Η Google πούλησε την ψυχή του Ιnternet στον Διάβολο!!!

nikolaosx1 | Κυρ, 08/15/2010 - 08:40 | 1' | 4

Από το Βήμα On-Line διαβάζουμε:

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ανοίγει η Κερκόπορτα για την οικοπεδοποίηση του κυβερνοχώρου μεταξύ των μεγάλων μιντιακών επιχειρήσεων. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Έντονες ανησυχίες μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου προκαλεί η επικείμενη ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, της Google, και της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, Verizon Communications.

Ένα mega-deal που, όπως εύγλωττα σημειώνει ο βρετανικός Ιndependent, πουλά την ψυχή του Ιnternet στον Διάβολο, αφού στην πράξη καταργεί τον άγραφο νόμο της ουδετερότητας των δικτύων(net neutrality). Δηλαδή της θεμελιώδους αρχής που υπαγορεύει ισότιμη πρόσβαση όλων στο διαδικτυακό περιεχόμενο.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Λίγο υπερβολή δεν είναι; Κ πριν τη google υπήρχαν σελίδες που έπρεπε να πληρώσεις για να δεις, καθώς επίσης κ σελίδες που "σερβίρονταν" πιο γρήγορα γιατί ο δημιουργός/ιδιοκτήτης τους είχε τα λεφτά να αγοράσει χώρο σε ένα σούπερ server, σε αντίθεση με τον μέσο ιδιώτη που το πολύ πολύ να έφτιαχνε κάτι στο wordpress. Κ αυτό "οικοπεδοποίηση" του διαδικτύου δεν ήταν;

Εγώ το net neutrality το βλέπω στο γεγονός ότι όσο κ αν χτυπηθεί η google να βγάλει τα λεφτά της από το youtube, πάντα θα υπάρχει η επιλογή να ανεβάσεις το video σου στο διαδίκτυο με άλλα μέσα, έξω από το youtube. Κ αυτό, προς το παρόν, δεν το βλέπω να απειλείται.

Κ γενικότερα, δυστυχώς τα ΜΜΕ, κ ειδικά τα Ελληνικά ΜΜΕ, μόνο πανικό ξέρουν να σπέρνουν. (άποψη μου)

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

θα συμφωνήσω. σε πολλά θέματα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στους πηχιαίους τίτλους κι όχι στην ουσία. και στην τελική, παρότι την συμπαθώ ως εταιρία, η γκουγκλ δεν είναι το διαδίκτυο όπως το ουμπούντου δεν είναι το λίνουξ.

Με καλύψατε απόλυτα και οι δύο. Μάλιστα, αναρωτιέμαι αν αυτή η συμφωνία θα αντέξει έστω και ένα χρόνο...

----------------------------------------------------------

My HomePage :)

οταν η novel "πουλησε την ψυχη του linux" στην m$ ειχαμε κανει περισσοτερο σαματα, αλλα τελικα τι κακο βγηκε απο αυτη τη συνεργασια?

ΤΙΠΟΤΑ

τι καλο θα μπορουσε να βγει?

αν η novel νοιαζοταν για την εξαπλωση του linux οπως νοιαζονταν ο bill gates κι ο -ανεκδιηγητος κατα τ αλλα - steeve balmer για την εξαπλωση των windows θα μπορουσε να ειχε πετυχει πολλα πραγματα, ομως οπως δειχνει οι εταιριες νοιαζονται ΜΟΝΟ για το μετοχικο τους κεφαλαιο.

Μια απο τα ιδια και η google λοιπον...

Ε και?