The Beatles: To Καλύτερο Group Ολων Των Εποχών

TheodorosΑ1 | Τετ, 06/16/2010 - 14:13 | 3' | 3

Οι Beatles ήταν ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στο Λίβερπουλ το 1960 και ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένο στην ιστορία της λαϊκής μουσικής (popular music και όχι σκυλάδικα). Από το 1962 η ομάδα αποτελείτε από τον John Lennon (ρυθμική κιθάρα, φωνητικά), Paul McCartney (μπάσο, φωνητικά), George Harrison (lead κιθάρα, φωνητικά) και Ringo Starr (drums, φωνητικά). Στα τέλη του 1962 υποδέχονται την τεράστια επιτυχία στην χώρα τους με το πρώτο single τους "Love Me Do". Την επόμενη χρονιά έχουν γίνει πλέον παγκοσμίως γνωστοί. Οι Beatles διαλύθηκαν το 1970 και τα 4 μέλη του έκαναν την προσωπική τους καριέρα. Τέσσερις δεκαετίες μετά την διάλυση τους, η μουσική των Beatles εξακολουθεί να είναι δημοφιλής. Οι Beatles έχουν τα περισσότερα νούμερο ένα άλμπουμ στα βρετανικά Charts. Σύμφωνα με την RIAA πιστοποιήσεις, έχουν πουλήσει περισσότερα άλμπουμ στις ΗΠΑ από ό τι κάθε άλλο καλλιτέχνη. Το 2008, το περιοδικό Billboard κυκλοφόρησε μια λίστα όλων των εποχών top-selling Hot 100 καλλιτέχνες για να γιορτάσουν τις ΗΠΑ singles πεντηκοστής επετείου chart, με τους Beatles στο νούμερο ένα. Έχουν τιμηθεί με 7 βραβεία Grammy, και έχουν λάβει 15 Ivor Novello Awards από τη Βρετανική Ακαδημία των Στιχουργών, Συνθετών και Συγγραφέων. Σε αφιέρωμα που έκανε το περιοδικό TIME για τους πιο σημαντικούς και ισχυρούς ανθρώπους του 20ου αιώνα οι Beatles κατέχουν άξια μια θέση.

H ολοκληρωμένη δισκογραφία των Beatles (επιλέγοντας αυτό το λινκ περιμένετε λίγο για φορτώσει επειδή υπάρχουν 1000και Releases)

και οι στίχοι των τραγουδιών τους

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Άξιοι!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Αρχηγέ μου, με τέτοια ακούσματα μεγάλωσα !!!

Πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την μουσική.

Θες ο τρόπος που ηχογραφούσαν...

Οι συνθέσεις που έφτιαξαν...

Εγώ τους θεωρώ υπερτιμημένους και μία μπάντα που σε μεγάλο βαθμό την ανέβασε η εποχή της.
Απλά ήταν οι πρώτοι που έκανα καθαρά ποπ μουσική, σε μία εποχή που κυριαρχούσαν οι νερόβραστες μπαλάντες και το rock n' roll αλά Πρίσλευ, και φυσικά το γεγονός ότι έκφρασαν την mod νεολαία της Αγγλίας που τότε ήταν στα ντουζένια της, καθώς η Αγγλία της εποχής γνώριζε τεράστιες αλλαγές σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Το ίδιο φυσικά πιστεύω και για τους doors και για ένα μεγάλο αριθμό από μπάντες των 60s 70s . Θέλω να πω ότι εξέφραζαν κάποιες κοινωνικές τάσεις χωρίς απαραίτητα να είναι η μουσική τους κάτι το ιδιαίτερο..

Ας όψεται η μαζικότητα που είχαν πάρει τότε οι πωλήσεις των δίσκων και το γεγονός ότι ορισμένοι παραγωγοί ανακάλυψαν ότι η νεολαία ήταν και γαμώ το καταναλωτικό κοινό! :)

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr