Αποκλειστικό: Linux θεράπευσε windows!!!

captaink | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 3' | 8

Καλησπέρα παιδιά!

 

Θα ήθελα σήμερα να μοιραστώ μια ακόμα επιτυχία του Linux ανάμεσα στις τόσες, και μάλιστα στον ρόλο της τσάντας πρώτων βοηθειών...

 

Πήγα τις προάλλες σε ένα φιλαράκι να του φτιάξω το pc του, το οποίο είχε να το χρησιμοποιήσει εδώ και 7 μήνες. Φαντάρος γαρ, αλλά κάποιες βασικές δουλειές που ήθελε να κάνει όποτε είχε άδεια. Το πρόβλημα ήταν ότι τα windows, αφού φορτώναν για λίγο, σταματάγανε το boot με μια υπεροχη μπλε οθόνη να μας λέει UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Κάτι σκεφτήκατε; Ακριβώς αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ, πρόβλημα με το partition ή το file system.

Εν πάσει περιπτώσει, συνεχίζω στην προχειρότητά μας, μιας και το σύστημα πάει για φούντο μόλις επιστρέψει ο φίλος από στρατό (μιλάμε για Celeron 533Mhz, 384MB SDRAM, RivaTNT καρτα γραφικών... να συνεχίσω???) :-P Οπότε φορτώσαμε από cd το puppy linux, ένα πανάλαφρο minimalist λειτουργικό με πολλά όμως γραφικά (και όχι μόνο) εργαλεία.

Μετά τη φόρτωση, κι ενώ σχεδιάζαμε να γίνει η δουλειά που ήταν να γίνει από αυτό το σύστημα, επιχείρησα να μοντάρω τον NTFS δίσκο σε read-write mode (ναι, το puppy έχει και ntfs-3g!!!) και μας έβγαλε ένα μήνυμα ότι και καλά δεν μπορούσε να γίνει mount με 3g καθώς το filesystem δεν ήταν καθαρό πιθανόν λόγω ατυχούς κλεισίματος των windows (λες να έφταιγε το καλώδιο που τραβήχτηκε από την πρίζα και ξεκίνησε όλο αυτό? :-P ). Ευτυχώς, το puppy έχει ένα πρόγραμμα, το ntfsfix (ναι ναι!!!) και κάνει αυτό που λέει, κάνει reset το ntfs filesystem.

Μετά το fix κάναμε reboot και τα windows φορτώσανε κανονικά!!! Απλή λογική set-reset! Φανταστείτε τώρα τον φίλο μου μετά από 7 μήνες να βλέπει ξανά το desktop του.

 

¶λλη μια επιτυχία του linux στον κόσμο των windows! Είτε είστε windows user είτε linux user/master, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή την τόσο ευέλικτη διανομή. Για περισσότερα: http://www.puppyliunux.com

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

σιγα το αποκλειστικο !

Ειδηση θα ηταν αν τα windows θεραπευαν το linux

(υπαρχει βεβαια προγραμματακι με το οποιο τα παραθυρια διαβαζουν και γραφουν ext3)

lynx]óéãá ôï áðïêëåéóôé êï !

Åéäçóç èá çôáí áí ôá windows èåñáðåõáí ôï linux

(õðáñ÷åé âåâáéá ðñïãñáììáô áêé ìå ôï ïðïéï ôá ðáñáèõñéá äéáâáæïõí êáé ãñáöïõí ext3)

Ten points !!!!!!

malos]ουπς !!!τι έγινε με τα γράμματα ;

Μου το κάνει κι εμένα αυτό! Όταν βλέπεις τα "ιδεογράμματα" μέσα στο κουτάκι της απάντησης, πάτα απλά refresh.

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ!!!

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ:

1) SYSRECD ΣΩΖΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΚΡΑΣΑΡΙΣΜΕΝΩΝ NTFS PARTISIONS.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΟ CDAKI ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΣΑΡΑΝ ΤΑ ΝΤΦΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ( ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ). ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΑΚΟΜΗΡΕΙΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΕΙΜΩ 40ε ΑΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ.
herculesthemad2007-12-28 16:0:51

Η χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα δημιουργει διαθεση για καλες πραξεις.

Σωστε τα γουιντοουζ-γουιντοουζ.

(οποιος θελει να σχολιασει το παραπανω, ας προσεχει λιγο στο πασταρισμα)