Αλλαγή ονόματος partition (solved)

thanos | Τετ, 01/30/2008 - 00:15 | 2' | 3

Λοιπόν θέλω να αλλάξω τα ονόματα απο τα partition που έχω ώστε να μην φαίνονται sda2 κ.λπ αλλά όπως θέλω εγώ.Δυστυχώς δεν τα άλλαξα στην εγκατάσταση όπως ήθελα οπότε θα γίνει τώρα.Μπορεί να μου πει κάποιος αν είναι σωστά αυτά που λέω για να γίνει.Από την κονσόλα (sudo gedit /etc/fstab
) πάω και αλλάζω το fstab τις κατατμήσεις που θέλω.(αφού κρατήσω back up).Μετά πηγαίνω στον φάκελο /media με cd κάνω φακέλους με ίδιος όνομα που όρισα στο fstab και είμαι οκ ;;;Δηλαδή τα παρακάτω :

cd /etc/fstab

sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.save

αλλάζω τι θέλω και μετά π.χ (linux)

cd /media

sudo mkdir /media/linux

και τέλος.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μάλλον λάθος τίτλο έχεις βάλει στo post.
Αν κατάλαβα καλά, δεν θες να αλλάξεις τα ονομάτα (=LABELS) των κατατμήσεων, αλλά τα ονόματα των φακέλων όπου θα γίνονται mount οι κατατμήσεις.

Πάντως, η διαδικασία που περιγράφεις είναι σε γενικές γραμμές σωστή. Υπάρχουν και λάθη - γιατί π.χ. μπαίνεις στο /media αφού μετά δίνεις sudo mkdir /media/linux; Επίσης η πρώτη εντολή είναι λάθος. Μάλλον εννοείς nano (ή vim) /etc/fstab και όχι cd /etc/fstab (δεν μπορείς να κάνει changedir σε ένα φάκελο!)

Καλή συνέχεια!

Axaxa τι n00bas που είμαι,νόμιζα πως για να κάνω φάκελο πρέπει να είμαι ήδη μέσα στον άλλο,έλεος...Αυτό για το nano και το vim δεν το πολυκατάλαβα το εξηγείς λίγο,που βοηθάει,για το back up ??? Ουφ τι να κάνω προσπαθώ να μαθώ και γω τπτ.

edit:Ok το έκανα !!!!!