problima sto emerald

kii | Τετ, 01/30/2008 - 18:50 | 1' | 14

otan paw na kanw inport ena thema apo to emerald theme manager bgazei to minima:
Τα περιεχόμενα του φακέλου δεν μπορούν να προβληθούν
error accessing 'file:///home/thanos/Desktop': Το αρχείο δε βρέθηκε

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τελικά πως το έλυσες;;;Τον οδηγό για το emerald του vista-killer τον διάβασες;;Τα έχει όλα σε ένα..... http://vistakiller.blogspot.com/2007/11/o-compiz-fusion.html

Για να εγκαταστήσεις ένα θέμα μετά το import απλά πήγαινε στο emerald theme manager και στην καρτέλα theme settings>theme και κάνε διπλό κλικ στο θέμα που σε ενδιαφέρει.Μπορείς και μετά να ρυθμίσεις το θέμα και να το φέρεις στα μέτρα σου από την καρτέλα edit theme.Aν θέλεις να εγκαταστήσεις θέματα μέσω του προγράμματος πήγαινε στην καρτέλα theme settings>repositories και πάτα το κουμπί fetch non gpl themes.

λέει ότι δεν υπάρχει φάκελος Desktop γιατί στην τελευταία έκδοση (αν έχεις ελληνικό Ubuntu) το μεταφράσαμε (σε Επιφάνεια Εργασίας) και οι εφαρμογές δεν ξέρουν ότι έχει γίνει αυτό.

Άπλά από το τερματικό, δώσε τις εντολές:

cd ~
ln -s Επιφάνεια\ εργασίας/ Desktop

etsi lithike to problima pou eixa arxika.

mipws gia to emerald den blepw ta themata epeidi exw balei thema me tis epiloges SYSTHMA-PROTIMHSEIS-EMFANISH? me auti tin diadikasia katafera na balw merika themata.me to emerald giati den ginetai?katebazw ta arxeia me epektasi .emerald ta kanei kanonika import alla otan kanw 2plo klik den blepw apotelesma.

Να παρακαλέσω να γράφουμε στα ελληνικά; Είναι δυσανάγνωστα τα greeklish το έχουμε αναφέρει ξανά το θέμα και θα παρακαλούσα να γίνει μία προσπάθεια να γράφουμε όλοι ελληνικά. Μην ξεχνάμε ότι μας διαβάζει εδώ κόσμος πιο μεγάλης ηλικίας και είναι κρίμα να μην μπορούν να διαβάσουν ότι γράφεται.

Παρότι έχω επιχειρήσει πάρα πολλές φορές να ρυθμίσω τον emerald manager και να αλλάξω από εκεί την εμφάνιση του desktop δεν μπορώ να τον κάνω να λειτουργήσει με τίποτα. Κάνω διπλό κλικ σε θέματα που έχω κανονικά κατεβάσει και κάνει import, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζει τίποτα...δεν μπορώ να καταλάβω... όταν δε πατησα alt+f2 και έδωσα emerald δεν έγινε απολύτως τίποτα...μήπως έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να το ξανακατεβάσω; Βοηθήστε παρακαλώ τους νιούφηδες γιατί χανόμαστε!!!
Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων :-)

Για να λειτουργήσει το emerald θα πρέπει να τρέχει και το compiz fusion.Για δώσε και σε κονσόλα emerald να δούμε τι θα βγάλει.

ΤΟ λοιπόν...καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι compiz fusion μου τρέχει κανονικά με τρισδιάσταστους κύβους και όλα τα σέξαλα, δοκιμασμένο κάργα...πλην όμως είχα το πρόβλημα στο emerald. Έγραψα emerald στο τερματικό και το μήνυμα που μου έβγαλε ήταν το εξής:
athanasius@athanasius-desktop:~$ emerald
emerald: Could not acquire decoration manager selection on screen 0 display ":1.0"
athanasius@athanasius-desktop:~$
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, πλην όμως επειδή είμαι λιγάκι άσχετος ως δικηγόρος δεν μπορώ να το εντοπίσω...
Ιδέες κανείς;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :-)

Οταν ανοίγεις τον emerald theme manager και επιλέγεις κάποιο theme δλδ κανεις διπλό κλικ πάνω του δεν εμφανίζετε στις μπάρες?

Ακριβώς. Βασικά δεν αλλάζει καθόλου η εμφάνιση καθ' οιονδήποτε τρόπο όταν κάνω διπλό κλικ πάνω σε ένα θέμα. Επίσης μου έχουν εξαφανιστεί οι μπάρες που έχουν τη μεγιστοποιήση, ελαχιστοποίηση κλπ. στο πάνω έρος του παραθύρου και δεν μπορώ να βρω κανένα τρόπο να τις επαναφέρω και αναγκάζομαι να ελέγχω τα παράθυρα με δεξί κλικ στην κάτω μπάρα. Το τελικό χτύπημα είναι ότι τα παράθυρα μου όταν ανοίγουν εμφανίζονται ελαχιστοποιημένα και αυτό πολλές φορές κάνει το πάνω τμήμα τους να εμφανίζεται εκτός οθόνης.

Το emerald theme manager έχει ρυθμίσεις για τα κουμπιά στις μπάρες δοκίμασε να τις ρυμθμίσεις από εκεί.

Δες και εδώ οδηγίες για να αφερέσεις τον emerald

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=586754&page=2