Ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη

g.b | Σάβ, 05/15/2010 - 02:00 | 1' | 5

 Καλησπέρα ...

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο καλό ξενοδοχείο στην Πόλη .

Τιμή πάνω κάτω 60-80 την βραδυά ...(αν υπάρχει και κανένα καλό με λιγότερα δεν λέμε όχι...)

Αν έχετε πάει ή σας έχουν πει για κάποιο ...

Σκοπεύω να πάω μια βόλτα τον Αύγουστο και θα ήθελα μια γνώμη .

Ευχαριστώ.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Φιλε, πριν καμποσα ειναι η αληθεια χρονια, που ειχα παει, αν θυμαμαι καλα τ' ονομα μεναμε στο Vezir, λιγακι underground

μα με αψογο σερβις και καθαρα δωματιακαι μαλιστα πολυ κοντα στο κεντρο και πολυ φτηνο.

Ομως ολο το χαρτι, ειναι τα Πρηγκιπονησια ακριβως απεναντι, στο Βοσπορο. Πανεμορφα, κρατανε ακομα το Ελληνικο τους στοιχειο και ειναι πραγματικα αντιφαση,

οταν απο την πολυβουη Κωνσταντινουπολη, σ' ελαχιστο χρονο με το καραβακι. βρισκεσαι σ' ενα μερος πανεμορφο.

Λυπαμαι που το λεω, μα οι Τουρκοι ειναι χρονια μπροστα απο εμας στον τουρισμο, χωρις τις καταστασεις των γνωστων λαμογιων ρεντρουμηδων,

ανα την Ελληνικη επικρατεια.

Βεβαια στην Αγια Σοφια τσακιζεις οταν ξερεις την ιστορια μας και βλεπεις τι συμμβαινει.....if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

στο ψάξιμο που έκανα μέχρι τώρα ...το είδα το βεζίρ χοτελ ...

 

και εγώ για να δω τα παλιά πηγαίνω ...

πρέπει να είναι πολύ όμορφα ...

 

Καθυστερημένη απάντηση μιας και μπορεί να έχεις ήδη πάει, αλλά τώρα το πρόσεξα.

 Δεν διευκρινίζεις αν το ποσό που λες είναι κατ' άτομο ή για δίκλινο. Εν πάσει περιπτώσει θα θεωρήσω ότι είναι για δίκλινο. Λοιπόν με τα χρήματα που αναφέρεις δυστυχώς κινείσαι στην κατηγορία ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν κατά κόρον τα τουριστικά γραφεία και η συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκεται στην περιοχή Laleli. Είναι όλα από μέτρια έως σχετικά αξιοπρεπή και ειλικρινώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, αφενός μεν γιατί δεν τα προτιμώ ούτε σαν κατηγορία, αλλά ούτε και σαν περιοχή, αφετέρου δε γιατί οι διαφορές μεταξύ τους είναι αμελητέες.

Αν είσαι διατεθειμένος να ανεβείς κατηγορία τιμής (το οποιό στο συνιστώ ανεπιφύλακτα) τότε μακράν η καλύτερη σχέση ποιότητας προς τιμή είναι το ξενοδοχείο Conrad στο Besiktas. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πεντάστερο ξενοδοχείο, σε καλή περιοχή με άριστο service και ένα μαγικό roof garden με θέα το σκάσιμο του Βοσπόρου. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, οι τιμές του είναι λογικές για το είδος του μόνο για το δωμάτιο αυτό καθεαυτό. Αν διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε από τα facilities που παρέχει (και εννοώ από το mini bar, έως το bar και το restaurant, τότε ετοιμάσου να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Από κει και πέρα αν μπεις στη λογική του δε βαριέσαι μερικές μέρες θα μείνουμε, ας ξηλωθούμε, τότε εννοείται ότι οι επιλογές είναι μόνο δύο : Το Ciragan Palace και το Four Seasons, αμφότερα πάνω στο Βόσπορο.

Περαιτέρω προτάσεις : Απόφυγε τα group, προτίμησε να πάτε μόνοι σας. Όσον αφορά τις ξεναγήσεις παντού θα βρεις ξεναγούς, και ειδικά Αύγουστο μήνσ μετά βεβαιότητας θα υπάρχουν σε κάθε αξιοθέατο αρκετά ελληνικά groups, οπότε απροβλημάτιστα τα ακολουθείς και ακούς την ξενάγηση. Απόφυγε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ελεεινά, άσε που αν δεν ξέρεις έχεις βάσιμες πιθανότητες να βρεθείς αλλού γι άλλού. Προτίμησε ταξί, είναι σχετικά φτηνά.

Είναι σαφώς προτιμότερο να πας με  ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο, όλα τα καλά ξενοοχεία έχουν garage. Oι Τούρκοι οδηγούν σαν τρελλοί, αλλά αν έχεις συνηθίσει να οδηγείς σε μεγάλη ελληνική πόλη και ειδικά στην Αθήνα, δεν θα έχεις πρόβλημα, σίγουρα δεν προτείνεται σε Ελβετούς. Η Κων/πολη είναι σχετικά εύκολη στον προσανατολισμό. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία εκτός από τα κλασσικά-ελληνικού ενδιαφέροντος τουριστικά μέρη να πας και στα παράλια του Βοσπόρου από την Ευρωπαϊκή μεριά και προς Βορά, όπου θα πάθεις πλάκα από την ομορφιά.

Για φαγητό οπωσδήποτε στο Τaksim στο εστιατόριο Haci Baba για κεμπάπ και σε ένα παρακείμενο γλυκατζίδικο στον πεζόδρομο το όνομα του οποίου δυστυχώς μου διαφεύγει. Αν σποφασίσεις να ξηλωθείς, τότε οπωσδήπτε στο fish restaurant του Ciragan Palace και στο εστιατόριο στον Πύργο του Γαλατά (αν βρεις τραπέζι παίξε και ένα τζόκερ, τουλάχιστον θα ξέρεις ότι ο διπλανός σου είναι τουλάχιστον Τούρκος δισεκατομμυριούχος).

Μην πάρεις δερμάτινα είναι άθλιας ποιότητας, τα καλά είναι ακριβότερα απ' ότι στην Ελλάδα. Μην πάρεις χρυσό, είναι από τενεκές έως το πολύ 14 καρατίων. Τα κοσμημστοπωλεία σε κυριλέ περιοχές έχουν όντως καταπληκτικά πράγματα, αλλά ούτως ή άλλως είναι πανάκριβα.

Αυτά τα λίγα για αρχή, ούτως η άλλως η Κων/πολη δεν εξαντλείται με ένα ταξίδι, στο λέει κάποιος που έχει πάει πάνω από είκοσι φορές.

Πάντως στην αρχική προτροπή επιμένω, μην διαλέξεις φτηνιάρικο ξενοδοχείο.

 φίλε μου είσαι καλυτερος και από ταξιδιωτικός οδηγός.

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες .

 

έχουμε επιλέξει ένα ξενοδοχείο . Οταν γυρίσω θα γράψω εντυπώσεις.

και σίγουρα αν είναι τόσο καλά όσο φαίνεται να είναι , με το καλό θα ξαναπάω .

και πάλι ευχαριστώ για τις πληροφορίες .

Καλά να περάσεις.!

Και μερικά ακόμα προς αποφυγήν δραμάτων. Μη φας μύδια από από διάφορα stands στους δρόμους, φαίνονται μεν  υπέροχα, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα σε πιάσει κόψιμο, τη χειρότερη δε θες να την ξέρεις. Νερό μόνο εμφιαλωμένο. Αν αποφασίσεις να περάσεις με αυτοκίνητο στην Ασιατική πλευρά, λάβε υπ' όψιν σου ότι την τελευταία φορά που πηγα είχαν αυτοματοποιήσει πλήρως τα διόδια στην κενρική γέφυρα του Βοσπόρου (προέκταση του αυτοκινητόδρομου) και χρειαζόταν κάρτα διόδου, δεν υπήρχε λωρίδα για πληρωμή cash, με αποτέλεσμα να δημιουργήσω ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα αφού δε σηκωνόταν η μπάρα, μέχρις ότου ένας καλός ταξιτζής από πίσω ήρθε και έβαλε τη δική του κάρτα στο μηχάνημα και περάσαμε. Σε αυτήν την περίπτωση ρώτα στο ξενοδοχείο σου που μπορείς να προμηθευτείς κάρτα ή πήγαινε από τη δευτερεύουσα γέφυρα (δε στο συνιστώ θα χαθείς, ενώ τη βλέπεις στο βάθος είναι αρκετά παλούκι να βρεις την είσοδό της).

Απόφυγε το πορτοφόλι, είναι καλύτερο να έχεις τα χρήματά σου διπλωμένα σε μια στενή τσέπη παντελονιού, πχ. τζην και ακόμα καλύτερα να έχεις πάντα ξεχωρισμένο ένα σχετικά μικρό ποσό σε μια ξεχωριστή τσέπη και να εμφανίζεις αυτό όταν θες να πληρώσεις, το <<πακέτο>> καλό είναι να μην το δείχνεις.

Παρέλειψα να σου προτείνω να φας στα original εστιατόρια Tike της Πόλης. Είναι σχετικά διαφορετικά από αυτά στην Ελλάδα. Το καλύτερο είναι μάλλον αυτό που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά και αυτό στο Levent είναι καλό και πιο εύκολα προσβάσιμο.

Αν πας στα Πριγκιπονήσια στην επιστροφή στην Πόλη να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο μπακλαβατζίδικο που είναι διαγωνίως απέναντι από την αφετηρία των πλοιαρίων, θα το εντοπίσεις δίπλα στην απόληξη μιας πεζογέφυρας, ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ! !  Α και σχετικά με τα Πριγκιπονήσια προσπάθησε τουλάχιστον για τη μια διαδρομή να μάθεις τι ώρα έχει δελφίνι, το κλασσικό πλοιάριο είναι γραφικό αλλά σέρνεται, δεν αξίζει να το φας στη μάπα και στο πήγαινε και στο έλα (για Πρίγκιπο νομίζω ότι υπερβαίνει τις δύο ώρες).