online διαματυρία για την CISPA

vagrale13 | Πέμ, 04/12/2012 - 00:55 | 3' | 8

Εδω και μερικες ημερες υπαρχει διαθεσιμη μια Online διαμαρτυρια για την CISPA.
Οποιος θελει μπορει να υπογραψει στη σελιδα https://secure.avaaz.org/en/stop_cispa/
Αυτη τη στιγμη οι υπογραφες ξεπερνανε τις 620.000



Φαινεται πως το SOPA αλλαξε και ονομαστηκε CISPA.
Εδω τα πραγματα φαινεται να ειναι πολυ χειροτερα. Με το CISPA θα μπορουνε να εχουν περισσοτερη εξουσια,
οπως π.χ. να ελεγχουν ακομα και τα email καποιου οπως και τα μηνυματα απο διαφορους ιστοχωρος κοινωνικης δικτυωσης (facebook, myspace, κλπ.)

Και επειδη ακουω πολλους να λενε διαφορα "Ε, και τι εγινε, τιποτα δεν θα αλλαξει" και διαφορα τετοια, πληροφοριακα, στην Αμερικη αρκετες ιστοσελιδες και forum κλεισανε για το λογο οτι αναρτηθηκε πειρατικο υλικο.
Τι εννοειτε πειρατικο υλικο? Οχι μονο καποια ταινια, τραγουδι που ειναι τα
πνευματικα δικαιωματα σε καποια εταιρεια. Ενα παραδειγμα, αν π.χ. εδω στο linuxinside καποιο μελος ποσταρει μια εικονα, ενα συνδεσμο που θεωρειτε παρανομος, εχουν το δικαιωμα να κλεισουν το linuxinside και μαλιστα να εχουν κυρωσεις και οι διαχειριστες. Μην το γελατε, εγινε σε πολλες ιστοσελιδες.
Με απλα λογια, οι κυβερνησεις και οσοι μας διοικουν σε αυτον τον κοσμο,
εχουν καταφερει να μας ελεγχουν πληρως στην καθημερινοτητα μας, στον
πραγματικο κοσμο.
Με ολα αυτα (PIPA, SOPA, ACTA, CISPA) προσπαθουν να κανουν το ιδιο και στο διαδυκτυο.
Το ποιος θα κερδισει στο τελος?
Θα φανει στους επομενους μηνες... τα επομενα χρονια.
Σιγουρα ομως δεν φαινεται να σταματαει στο προσεχες μελλον αυτος ο "πολεμος" μεταξυ ολων αυτων που θελουν να περασουν τα (PIPA, SOPA, ACTA, CISPA) και σε εμας τους απλους καθημερινους χρηστες, που ειμαστε αντιθετοι σε αυτα και θελουμε ενα διαδικτυο που να μην καταπατα την ελευθερια και να μην δινει την δυνατοτητα καταχρησης εξουσιας σε καποιους.

Δειτε και ενα σχετικο βιντεο:


Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To ανησυχητικό για μένα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τη σοβαρότητα όλων αυτών των "νόμων" που περνάνε.
"Τι με νοιάζει εμένα μωρέ.....εγώ κάνα facebook μπαίνω μόνο"......Surprised

HAWK]To ανησυχητικό για μένα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τη σοβαρότητα όλων αυτών των "νόμων" που περνάνε.
"Τι με νοιάζει εμένα μωρέ.....εγώ κάνα facebook μπαίνω μόνο"......Surprised

Παρεμπιπτόντως, η facebook και οι διαχειριστες του, με ανακοινωση της, υποστηριζει το νομοσχεδιο CISPA.
Μπορειτε να δειτε την ανακοινωση εδω : https://www.facebook.com/notes/facebook-washington-dc/a-message-about-cispa/10150723305109455

Επειδή στο επώνυμο με λένε Mc Leod και θυμάμαι άλλες εποχές, θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Όταν δεν είχαμε pcs και internet και κινητά και tablets και δίκτυα, είχαμε τέτοιους νταλκάδες στο κεφάλι μας;

Ο τύπος πάντα ήταν ελεγχόμενος έτσι και αλλιώς, και η πληροφορία ήταν πάντα σκέτη παραπληροφόρηση, και η προπαγάνδα πήγαινε αντάρα, αλλά στο τέλος της μέρας αυτό που ήταν αληθινό και έπρεπε να φτάσει εκεί που έπρεπε να φτάσει, έβρισκε και τον τρόπο αλλά και τον αποδέκτη να το κάνει αυτό.

Κάποιοι θέλουν να ελέγξουν το ίντερνετ και την πληροφορία, τι θα γινόταν όμως αν στο τέλος εμείς γράφαμε στα @@ μας το ίντερνετ ως μη αξιόπιστο, και τα δίκτυα μας ήταν προσωπικά;;; Ποιος θα κέρδιζε πιο πολύ και ποιος επίσης θα έχανε τα περισσότερα;

Προσωπικά έχω χεσμένα κάτι sites σαν το facebook και αν θέλω να κοινωνικοποιηθώ ή να μάθω κάτι έγκυρο το σίγουρο είναι ότι δεν θα λάβω και πολύ στα σοβαρά και το "σκουπιδαριό" του δικτύου, όπου ο καθένας γράφει ότι του κατέβει, ή αναπαράγει ότι κατέβασε το κεφάλι κάποιου άλλου. Έχετε καταλάβει μήπως ότι ο κόσμος που έχουμε την εντύπωση ότι ζούμε, εεε  δεν είναι και ακριβώς έτσι όπως μας λένε ότι είναι;;

Κρατάω την πρώτη ατάκα από το βιντεάκι που παραθέτω..

Δεν θα μάθεις ποτέ τι κρύβεται μέσα στο κεφάλι μου... Και αυτό τα λέει όλα..

http://www.youtube.com/watch?v=6ZMZYrdXtP0

Μαριαλένα, σίγουρα αυτά που γράφεις είναι σωστά και συμφωνώ μαζί σου αλλά το ίδιο σωστό είναι να διαμαρτυρηθούμε. Γιατί να το αφήσουμε να πέσει κάτω; Κι αν τελικά δεν βγάλουμε άκρη τότε σίγουρα πολύ από εμάς θα έκαναν αυτό που προτείνεις. Προσωπικά τότε θα το έγραφα κανονικά αφού στην τελική ο πραγματικός κόσμος είναι εκεί έξω κι όχι μπροσά σε μια οθόνη.

offtopic/ Βρε παιδιά, ήμαρτον, δεν μπορούμε πια να έχουμε επεξεργασία στα σχόλιά μας;/οff topic

bat12]Μαριαλένα, σίγουρα αυτά που γράφεις είναι σωστά και συμφωνώ μαζί σου αλλά το ίδιο σωστό είναι να διαμαρτυρηθούμε. Γιατί να το αφήσουμε να πέσει κάτω; Κι αν τελικά δεν βγάλουμε άκρη τότε σίγουρα πολύ από εμάς θα έκαναν αυτό που προτείνεις. Προσωπικά τότε θα το έγραφα κανονικά αφού στην τελική ο πραγματικός κόσμος είναι εκεί έξω κι όχι μπροσά σε μια οθόνη.

 

Το 90% από τις πληροφορίες που έχουμε είναι μούφα, εντός και εκτός του δικτύου. Ο καυγάς με όλα αυτά τα ACTA, SOPA, SKASE κτλ, είναι στα κέρδη που έχασαν οι εταιρίες από την διακίνηση αρχείων διαδικτυακά.

 

Βέβαια και παλιά έχαναν, γιατί αν εγώ ήθελα ένα κομμάτι μου το έγραφαν σε κασέτα, (και δεν το μάθαινε και κανείς στην τελική αφού αυτό γινόταν κατ' οίκον), και αν ήθελα βιβλίο μου το δάνειζε ο κολλητός μου, και αν ήθελα ταινία την έγραφα στο βίντεο, και αν ήθελα και κάτι να το έχω μόνιμα το έκανα και φωτοτυπία.

Απλά με το δίκτυο ήταν πιο εύκολο να χαμπαριάσει η κάθε εταιρία ποιες ήταν οι απώλειες της, που μέχρι τότε ήταν απροσμέτρητες.

 

Μόλις μπήκαμε στο δίκτυο όλοι άρχισαν και εκείνοι που μέχρι τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι γίνεται να μετράνε αλλά και να εντοπίζουν τα χαμένα κέρδη.

Άρα αυτό που θεωρητικά ήταν η ελευθερία διακίνησης ιδεών, ήταν τελικά και το ανάποδο. Το μέσο για να μην την έχεις.

Αυτά για το ποσοτικό της υπόθεσης. Πάμε τώρα στο ποιοτικό.

Οι πληροφορίες είναι συνήθως μούφα, οι "κατά πως βολεύει την προπαγάνδα του καθένα" είδηση είναι και αυτή ελεγχόμενη, και ο καθένας μπορεί να ανεβάσει στο δίκτυο το δημιούργημα του, όσο gtpk και αν είναι αυτό.

 

Πόσα και ποια έργα ποιότητας, (σε κάθε τομέα) είδατε να κυκλοφορούν online τα τελευταία 20 χρόνια; Που είναι η δουλειές σοβαρών δημιουργών;

 

Υπόγραψα και για την ACTA και για κάθε μαλακία τέτοια, αλλά ο τρόπος για να τους κάνεις να την βάλουν εκεί που ξέρουν, είναι να βγεις από το δίκτυο..Και μη στενοχωριέσαι.. αυτά που γουστάρεις και θες θα τα βρεις και έξω από αυτό. Και κάποια σαφώς πιο ποιοτικά...

 

Συμφωνώ με το ζουμί όσων λες Marlene. Αλλά πες μου, πώς θα φύγουμε από τα σκατά που έχουμε πέσει τώρα που σε όλους μας έχει μπει η λογική «πες κάτι γαμώτο, είσαι στην τηλεόραση;»

Εχω και εγώ κάτι λουδίτικα απωθημένα δεν το κρύβω. Κάθε προγραμματιστής που έχει κάψει μερικές χιλιάδες εγκεφαλικά κύτταρα φτάνει κάποτε εκεί.

Απλώς νομίζω ότι υπάρχει και ποιότητα στο διαδίκτυο, χάνεται όμως μέσα στην ποσότητα, στον ωκεανό του ψεύδους και της βλακείας.

Το δίκτυο θα γινόταν αργά ή γρήγορα έτσι. Όσο αυξάνονται οι συνδέσεις ,τόσο ο κάθε ένας θα λέει το κοντό του και το μακρύ του εκεί μέσα..

Και όσο θα γίνεται αυτό, κάποιοι θα προσπαθούν να το ελέγξουν..

 

Αλλά γιατί θα πρέπει να λέμε τα πάντα στο δίκτυο;; Γιατί θα πρέπει η  δημιουργία μας να εξαρτάται από το πόσοι θα την κάνουν like ;

 

Εγώ βαρέθηκα Δημήτρη και τα τελευταία χρόνια την έχω κάνει από το δίκτυο.Θέλω εκεί πέντε πράγματα για την ενημέρωση μου, βάζω εκεί περιστασιακά καμιά δουλειά μου, αλλά όπως είπες και εσύ, λόγω της βλακείας και του ψεύδους που έχει κατακλήσει τα πάντα, δεν σκοτώνομαι και ιδιαίτερα να βγάλω άκρη. Θεωρώ δεδομένο ότι το 90% είναι μπούρδες, αν πετύχω κάτι καλό, όταν με πιάσουν οι προκοπές μου και ψάξω, έχει καλώς.

Την κάθε acta την έχω χεσμένη, την ακυρώνω με την απουσία μου από εκεί που και καλά τώρα, ισχύει. Λειτουργώ αυτόνομα και ως free lancer το οποίο μεταφράζεται ότι ξοδεύω και ολίγη φαιά ουσία για να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα,να έχω τα δικά μου κριτήρια, να κάνω τις δικές μου επιλογές και πάει λέγοντας.

Όταν τα πράγματα είναι απλά, γιατί να τρωγώμαστε να τα κάνουμε δύσκολα;;;