Τεράστια Επιφάνεια εργασίας - Ανάλυση

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:30 | 2' | 4

Προσπαθώντας να λύσω ένα μικρό πρόβλημα στο Mandriva One 2008, που έχω εγκαταστήσει σε έναν φορητό Acer Aspire, 2023WLMi, με Intel Centrino και κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon 9700, 128 MB  (δεν μπορούσα - ούτε  μπορώ - να κάνω log out με Ctrl Alt Backspace, αλλά ούτε και από το μενού, γιατί μετά πάγωνε το σύστημα), το ...μάμησα τελείως.
Πείραξα το Κέντρο Ελέγχου του KDE ( νομίζω ότι φταίει που  στο Περιφερεακά - Οθόνη τσεκάρισα το ´Εφαρμογή των Ρυθμίσεων κατά την Εκκίνηση του KDE´ και - χωρίς να είμα σίγουρος γι' αυτό το τελευταίο - ´Επιτρέπεται η εφαρμογή του πλαισίου να αλλάξει τις ρυθμίσεις´) και τώρα  το σύστημα κάνει login μόνο του σαν χρήστης, και βγαίνει μια γαϊδουρινή (τεράστια) επιφάνεια εργασίας, από την οποία βλέπω μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι και δεν μπορώ να ρυθμίσω τίποτα απολύτως. Βέβαια, αν ξεκινήσω σε Safe Mode (από το Grub), μπορώ να μπω σαν root, αλλά εκεί δεν βρίσκω το Κέντρο Ελέγχου του KDE.
Τι μπορώ να κάνω ;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για να εμφανισεις το κεντρο ελεγχου του KDE μπορεις να δωσεις Alt+F2 και να γραψεις kcontrol.

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Προς το παρόν βρήκα την πιο απλή λύση. Αφού μπήκα σαν root, δημιούργησα έναν καινούργιο χρήστη και όλα είναι ΟΚ.
Kostas2008-1-1 10:56:55

Δοκίμασα με το Κcontrol, βγήκε πράγματι το κέντρο ελέγχου, μόνο που για κακή μου τύχη φαίνονται μόνο οι πάνω - πάνω επιλογές και όχι και τα Περιφερειακά που με ενδιαφέρουν. Θα το παλέψω, και σίγουρα θα βρεθεί κάποιος τρόπος να το ρυθμίσω, αν και έχω αρχίσει να μπαίνω σαν κανούργιος χρήστης. Ευχαριστώ πάντως πολύ. 

οι ρυθμισεις αυτες για καθε χρηστη αποθηκευονται στον φακελο /home/ονομα_του_χρηστη/.kde/share/config/
σαν root μπορεις να μπεις σ`αυτον τον φακελο και να ψαξεις ποιο αρχειο εχει τις πειραγμενες ρυθμισεις (ειναι καπως πολλα βεβαια). Πιθανοτατα το προβλημα θα λυθει διορθωνοντας  ή διαγραφοντας τα αρχεια kdeglobals, kdesktoprc, kvirc

μια και εχεις αλλο λογαριασμο χρηστη, μπορεις να παιξεις με αυτα και να μαθεις να διορθωνεις τα προβληματα του kde