ατομα που λες οτι δεν χρησιμοποιουν linux αλλά μερικά χρησιμοποιούν

jemadux | Σάβ, 01/14/2012 - 16:53 | 1' | 9

πχ ξερω ενα παπά που είναι linuxας ( χρήστης ubuntu και σε server και σε desktop) και για αυτο τον λογο εγινε ο πνευματικος μου ...αλλά άτομα;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

      ΟΥΤΕ  ΣΤΟΝ .....ΠΑΠΑ   ΝΑ  ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ !  !  !  !  !  !  !  !  !  !  !    

     

αυτός ο ιερεας θα ειναι ο παπα-λινουξ  κ θα ηθελα να μου διαβασει ενα σερβερ στη δουλεια παραθυρικο  που εχει τα χαλια τουχαχα!.Γιατι να μην το χρησιμοποιει ο ανθρωπος! Οποιος ψιλοενημερωνεται για την τεχνολογια εχει αρκετες πιθανοτητες να ειναι λινουξας.Νομιζω πως η ιδεα της κοινοτητας κ του δωρεαν συμφωνει με την θρησκεια.Ασε που δεν πιστευω πως το λινουξ πρεπει να το συνδεσουμε με ιδεολογιες απλα ειναι το λειτουργικο οσων εχουν επαφη με την τεχνολογια κ θελουν να ξεφυγουν απο την εκμεταλλευση των μηλων κ του βασιλακη του πορτα

Σαν το Ράδιο Αρβύλα με τον iMac (Αι- Μακάριος)....
Απ'τα πιο αστεία...

Τυπικά, όποιος έχει android στο κινητό, χρησιμοποιεί Linux :-)
Δεν έχω πάντως κάποιο παράδειγμα ατόμου για τον οποίο σκέφτεσαι: τώρα να του πω για το Linux ή θα μου πει "έγω μόνο Klinex - αυτήν ξέρω, αυτήν εμπιστεύομαι".
Αντίθετα όμως έχω παράδειγμα ατόμου στη δουλειά από το οποίο περίμενα να είναι ένα σκαλοπάτι πριν τον προγραμματισμό ανοικτού λογισμικού και όταν τον ρώτησα διαπίστωσα πως κάτι είχε ακούσει παλιότερα αλλά δεν ασχολήθηκε. Τεχνικός δικτύων, υπεύθυνος συντήρησης των Η/Υ της δουλειάς, ο "κομπιουτεράς" που φροντίζει πως όλα πάνε καλά... ε, λοιπόν δεν είχε ιδέα για τι πράγμα του μιλούσα όταν του ανέφερα τις λέξεις "Linux" και "ανοικτό λογισμικό". Για το τελλευταίο μάλιστα είχε την εντύπωση πως αναφερόμουν σε ανοικτό firewall... 

   όσο  τρέχει  λίνουξ  και  ο  Παπά-Λίνουξ  μη  φοβάστε  τίποτα ,  το  Λίνουξ  βρίσκεται  στο  σωστό  δρόμο.

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ !
Έπεσα πάνω στο θέμα αυτό ψάχνοντας να βρώ το νήμα που τα νέα μέλη (σαν εμένα)
χαιρετάνε για πρώτη φορά !
Μου άρεσε πολύ και σκέφτηκα να πώ απο εδώ την πρώτη καλημέρα μου σε όλους

Ο χαρακτηριστικός τύπος που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι χρησιμοποιεί λίνουξ
είμαι εγώ !
Αν με γνωρίζατε απο κοντά θα βλέπατε ότι είμαι μεγάλο όργιο με τους Η/Υ . Ακόμα και
μια εκτύπωση στα windows θα την χαλάσω με το άγγιγμά μου και μόνο αφού την στιγμή που
θα επιλέξω print σίγουρα θα κρεμάσει το δίκτυο ή θα πέσει το ρεύμα ( αληθινα περιστατικα)

Στην δουλειά , όταν κάθομαι σε έναν Η/Υ όλοι ανάβουν κεριά που δεν χρησιμοποιώ τον δικό τους
ειδικά όταν βιάζομαι και πάω σε άλλου . Δεν τολμάνε να το πούνε επειδή είμαι αφεντικό αλλά το ξέρω
και το κατανοώ μιας και τόσο μητσοτάκης .. ε γρουσούζης εννοώ δεν έχει υπάρξει και ούτε και εγώ θα με άφηνα να πειράξω τον Η/Υ .

Δοκίμασα το ubuntu λίγους μήνες πριν όταν κράσαρε το λάπτοπ σπίτι μου ( πρωτότυπο ) και μου δάνεισε ο αδερφός μου το δικό του ! Μου άρεσε πολύ και ξαφνικά τα άσχημα περιστατικά ( κρασαρίσματα κλπ) σταμάτησαν .

Ρε ! μήπως δεν είμαι γρουσούζης τελικά ; σκέφτηκα και εκτοτε το ψάχνω .

Πολύ δύσκολο όμως ρε παιδιά . Εντολές , διανομές ... κλπ !

Εδώ πιστεύω όμως θα μάθω !

Συγνώμη αν σας κούρασα με τον μονόλογο μου αλλά είμαι άνθρωπος βασανισμένος απο τους Η/Υ
και τα windows και ψάχνω να βρω άκρη κάπου αλλού

Καλώς ήρθες φίλε μας,

Είναι εν μέρει αναμενόμενο για οποιονδήποτε δεν είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με το linux να του φαίνονται όλα βουνό στην αρχή, όντας μαθημένος από τον κόσμο των windows. Μην ανησυχείς, κανείς μας δεν προσαρμόστηκε από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε γεννηθήκαμε με γνώσεις προγραμματισμού, όλα έγιναν σταδιακά και με ένα βήμα τη φορά. Και γω μη φανταστείς ότι έχω κανένα πτυχίο σε Η/Υ, προγραμματισμό ή τίποτε αντίστοιχο, απλός χρήστης Η/Υ είμαι, απλώς ασχολούμαι με το linux περίπου από το 2004, με αποτέλεσμα να ξέρω σήμερα ένα-δύο πραματάκια παραπάνω. Το βασικό πλεονέκτημα του linux, όπως θα διαπιστώσεις με τον καιρό, είναι ότι υπάρχει μια απίστευτα μεγάλη παγκόσμια κοινότητα που θα σε βοηθήσει όπου κολλήσεις - αυτό άλλωστε είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του ανοικτού λογισμικού. Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς όταν λες ότι έχεις βασανιστεί από τους Η/Υ και πως ψάχνεις να βρεις άκρη αλλού: μπορείς να είσαι σίγουρος πως με το linux θα μάθεις σωστό χειρισμό του Η/Υ σου και θα βρεις πολύ καλές λύσεις που θα ταιριάζουν σε εσένα.

Υ.Γ. Σου γράφω από τον σταθερό μου υπολογιστή, ο οποίος δεν έχει πια windows εδώ και πέντε χρόνια. Τον αγόρασα το 2003 και, σχεδόν 10 χρόνια μετά, λειτουργεί άψογα με μια ελάφριά διανομή που του έχω περάσει εδώ και 3 χρόνια, χωρίς να έχει μειωθεί η απόδοσή του. Εάν δεν είχα ασχοληθεί με το linux, το πιθανότερο είναι πως εδώ και χρόνια θα είχα ήδη αγοράσει άλλο υπολογιστή (πιθανότατα στη συνέχεια θα είχα αντικαταστήσει και τον δεύτερο με τρίτο), πεπεισμένος πως οι Η/Υ απλώς κάποτε "τα φτύνουν" και δεν μπορούν να συνεχίσουν άλλο, σέρνονται, γίνονται όλο και πιο αργοί, δεν αντέχουν άλλα format κάθε τρεις και λίγο, δεν σηκώνουν τις νέες εφαρμογές, κάθε 4-5 χρόνια αναγκαστικά πρέπει να αγοράσεις άλλο, κλπ-κλπ.

Ευχαριστώ ! Μου δίνεις θάρρος
Ήδη έχω ξεκινήσει το διάβασμα
σκοπεύω να πειραματιστώ αρχικά με μια διανομή που παίζει απο cd έτσι για
να δω τι παίζει ... τα υπόλοιπα μετά