Απογραφή Δημοσίων Υπαλληλων ή κατι άλλο;

hellaspc1 | Σάβ, 07/17/2010 - 10:48 | 5' | 4

Μας λένε οτι ο δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί και κοστίζουν... άσε που δεν ξέρουμε πόσοι ειναι.. Όλα καλά ως εδώ..
Προσέξτε το παράλογο
Σύμφωνα με τον νόμο 3845 / 2010 περί Δντ κλπ -NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3845 Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη−μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
  στην σελίδα 1364 ( ή αλλιως 29 )  λεει ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Ελλάδα Δημοσιονομικά Μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα δείτε ποσά. (σε εκατομμύρια Ευρώ) 2010

Μείωση του μισθολογικού κόσους  13 , 14 μισθού και επιδομάτων  1500 0,6 % ΑΕΠ
Μείωση στις συντάξεις ( στις  υψηλοτερες συντάξεις)  350 0,1% ΑΕΠ
μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης της 13 , 14ης σύνταξης  1500 0,6%

2011
μεταφορά επίπτωσης απο προηγούμενο έτος
Μείωση του μισθολογικού κόσους  13 , 14 μισθού και επιδομάτων  400 0,2 % ΑΕΠ
μείωση των συντάξεων μεσω της μείωσης της 13 , 14ης σύνταξης  500 0,2%

κλπ κλπ
και ερωτω:  
Αφού δεν ξερις πόσα άτομα απασχολείς στο Δημόσιο ούτε τι ειδικότητες, πτυχία, θέσεις ευθύνης , άρα δεν ξέρεις (κατά τα λεγόμενα σου ) πόσα τους πληρώνεις και τι  απο μισθούς και επιδόματα .
Λες υπάρχει πρόβλημα. Και απευθύνεσε στον Εληνα και πετάς το παραμύθι μεσω της τηλεορασης κάνοντας τον πλύση εγκεφάλου :  "ακούστε εδώ Ελλήνες πολίτες". Επειδή δεν ξέρω πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κάνω απογραφή. Και όσοι δεν απογραφούν δεν θα πληρώνονται.    
Ακούγωντας το αυτό ο Ελληνας πολίτης σκέφτεται "λες, επιτελους το κράτος να λειτουργήσει?" ή "επιτέλους θα μην πληρώνονται 2 + 3 μισθους κάποιοι".
Αποτελεσμα όλοι -μικροί και μεγάλοι -  να εχουν αποδεχθεί την απογραφή, διότι γινεται για το καλό του τόπου..

Επειδή τα πολλά λόγια ειναι φτώχεια, σκέφτομαι σας ρωτω : αν όντως δεν ξέρουμε πόσοι υπαλληλοι υπηρετουν στο δήμόσιο, άρα ποσα χρήματα πανε σε μισθούς και συντάξεις,  δεν θα έπρεπε να κάνεις την απογραφή πρώτα,  και μετά  να δείς που πάνε τα λεφτά, και αφού έχεις ολοκληρωμένη εικόνα να κάνεις τις περικοπές σου για το καλό του τόπου?
Όμως εσύ βγαζεις νόμο  ( 3845 /2010  αριθμός φύλλου 65  )    στις 6 Μαίου 2010 και έχεις ήδη υπολογίσει πόσα θα "εξοικονομήσει το κράτος απο τις περικοπές" σε μισθούς και συντάξεις, πριν κάνεις την απογραφή.
Αρα μηπως με κοροιδευέις?? Μήπως θες να πετύχεις κατι άλλο μέσω της απογραφής???
Μήπως θες να βγάλεις την Κάρτα πολίττη - συγκεντρώνοντας πιο εύκολα τα στοιχεία μου - που μου έχεις προαναγγείλει ???  Μήπως θες κατι άλλο που δεν πάει  ο  νούς μου?

Τα συμπεραματα δικά σας.
Παρακαλώ Περιμενω τα σχόλια σας      
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση :)

Νομίζω όμως ότι περισσότερο είναι θέμα έλλειψης οργάνωσης παρά οτιδήποτε άλλο.

Αυτά παθαίνεις αν επί δεκαετίες τοποθετείς με βυσματικό τρόπο ακατάλληλους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά. Όταν τελικά αποφασίσεις να κάνεις κάτι, τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος: "επιτελάρχες" κ πολιτικάντηδες ζαλισμένοι από την κρεπάλη, ανίκανοι να πάρουν αποφάσεις κ να καταστρώσουν σχέδια που πάνε παραπέρα από 1-2 βδομάδες, με εξίσου ανίκανους/ταλαίπωρους/βαριεστημένους υπάλληλους που κ απόφαση να παρθεί, θα τα κάνουν μαντάρα στην υλοποίηση της :O

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Μπούρδες όπως πάντα. Ο κάθε διευθυντής του κάθε τμήματος , είναι δυνατον να μην γνωρίζει πόσοι εργάζονται στον τομέα ευθύνης του?

Αλλά μάλλον φοβάται να δηλώσει αυτός τις θέσεις φαντάσματα. Πρόσφατα έμαθα για φαρμακοποιό στην Νέα Ερυθραία , κουμπάρο ΝΔ υπουργού , ο οποίος είναι διευθυντης στο ΙΚΑ , σε θέση που δεν υπάρχει , και παίρνει 10.000 ευρώ χωρίς να έχει πατήσει ποτέ του, γιατί απλούστατα η θέση του δεν υφίσταται ώστε κάποιος να καταλάβει ότι λείπει και δεν πατάει ποτέ του.

Έλεος δηλαδή , με τα 2 κόμματα και τις 3 άλλες περισπωμένες, που πότε μας ενοχλεί η ψιλή και πότε η δασεία. Για τους μικρότερους, η ψιλή κοιτάει αριστερά και η δασεία δεξιά...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ξέρουν πόσοι είναι μη στενοχωριέστε για αυτό. Απλά η απογραφή γίνεται για τα μάτια του κόσμου, για να φανεί ότι υπάρχει αναδιοργάνωση στον δημόσιο τομέα.

Αν όμως ήθελαν να επιλύσουν τα προβλήματα του δημόσιου τομέα, ο οποίος προφανώς απασχολεί παραπάνω άτομα από όσα χρειάζεται, πολλά από αυτά με καλό βύσμα για να πάρουν την δημιουργημένη επί τούτου θέση εργασίας, θα έπρεπε καταρχάς να απολύσουν όλους όσους έχουν τέτοιες θέσεις.

Το πολιτικό όμως κόστος είναι τεράστιο, καθώς τόσα χρόνια, πούλαγαν θέσεις για να πέρνουν ψήφους.

Ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις αργόμισθων υπαλλήλων, ( όχι προσωπικά, αλλά όλο ακούς για τέτοια πράγματα). Για θέσεις που πληρώθηκαν σε μετρητά, για θέσεις που καλύφθηκαν με πολιτικό μέσο, για θέσεις που πέφτουν μισθοί ενώ δεν υπάρχει καν κάτι να απασχοληθεί ο υποτιθέμενος εργαζόμενος.. Αν ξέρει ο καθένας από εμάς ότι αυτά υπάρχουν, που βρίσκεται η δυσκολία να μάθει η πολιτεία ποιοι παίρνουν μισθούς και κατέχουν θέσεις τις οποίες δεν έχει να τις πληρώσει και από πάνω;

Είναι σαν να είναι ο ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης, η οποία δεν ξέρει πόσους υπαλλήλους απασχολεί. Σαν να βλέπει δηλαδή λαό μέσα στα γραφεία του και μπροστά στα ταμεία του αλλά να λέει ότι δεν είναι σίγουρος ότι αυτοί εργάζονται μέσα στην εταιρία..Πως μπορεί να γίνεται αυτό; Ε;;;

Εγώ πάντως παιδιά αν ήμουν στην θέση του ΓΑΠ, θα έλυνα το δημοσιονομικό με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Θα ήταν πιο σκληροπυρηνικός τρόπος, αφού θα πέρναγα σε μείωση προσωπικού, ειδικά αυτού που παίρνει λεφτά για να κάθεται, αλλά από την άλλη δεν θα έβαζα στο ίδιο τσουκάλι τους πάντες και δεν θα έκανα μειώσεις μισθών και συντάξεων σε όλους. Κάποιοι πέρνουν ένα μισθό της τάξεως των 1200 -1500 ευρώ με οικογένειες και παιδιά. Γιατί να την πληρώσουν αυτοί για τον κάθε κοπρίτη που διόρισε ο εκάστοτε πολιτικός για να πάρει την ψήφο του;

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

* για τα παραδειγματα υποθέτουμε οτι παιρνει βασικο 1000 + 300 επιδοματα...* 

----

ίσως να μην ξερανε ( λεω τώρα πόσοι σε αριθμό υπαρχουν.. τι μα@@@ λεω τωρα ε?) και  παρ'όλα αυτά πληρώνανε  μισθους π.χ. 100.000.000 / 1300= 76923 υπαλληλοι. το μηνα.

  όταν ελεγαν οτι π.χ. το 2005 με την ψηφιση του προυπολογισμου αυξηση 3% σε μισθούς , που σημαινει στο βασικό που σμαινει οτι αν καποιος έπαιρνε 1000 ε βασικο το 2005 , το 2006 θα

επαιρνε 1030. αρα  εχουμε  76923  * 30 =   2.376.900 ευρω παρπανω μόνο απο αυξηση μισθου. άρα πόσα επρεπε να δανειστεί ? δεν ηξερε??  τότε μας κοροιδεύανε οτι θελει το κράτος  Χ ποσο για μισθους συνταξεις κλπ

αφου όλα δεν ήταν αναλογα??  ή ελεγε θα πω οτι θελω 200 εκατομμυρια και το πολυ πολυ αν περισσεψει κατι το "τρωω" εγω. Πότε θα ξυπνησουμε ηθελα να ξερα..