ασφαλεια στα windows (μην με εξορισετε απο το forum)

black blood | Σάβ, 05/22/2010 - 00:12 | 7' | 6

 

Λοιπον κυριοι αν και ειναι λιγο εκτος ιδεολογιας Linux αποφασισα να γραψω το παρακατω για να σας δωσω ενα παρα πολυ μεγαλο ποσοστο ασφαλειας στα windowsxp.
Ολοι ξερουμε οτι τα windowsδεν ειναι καθολου ασφαλη και εχουν να κανουν με παρα πολλους ιους, spyware και διαφορα αλλα που οτι και να εχεις δεν γλιτωνεις. αυτο που μπορεις να επιτυχεις με τα διαφορα antivirus, antispywareκαι τετοια ειναι προσεχοντας στο τι κατεβαζεις και που μπαινεις να μειωσεις κατα πολυ την πιθανοτητα!!!!
Εδω λοιπον εχω δυο τροπους στους οποιους υπαρχει αρκετα μεγαλο εως 0% ποσοστο να μην κολησσεις ιο και τετοια!!! Αυτο το λεω γιατι εγω που χρεισιμοποιο και τους δυο τροπους δεν εχω κολησει τιποτε και να σημειωσω οτι και στους δυο μπαινω παντου κατεβαζω το οτιδηποτε χωρις να εχω καποιο antivirus!!!! Τωρα μπορει καποιος να βρει κατι το οποιο να μην εχει υποπεσει στην αντιληψη μου, αν ομως το βρει τοτε θελω οποσδηποτε να το πει για να το ξερω και εγω αλλα και αυτοι που ενδεχομενος θα ακολουθησουν την συμβουλη μου!!!
 
1.Ο πρωτος τροπος που ειναι και ο ποιο δυσκολος σχετικα, ειναι να εγκαταστησουμε το Microsoftvirtualpc‘’http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/support/virtual-pc-2007.aspx’’ το οποιο διανεμετε ελευθερα απο την Microsoftκαι να εγκαταστησουμε τα windowsεκει χωρις να επηρεασουμε τον υπολογιστη μας!
Απλα θα ανοιγει κανονικα ο υπολογιστης μας και μετα θα ανοιγουμε το Microsoftvirtualpc και αφου εχουμε κανει την εγκατασταση του λειτουργικου μας σε αυτο τοτε θα εχουμε ενα pcμεσα στο pc που οσους ιους και να κολησει δεν θα μας νοιαζει γιατι το πραγματικο μας pc δεν προκειτε να παθει τιποτα!
Αυτο το οποιο χρειαζεται ειναι να του δωσουμε λιγο χωρο απο τον σκληρο μας δισκο (ουσιαστικα θα δημιουργησει ενα αρχειο ισο με το μεγεθος που εχουμε ορισει, το οποιο δεν θα μπορουμε να το ανοιξουμε εμεις μονο το προγραμμα και δεν θα επηρεαζει ολα τα αλλα αρχεια τις κανονικης μας εγκαταστασης) και βεβαια να του δωσουμε και λιγη απο την ramπου εχουμε στο συστημα μας, οταν λεω να του δωσουμε εννοω να του ορισουμε απο τα settingsτις εγκαταστασης που εχουμε κανει στο εικονικο pc ποση μνημη θα καταναλωνει. Αυτο προηπωθετει οτι εχουμε και αρκετη μνημη στο συστημα μας, π.χ αν εχουμε 2gbram, το δικο μας συστημα χρειαζεται αναλογα και με τα προγραμματα που εχουμε βαλει να τρεχουν περιπου 600 mb, αρα μας μενουν διαθεσιμα 1400mbμνημης ram,αν βαλουμε και τα 1400mb τοτε το εικονικο pcθα τρεχει γρηγορα αλλα αν θελησουμε να το κανουμε minimize και να δουλεψουμε με το κανονικο pc τοτε δεν θα μπορει να τρεξει τιποτα. Απο εκει και περα η επιλογη ειναι δικη σας αλλα η δικη μου συμβουλη ειναι να αφησετε στο κανονικο σας συστημα τουλαχιστον 100mbram για το οτι θελησει!!!!
 
2. ο δευτερος τροπος που ειναι και σχετικα ποιο απλος ειναι να κατεβασουμε το προγραμμα deepfreeze. Αυτο το προγραμμα ουσιαστικα ‘’παγωνει’’ τον υπολογιστη μας και οταν ειναι ενεργοποιημενο (γιατι μπορει και να μην ειναι) μπορουμε να κανουμε οτι θελησουμε στον υπολογιστη να αποθηκευσουμε, να ρυθμισουμε, να διαγραψουμε τα παντα αλλα μολις κανουμε restart τοτε ο υπολογιστης μας θα επανελθει στην προηγουμενη κατασταση του!!!!!!
Αυτο που πρεπει να προσεξουμε ειναι κατα την εγκατασταση του να το ρυθμισουμε ετσι που μονο ο σκληρος που εχουμε το λειτουργικο μας να ‘’παγωνει’’ τους αλλους να τους αφησουμε οπως ειναι για να αποθηκευουμε οτι αρχεια θελουμε οσο ειναι παγωμενος ο υπολογιστης!!!
Το κακο ειναι με αυτη την μεθοδο οτι το προγραμμα deepfreeze δεν διανεμεται ελευθερα αλλα πρεπει να το πληρωσεις τωρα αν μπορεσει καποιος να το βρει ελευθερο ας το κανει!!!
 
Αυτα λοιπον τωρα οτι απορειες εχετε καντε ενα post και εδω ημαστε για να σας βοηθησουμε!!! Αν παλι δεν σας αρεσει το ολο σκηνικο τοτε παιδια Linux!!!!!!
Θελω να πιστευω οτι εριξα και εγω το λιθαρακι μου στην κοινοτητα που με εχει βοηθησει και πιστευω οτι θα με βοηθησει πολυ ακομα!!!!

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μιλάμε για παντελώς άκυρο πόστ. Μα παντελώς όμως. Υπάρχει και ανοιχτή λύση και για τα παραθύρια που λές το virtual box (εικονικές μηχανές) λέγονται όλα αυτά τα προγράματα πυ τρέχουν μέσα σε άλλα.  Τέσπα και στο τέλος που λές για το freez όποιος μπορεί να το βρει ελεύθερο ας το κάνει , φαντάζομαι θα εννοείς σπασμένο.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

δηλαδη με συμβουλευεις να το σβησω το  post? δεν μπορει να βοηθησει καποιον που δεν ξερει?

Όλα αυτά που περιγράφεις  γίνονται στο λίνουξ , χωρίς να χρειάζονται εικονικές μηχανές κλπ.   Μπαίνεις παντού και κατεβάζεις τα πάντα χωρίς τον φόβο των ιών. Οπότε αυτό που πρέπει να σβήσεις είναι τα ΧΡ και όχι το πόστ.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πολύ σωστά! Απορία: Ακόμα κι έτσι, τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σου, πάλι στο ...εικονικό δεν τις σώζεις; Άμα χτυπηθεί το εικονικό από ιό, δεν θα πειραχθούν κι αυτά;

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Φίλε black blood,

 

Περιγράφεις δυο λύσεις για να μην κολλήσουν τα Windows ιούς. Πολύ καλά κάνεις!

Ο κόσμος των windows είναι γεμάτος ιούς.

Αφού έχεις τόσο χρόνο ν'ασχοληθείς με υπολογιστές, σίγουρα θα θεωρείς τον εαυτό σου "γνώστη" ίσως και γκουρού.

Αυτό το λέω διότι σε βλέπω να συμβουλεύεις άλλους χρήστες και να δοκιμάζεις διάφορες λύσεις για τα προβλήματά τους.

Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ μέχρι πριν από 2 χρόνια!!

Πάντα στην άκρη του μυαλού μου όμως ήξερα ότι η πραγματική δοκιμασία στον κόσμο των υπολογιστών είναι το linux.

Πολύ περισσότερο για κάποιον που ήδη θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να δίνει συμβουλές στους άλλους.

Είναι μια πρόκληση που είμαι σίγουρος ότι θα την βγάλεις σε πέρας. Βάλε παντού linux. Κάνε όλες τις δουλειές σου με ελεύθερο

λογισμικό.

Σήμερα πλέον η εγκατάσταση ενός ubuntu ή opensuse είναι παιχνιδάκι. Κάνε ένα dual boot στην αρχή και δες το ως πρόκληση!

Δες υπάρχει τίποτε απολύτως που δεν μπορεί να γίνει με linux!! Toυλάχιστον σε εναλακτική μορφή!

φιλε lebronj την αρχη μου στο linux την εκανα πριν περιπου ενα μηνα και οταν λεω την εκανα εννοω να κανω την εγκατασταση και να δουλευω με αυτη και οχι απλως να την δω

και μετα να την αφησω στην ακρη!!!! των ξεκινησα με ton server freenas και ακομη δυσκολευομαι!! πραγματι ξερω παρα πολλα επανω στα windows xp μπορει να ειναι windows

αλλα μαθαινεις να δουλευεις με τις ιδιοτροπιες του οσο και αν σε εκνευριζει!!!! το linux τα ξερω απο τοτε που ξεκινησα εγω να ασχολουμε με τους υπολογιστες αλλα τοτε ηταν πιο δυσκολα

τα πραγματα γιατι και το linux ηθελαν καποιες γνωσεις παραπανω και δεν ηταν πολυ διαδεδομενα τα forum βοηθειας αυτος ειναι ο λογος που δεν τα εμαθα τοτε και τωρα χαρη στη συνηθεια

θα μου παρει λιγο καιρο ακομη!!!! ειμαι ομως ανυπομονος και ετσι θα πρεπει να εχω οτι μα οτι χρειαζομαι για να ξεκινησω δυνατα και ενεργα με linux!