Windows 7 with linux

Antoni4040 | Σάβ, 12/10/2011 - 12:45 | 1' | 15

Θέλω να εγκαταστήσω τα windows 7 και να έχω και τα windows 7 και τα linux με dual boot.
Θέλω όμως να είμαι 100% σίγουρος ότι τα παράθυρα δεν θα μου κάνουν ζημιά στα linux...
Καμμιά ιδέα?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εγκαθιστάς πρώτα τα windows και μετά το linux.
Και φυσικά προσέχεις κατά το partitioning να μην σβήσεις τα partitions που έχουν φτιάξει τα windows. Wink

Αυτό είναι το θέμα...
Έχω ήδη εγκατεστημένα linux και δεν τρελαίνομαι να τα βγάλω...
Κάτι άλλο?

  αν κανεις χωρο για τα εφτα στο δισκο με το λινουξ & μετα τα εγκαταστησεις , οταν τελειωσει η εγκατασταση θα ξεκινας με τα εφτα ενω δεν ειναι καθολου σιγουρο αν θα μπορεις να μπεις στο λινουξ.Πρεπει να καταφερεις να εκκινησεις απο το λινουξ , δλδ να σαι λιγο ..μαγος & απο εκει να ξανατρεξεις τον GRUB με προσθηκη ενος entry για τα εφτα για να διαλεγεις υστερα με ποιο θες να παιξεις.

  Η πιο απλη λυση

  αγοραζεις εναν δυομισαρι SATA & τον κλεινεις σε ειδικο κουτι με εξοδο e-SATA , αγοραζεις & ενα λαμακι με 2 θυρες e-SATA  &  τα βιδωνεις στον πυργο κανοντας τις συνδεσεις με τη mobo. Κανεις την εγκατασταση των εφτα στον δυομισαρι χωρις να πειραξεις το λινουξ.

 & υστερα κυκλοφορεις μονιμως με εναν δυομισαρι στην τσεπη με εγκατεστημενα τα εφτα μεσα & εισαι κυριος των δεδομενων σου.Απλο & hi-tech. Το ιδιο μπορεις να κανεις & με το λινουξ αν το θες portable.

  συνηθως ρωτουν πως σε δισκο με windows  μπορουμε με ασφαλεια να εγκαταστησουμε & λινουξ.

  Το αναποδο ειναι λιγο προκληση !   Για να μη γινουν ολα αχταρμας χωριστα το λινουξ με τα εφτα.

Αν κάνεις χώρο για τα win και τα εγκαταστήσεις κανονικά
θα χάσεις από το grub το linux το οποίο θα υπάρχει ακόμα στον δίσκο

Αν έπειτα πάρεις ένα live cd και εγκαταστήσεις ξανά το grub sto mbr δεν θα δουλέψει;

Υποθετικά μιλάω πάντα δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο με win αλλά σε dual boot
linux με linux έχει δουλέψει

Ευχαριστώ για την βοήθεια... Τα κατάφερα, τελικά...
Ρε παιδιά, όμως, το μετάνιωσα!
Ελπίζω κάποια στιγμή να βγουν τα προγράμματα που θέλω σε linux, γιατί το να εγκαταστείς windows είναι μαρτύριο! 'H τουλάχιστον να βελτιωθεί το wine!

   θες μια μερα για να εγκαταστησεις τα εφτα με τις αναβαθμισεις & τις απειρες επανεκκινησεις..Εκνευριστικα σαν ολα τα υπολοιπα παραθυρα..  γι'αυτο καλυτερα να ειναι σε χωριστους δισκους αν υπαρχει η δυνατοτητα..Τουλαχιστον ειναι παρα πολυ βελτιωμενα απο τα vista & XP. Χρησιμα να υπαρχουν καπου για να θυμιζουν ποσο πολυ απεχουν απο το Linux !

zenwalk05]   θες μια μερα για να εγκαταστησεις τα εφτα με τις αναβαθμισεις & τις απειρες επανεκκινησεις..Εκνευριστικα σαν ολα τα υπολοιπα παραθυρα..  γι'αυτο καλυτερα να ειναι σε χωριστους δισκους αν υπαρχει η δυνατοτητα..Τουλαχιστον ειναι παρα πολυ βελτιωμενα απο τα vista & XP. Χρησιμα να υπαρχουν καπου για να θυμιζουν ποσο πολυ απεχουν απο το Linux !

Αυτό που λες για τους σκληρούς δίσκούς γίνεται σε laptop?
'Η τουλάχιστον σε εξωτερικό σκληρό δίσκο?

Ναι ουσιαστικα διαλεγεις απο το bios απο που θα κανει boot και επιλεγεις τον εξωτερικο δισκο. Ουσιαστικα τον ρολο του bootloader τον αναλαμβανει το bios

     απο το boot menu με το F8 η  οποιο αλλο ειναι ορισμενο απο τον κατασκευαστη καθε μηχανηματος , ειτε desktop ειτε laptop  διαλεγεις απο που θα ξεκινησει ο συστημα σου , δλδ τον εσωτερικο του δισκο , απο ενα USB stick η απο εναν εξωτερικο δισκο. Μην τα μπερδευεις με τις ρυθμισεις του BIOS. Δεν χρειαζεται καθε φορα που θες να εκκινησει το συστημα σου απο διαφορετικο δισκο να μπαινεις στο BIOS . Αυτο το κανει μονο αυτος που δεν ξερει πως υπαρχει & boot menu σε ολα τα μηχανηματα απο τον καιρο του Νωε.

   Και το BIOS δεν αναλαμβανει κανενα ρολο bootloader ,  απλα μπορεις να καθορισεις τη σειρα προτεραιοτητας με την οποια θα ψαξει το BIOS να αναζητησει καποιο boot device , δλδ δισκο HDD , USB flash drive , εξωτερικο δισκο e-SATA  η  USB 3.0 , dvd-rom & floppy drive. Εκκινηση κανει ο GRUB η ο LILO η ο BURG η ο, τι αλλο εχεις μεσα τελος παντων. Σε καμια εικοσαρια χρονια ακομα δεν θα τα μπερδευεις, ομως συνεχισε γιατι καλα το πας..

   ο εξωτερικος δισκος μπορει να ειναι 2.5' SATA2  με e-SATA  η USB 3.0  interface , αν εχεις συγχρονη mobo & δεν παιζεις σε ..δεινοσαυρο & μπορει να συνδεθει το ιδιο καλα & με laptop &  με  κουτι. Εχεις μεσα οσα linux θες & δεν πειραζεις & τα παραθυρα μη γινει καμια στραβη & ψαχνεσαι υστερα..