Και εγένετο Linux Foundation!

dimitris | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 2' | 1

Ο οργανισμός OSDL (Open Source Development Labs) και το Free Standards Group, που επιβλέπει το πρότυπο LSB (Linux Standard Base) ανακοίνωσαν ότι θα συνενωθούν προκειμένου να δημιουργηθεί το Linux Foundation.

To νέο ίδρυμα έχει την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών, όπως η Hewlett-Packard, η IBM, η Intel, η Novell και η Oracle, πράγμα που φάνηκε και από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις τους.

Στόχος του Ιδρύματος είναι να αποτελεί μία ενιαία φωνή για την κοινότητα ανοικτού κώδικα και κυρίως 'να προωθεί, να προστατεύει και να προτυποποιεί το Linux προσφέροντας τους πόρους και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να μπορέσει ο ανοικτός κώδικας να ανταγωνιστεί το ιδιόκτητο λογισμικό'.

Παράλληλα προστατεύει το μέλλον του λειτουργικού παρέχοντας εργασία σε βασικούς developers του Linux, όπως τον ίδιο τον Linus Torvalds, προκειμένου να 'μπορούν να είναι ανεξάρτητοι ενώ δουλεύουν αποκλειστικά για τη βελτίωση του Linux'. To ίδρυμα, συνεχίζοντας τη δουλειά του ODSL, θα παρέχει νομική υποστήριξη σε όσους developers ανοικτού κώδικα το χρειάζονται.

Η συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο. 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια