Dell με Linux?

panos | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 1' | 5

Η Dell άρχισε να πουλάει PCs χωρίς Windows.  Η σειρά λέγεται nSeries, έχει τρία μοντέλα με Ιντελ και AMD CPU και κάθε PC περιέχει μόνο το FreeDOS.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλή δε λέω, αλλά σύμφωνα με ένα άρθρο εδώ μερικά laptops της είναι ιδιαίτερα ...εύφλεκτα. Ο τύπος λέει ότι κάηκε το σπίτι του από ένα Dell Inspiron 1200...

Η Dell δημιούργησε ένα νέο website (Dell IdeaStorm) όπου οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν και να ψηφιζουν ιδέες για νέα προϊόντα ή βελτιώσεις παλιότερων προϊόντων της Dell.

Από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, το site γέμισε με προτάσεις χρηστών που ζητούν από τη Dell να προωθήσει περισσότερο τις εφαρμογές ανοικτού κώδικα στα προϊόντα της.

Για παράδειγμα, η πρόταση προς την Dell να προσφέρει PCs με προεγκατεστημένο Linux για μείωση της τιμής του, συγκέντρωσε 45000 ψήφους μέσα σε 3 ημέρες!

Η δεύτερη δημοφιλέστερη πρόταση ήταν η προεγκατάσταση και του OpenOffice.org σε νέα συστήματα με 25000 ψήφους.

Προς το παρόν, η Dell υποστηρίζει το Linux μόνο στους servers της, αν και (δείτε αρχικό post) έχει αρχίσει να προσφέρει και 3 desktop PCs με Red Hat Enterprise Linux 4.

Πάντως σύμφωνα με τελευταία δήλωση της Dell στο Computer World δεν έχει φτάσει ακόμα η εποχή που θα δούμε καταναλωτικά PCs της εταιρείας με Linux.

Λοιπόν, αυτό το θέμα έχει ψωμί. Η Dell ανταποκρινόμενη στα χιλιάδες αιτήματα στο Idea Storm για υποστήριξη του Linux στους υπολογιστές της
δημιούργησε μια online ψηφοφορία για τα προϊόντα και τις διανομές που θα μπορούσε να υποστηρίξει.
Αν σας ενδιαφέρει, το poll είναι ανοικτό μέχρι τέλος του Μαρτίου. Ρίξτε τη ψήφο σας:

http://www.dell.com/linuxsurvey