ποια θεωρείτε θα ειναι η κατασταση στην Ελλαδα σε λιγο καιρο??

hellaspc1 | Τρί, 04/27/2010 - 20:36 | 1' | 60

επειδη πολλα λέγονται, τι νομιζεται θα γινει στην Ελλάδα, ποια η γνώμη σας  για το ΔΝΤ, και την πορεια της χωρας?? θα διαλυσουμε,  θα ερεθ η καταστροφη? ( πεινα κακουχίες?)

δεν θα παθουμε τιποτα?  το σκεφτηκα και ειπα αφου εινα γενικά και αοριστα ας το βαλω..

τι πρεπει να κανουμε σαν Έλληνες?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 
 
 
Η Κατασταση παραμενει η ιδια Μεχρι να μου εξηγησει καποιος,
τι μου (μας) εδωσε η ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ για την ΚΥΠΡΟ.

 

 

 

Εγώ αντί γι' απάντηση, θα υπενθυμίσω μια φράση του τέως Προέδρου Χρ. Σαρτζετάκη: Η Ελλάδα είναι Έθνος Ανάδελφον.

ΔΕΝ έχουμε φίλους, ας το καταλάβουμε.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Την επόμενη φορά που θα δείτε κουκουλοφόρους να καίνε την βουλή , μήπως θα έπρεπε να το σκεφτείτε καλύτερα ?

 

Μιλάμε για μία τεχνητή κρίση παγκοσμίως, μιλάμε για ένα μεγάλο πείραμα στην πλάτη της Ελλάδος, μιλάμε για κατάκτηση της Ελλάδος από τους Γερμανούς μετά από τόσα χρόνια που το επιθυμούσαν διακαώς, από το '40 το πάλευαν, μιλάμε για ξεπούλημα των Ελλήνων στους Μασόνους, μιλάμε για ανίκανους κι επικίνδυνους όσο δεν πάει πουλημένους πολιτικούς....  και πάει λέγοντας.

Θέλω να ελπίζω πως θα την παλέψουμε καλύτερα από τους Αργεντινούς που άργησαν 5 χρόνια να πάρουν χαμπάρι τι παίζεται.

 

~~~~~~~~~~~~~~~

giannis12a]

Την επόμενη φορά που θα δείτε κουκουλοφόρους να καίνε την βουλή , μήπως θα έπρεπε να το σκεφτείτε καλύτερα ?

 

Μιλάμε για μία τεχνητή κρίση παγκοσμίως, μιλάμε για ένα μεγάλο πείραμα στην πλάτη της Ελλάδος, μιλάμε για κατάκτηση της Ελλάδος από τους Γερμανούς μετά από τόσα χρόνια που το επιθυμούσαν διακαώς, από το '40 το πάλευαν, μιλάμε για ξεπούλημα των Ελλήνων στους Μασόνους, μιλάμε για ανίκανους κι επικίνδυνους όσο δεν πάει πουλημένους πολιτικούς....  και πάει λέγοντας.

Θέλω να ελπίζω πως θα την παλέψουμε καλύτερα από τους Αργεντινούς που άργησαν 5 χρόνια να πάρουν χαμπάρι τι παίζεται.

 

~~~~~~~~~~~~~~~

 

Συμφωνω και γω σε ολα αυτα που λες αλλα δεν ειναι μονο οι πολιτικοι ξεπουλημενοι και λαμογια.Ειμαστε και μεις οι πολιτες της χωρας λαμογια, αφου κοιταμε να βρουμε την ευκαιρια για να κλεψουμε.Σε καποιες περιπτωσεις βεβαια το ιδιο το κρατος σε κανει κλεφτη γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι μας εχουν κατακλεψει και επεται συνεχεια.

Χτες τυχαια ακουσα μια ιστορια απο καποιον που δουλευε σε βυτιο για διανομη πετρελαιου θερμανσης.Μιλαμε για τις απιστευτες απατες και λαθρεμπορια πετρελαιου.Φανταστειτε οτι στον τονο πετρελαιο μπορει να εκλεβε και 400λιτρα.Οποτε υπολογιστε τα μαυρα κερδη απο το πετρελαιο που ειχε ηδη πουλησει, υποτιθεται, και το ξαναπουλαγε.Και φυσικα δεν ειναι μονο αυτος αλλα και πολλοι αλλοι και η λιστα με τις απατες δεν σταματαει φυσικα σε αυτα.Σιγουρα ολοι θα εχουν ακουσει καποια απατη αντιστοιχη.

Χτες με καποιον που συζητουσα μου ειπε το εξης:Αν μπορεις να φυγεις απο δω φυγε,στην Ελλαδα πλεον δεν υπαρχει καμια ελπιδα.Και ειναι κατι, που δυστυχως ειναι αληθεια.Μακαρι να διαψευτουμε αλλα το βλεπω χλωμο.

Η ελπιδα λενε πεθαινει τελευταια.Ισως...

ναι ρε παιδια αλλα η αργεντινη πότε το πηρε  χαμπαρι? το 2001 διακλυσε. πριν ή μετα το ΔΝΤ?  και αν δεν καταφερουμε να ξερχρεωνουμε σιγα σιγα θα τα παρουν όλα.

και στο κατω κατω ορυκτι ολουτο εχουμε, γιατι δεν τ αξιοποιούμε εμεις?   περιμενουμε αλλους να το κανουν?? ( βλ. αεροδρομιο, ριο - αντίρριο, το εφταξαν αλλοι και θα το δουλευουν για 50 χρόνια)     τα πετρελαια στο αογαιο, διαρρέει  οτι 20% εμεις, 20% οι  διπλα,  και 60% αμερικανκη εταιρεια - ήδη αγοραστηκαν 17 γεωτρυπανα -  για τις γκριζες ζωνες

πεστο ψεμματα. ενας στους δύο Ελληνες θελει να φύγει. Η παγκοσμιοποίηση ετοιμαζεται..  καλο ειναι να αξιολογουμε ότι μας πλασάρουν απο το  "κουτί"

Η κατάσταση είναι αυτή που βλέπουμε στην καθημερινότητας μας...μια νοοτροπία απο  τον καθένα μας του τύπου "εγώ να περνάω καλά και όλοι οι άλλοι να πάν να γαμηθούν!!!"

Και 'ολα αυτά με κάθε κόστος γιαυτό υπάρχει διαφθορά και ατιμωρισία σε όλου ς μα όλους τους τομείς!!

Και τα παγκόσμια οικονομικά παιχνίδια και το πούλημα εκ των έσω έχουν μάτρυρες που δεν είναι άλλοι απο εμάς τους ίδιους.

Όταν διαιωνίζεις την σαπίλα για το δικό σου καλό ...τι περιμένουμε?

Όλοι μας απο το δικό μας μετερίζι έχει να πεί μια ιστορία σαπίλας ..οπότε το σύνολο θα είναι ένα και το αυτό!!

Λύση?Υπάρχει ..ποια είναι ?Αλλαγή νοοτροπίας ,όλοι να σκεφτόμαστε για το κοινώ καλό χωρίς ψευτοεγωισμούς και φυσίκα σημασία στην ψήφο μας.

Όταν βγάζουμε επι δεν ξέρω και γω πόσα χρόνια τους ίδιους και τους ίδιους ..ποιούς αυτους που κράζουμε μια ζωή και το διαιωνίζουμε μη έχοντας και καλά άλλες επιλογές,

όταν ξέρουμε για την προπαγάνδα των καναλιών και των media και εμείς σαν μαλάκες τα μασάμε ...τι περιμέναμε?

Η πολιτική ζωή της χώρας μας είναι σαν το τύπο που έχει σίγουρη την γκόμενα του..δεν την σέβεται και κάνει ότι γουστάρει ..ε! αυτό κάνουν οι πολιτικοί μας έχουν σίγουρη την καρέκλα και δεν μας υπολογίζουν και αυτή η σιγουριά πηγάζει απο εμάς τους πιο βλάκες!!!

Και για τα πρακτικά ..η Ελλάδα δεν είχε ποτέ της δική της οικονομία ...λόγο των πολέμων και της θέσης πάντα τρέχαμε για βοήθειες ,ποτέ δεν φτιάξαμε μια οικονομία που να είναι αυτόνομη και αυτό το πράγμα το συντηρούμε ακόμα ...ακόμα ξεπληρώνουμε τους τόκους απο κάτι σχέδια Μαρσαλ!!!!!

Έτσι πρεπει να καθαρίσουμε την σαπίλα εκ των έσω,να μάθουμε να ζούμε με αυτόνομη οικονομία ,και να αλλάξουμε νοοτροπία!!!

Κλείνω με μια φράση που την λέω συχνά ..σαν ένα ρεζουμε "πρέπει να είσαι αυτό που θέλεις να γίνει"

ΥΓ.Σαν χρήστες Λινουξ ξέρουμε πως όταν κάποιοι θέλουν να προσφέρουν κάτι με αγάπη και μεράκι χωρίς αντίκρυσμα τα αποτέλεσματα είναι ενθαρρυντικά και όλοι τα βλέπουμε.

Εμείς το ζούμε αυτό μέσα απο τα pc μας και το χαιρόμαστε και θαυμάζουμε όλοι αυτή την φιλοσοφία και στάση ζωής του όλοι για όλους!!!

Κάπως έτσι πρέπει να να είμαστε και με την κοινονικοπολιτική ζωή της χώρας άμα θέλουμε ένα καλυτερο αύριο χωρίς νταβατζήδες !!!

 

 

ανεμελε  έγραψες.  ολα στο σωρο της παγκοσμοποίησης.    η κρίση ειναι τεχνητη,  για να εξαθλιωσουν τους λαούς. Και αυτοί με τη σειρα τους να περιμενουν σωτηρία.. καπιοον να τους σωσει,  να τους βγαλει απο τη μιζερια τους. οσοι ειναι στα χωρια, θα ζησουν ( τουλαχιστον καλυτερα -για να μην παρεξηγηθω) οι άλλοι ( πόλεις) θα δεινοπαθήσουν-

giannis12a ειπες οτι " Θέλω να ελπίζω πως θα την παλέψουμε καλύτερα από τους Αργεντινούς που άργησαν 5 χρόνια να πάρουν χαμπάρι τι παίζεται." εννοείς οτι το πηραν χαμπαρι  2001 ( που ηρθε ΔΝΤ  ( + 5 χρονια) δηλαδή το 2006 ?  το  θεμα με την Αργεντινή το ειδα σε κατι σαν ταινια.

Αν ο Έλληνας δεν πάψει να έχει πελατειακή σχέση με τα κόμματα, δεν θα ωριμάσει ποτέ πολιτικά και συνεπώς ουδέποτε θα μπορεί να σκεφθεί με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Επειδή η βλακεία είναι μια υποτιμημένη αλλά ισχυρή δύναμη στις ανθρώπινες κοινωνίες (ιδικά στην Ελληνική) δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, μόνο προς το χειρότερο.

----------------------------------------------------------

My HomePage :)

Ιπποκρατη σωστά μιλάς και συ Νικόλαε. Εδω ρε παιδια παμε σε μπαρακια, και είτε φερνουν απόδειξεις με τη μισή παραγγελία, είτε δεν φερνουν καθόλου. οπότε τις ζηταμε εμείς και τις φέρνουν. Αλλα η παρεα πολλές φορές δεν τις ζητά και λεει δε Γ@@@ε. Κατα αλλα τους λέω κλαίγεστε που σας κόβουν τους μισθους.. τελικά η ηλιθιότητα δεν εχει όρια...

Έτσι ακριβώς! Δεν αντιδρούμε, ίσως επειδή ντρεπόμαστε τι θα πουν οι άλλοι ή μήπως μας "ταμπελοποιήσουν"! Τι να πω...

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ποια θα ειναι η κατασταση? Μα οφθαλμοφανες ειναι.

Ολα μα ολα θ' αλλαξουν. Οταν λεμε ολα, εννουμε κοινωνικες δομες, ηθικες αξιες, ΟΛΑ!!

Γιατι ομως? ΓΙΑΤΙ?

Ο πατερας μου δουλευε 40 και χρονια για να συντηρησει ην οικογενεια, να μπορεσει να κανει κατι παραπανω, ν' αφησει στα παιδια του.

Χειμωνες-καλοκαιρια, καθε μερα ηταν στη δουλεια. 40 χρονια! Οι πατεραδες και οι μαναδες ολων μας!

Και οι περισσοτεροι απο εμας δουλευουμε χρονια. Σε μια χωρα που καθε μεγαλοεργοδοτης(ιδιωτικος η δημοσιος),

θελει να αποδιδεις τα παραπανω απο τα μεγιστα,με οσο το δυνατο λιγοτερο απολαβες.

Σε μια χωρα, που πανω απο 30 χρονια, βλεπουμε ενα σωρο απιστευτους και τυχαρπαστους τυπους να ηγουνται της πολιτικης ζωης της χωρας.

Οικογενειες που εχουν το βουλευτιλικι και υπουργιλικι κληρονομικο, σε κανακαρηδες, κορες, νοθα παιδια τους.

Σε μια χωρα που υποδικοι ειναι μεγαλοεκδοτες και διαφεντευουν πολιτικους και την "ενημερωση" (μη χεσω).

Που ο καθε φυγοδικος, που χρωσταει εκατομυρια στο Δημοσιο, κλεινει συμφωνιες μαζι του με πληρη καλυψη των πολιτικων λαμογιων.

Που ο καθε Αρης, Παπαρης η οπως αλλιως, γινεται γκομενουπουργος και πηδαει, γλενταει, κανει ταξιδακια ανψυχης σε πανακριβα σαλε και ξενοδοχεια, με χρηματα δικα ΜΑΣ!

Σε μια χωρα που εχει μολις 2 μεγαλες οδικες αρτηριες -εθνικες οδους- που τις εχουμε πληρωσει 20 φορες και ουτε φωτισμο δεν εχουν!

Στον 21ο αιωνα!

Που...που...που...που....

Σ' ενα τοπο που το ιδανικου του νεου, ειναι να μπορεσει ν' ανοιξει καφε στο Παγκρατι (και το καθε Παγκρατι), να πουλαει 8-10 ευρω τον καφε και να τα κονομαει

. Κοιταξτε τι γινετε γυρω μας. Στη καθημερινοτητα μας. Ειμαστε αποδειξοσυλλεκτες και ρουφιανοι.

Κοιταμε μη και δουμε να παιρνει καποια αλλη κοινωνικη ταξη πιο πολλα απο εμας και αμεσως να ουρλιαξουμε εναντιον της.

Οχι ομως εναντιων αυτων που καταπατανε κεκτημενα. Δικαιωματα κερδισμενα με αγωνες. Μας παιρνουν τη ζωη μεσα απο τα χερια μας.

Τη ζωη μας. Το μελλον και το τωρα

. Ποιος Ελληνας (καθημερινος) δεν στηριζεται στα δωρα (13ο και 14ο μισθο), ωστε να μπορεσει να πληρωσει τις δοσεις,

τα πανακριβα τελη κυκλοφοριας, λογαριασμους, νοικια, κλπ? Ποιος?

1.500.000 (εναμισυ εκατομυριο) ευρω, δοθηκε τη περασμενη βδομαδα στους 300 της βουλης για ηλεκττρονικο εξοπλισμο.

Εναμισυ εκατομυριο για να παρουν laptops και γκατζετιες?

Και σε μας κοβουν το μισθο? Οχι ρε συ. ΟΧΙ.

Και οι 300 βολευταδες παλι? Σε μια χωρα τοσο μικρη? Γιατι??

Ειδατε τι εγινε πριν λιγες μερες στην Αμερικη? Αμετρητοι Νεουορκεζοι ξεχυθηκαν στους δρομους, για να διαμαρτυρηθουν για το κατακευασμα, που οι ιδιοι δημιουργησαν: Το τραπεζικο συστημα! Τις τραπεζες, που ενω σε ολες τις υπλοιπες χωρες της Ευρωπης μπηκε ελγχος για τα παραλογα επιτοκια και χρεωσεις (φανερες-κρυφες)

και τους επεβαλαν πια να πληρωνουν ΚΑΙ αυτες φορους (ναι οι τραπεζες ηταν απηλαγμενες απο τετοια και μαλιστα ηταν και ειναι τα μονο κερδοφορα "μαγαζια").

Εδω στη Ελλαδα, ακομα δεν εφαρμοστηκε τιποτε. Ειναι ομως υποχρεωτικο να γνει (λογω Ευρωπαικης Ενωσης) και απλα εδω θα γινει τελευταια στιγμη, ωστε να μη χασουν.

Οι πολιτικοι "μας" τα κανουν αυτα. Αυτοι που μας κρατανε το μισθο και τη ζωη. Και ειναι μονο η αρχη. 10 χρονια προβλεπουν να διαρκεσει αυτο.

Αν υποθεσουμε πως ειναι μονο τοσα, αναρωτηθειτε για καποια: Εθνικη κυριαρχια και ανεξαρτησια, πανε περιπατο. Στρατος, Ναυτικο, Αεροπορια αποδυναμωνονται πληρως.

Ομως..... αν σε 5 (π.χ) χρονια οι Τουρκοι αλωνιζουν στο Αιγαιο και οικοιοπουνται βραχονησιδες και νησια, ποιος θ' αντιδρασει? Ενας εξαθλιωμενος -πια- λαος που ζει στην ανεχεια?

Που ξεπουλαει οσο και οσο στον Γερμανο τη γη του, τα χωραφια του, τα σπιτια του για να τα βγαλει περα?

Βεβαια ολα ηταν καλα και ολοι εθελοτυφλουσαμε, οσο μπορουσαμε και τα σκαγαμε σα.... τα 200 γιουρια στα μπουζουκια και τα 1000 για 3-4 βραδυα στη καθε Μυκονο.

Αμφιβαλλει καποιος πως στις επομενες εκλογες, θα υπαρξουν ανθρωποι που θα τρεχουν παλι, για το καθε κομα?

Αμφιβαλλει καποιος πως με ανταλλαγματα αμφιβολα μικροσυμφεροντα, θα υπαξουν "οπαδοι"?

 

Με πνιγουν ολ' αυτα και δε μπορω να τ' ανεχτω. Ελπιζω και ευχομαι τις επομενες μερες να πνιγουν το ιδιο και ολα τα εκατομυρια Ελληνες.

Απο τον φετεινο Απριλη, ΔΕΝ υπαρχουν πλεον κοινωνικες ταξεις. Ειμαστε ΟΛΟΙ εμεις και αυτοι! Ναι ειναι πολεμος πια.

Για μας, για τα παιδια μας, για την ιδια μας την ζωη. ΖΩΗ! και οχι επιβιωση! if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

Θα συμφωνήσω απόλυτα! Η μεταπολίτευση κατάφερε να δημιουργήσει την ...αταξική κοινωνία!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 constantinos , συμφωνώ με το κείμενο σου ...

 

εκείνο που θέλω  να πάρω όμως και να το κάνω μεγάλο και να το φωνάξω όσο γίνεται πιο δυνατά είναι το σημείο που λές

 

αν θα υπάρξουνε άνθρωποι που τρέξουνε ξανά πίσω από πολιτικούς και θα χειροκροτάνε ....

 

και θα σου πω ότι ΝΑΙ θα υπάρξουνε ...ΝΑΙ...ΝΑΙ....και πρώτος μπορεί να είμαι εγώ ....που είμαι άνεργος ......

 

και που δεν έχω να ζήσω .....και που αν ο μοναδικός τρόπος στο @#$#@@#$ κράτος μας για να βρεις δουλειά

 

είναι να σέρνεις την ανθρώπινη σου αξιοπρέπεια σε πολιτικά γραφεία .....τότε ΝΑΙ πεινάω πολύ για να το σκεφτώ.....

 

ας την βρω την δουλειά , να χορτάσω ...και μετά πάμε όλοι  μαζί να τους πετάξουμε γιαούρτια ......

 

αλλά πρώτα θα χειροκροτήσω .....

 

 

 

 

Λοιπόν Κωνσταντίνε, θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα που λες. Εκτός από το:

"Και οι περισσότεροι από εμας δουλευουμε χρονια. Σε μια χωρα που καθε μεγαλοεργοδοτης(ιδιωτικος η δημοσιος),

θελει να αποδιδεις τα παραπάνω απο τα μεγιστα,με οσο το δυνατο λιγοτερο απολαβες."

Που τους είδες τους μεγαλοεργοδότες στην Ελλάδα; Πέντε μετρημένοι είναι. Ποιος θα πρωτοπρολάβει να δουλέψει σε αυτούς;

Ακόμα και καρφίτσες κάνουμε εισαγωγή. Μακάρι να είχαμε περισσότερους μεγαλοεργοδότες. Θα υπήρχε δουλειά και μεροκάματο.

Τώρα απλά γλείφουμε τα σφυροδρέπανα μας μέχρι που να μάτωσε η γλώσσα μας.

Ανάπτυξη δεν μπορεί να φέρει το κράτος. ανάπτυξη θα φέρει ο ιδιότης με κίνητρο, φυσικά, το κέρδος. το κράτος δεν το ενδιαφέρει

το κέρδος, τον ενδιαφέρει η προπαγάνδα για την διαιώνιση του.

Και σας τα λέει αυτά κάποιος που αυτή την στιγμή το σκέπτεται πολλή σοβαρά να ξενιτευθεί για να μπορέσει να επιβιώσει. 

Στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση δεν είχαμε ποτέ ελεύθερη οικονομία, αλλά μια ντεμί μπολσεβίκικη

νομενκλατούρα που κοίταγε το συμφέρον της και την καλοπέραση του "κόμματος" είτε του μπλε είτε του πράσινου.

 

 

----------------------------------------------------------

My HomePage :)

Ο θεός βοηθός που λέει ο σοφός Ελληνικός λαός! Πολιτικοί πάνε έρχονται αλλά σε αυτή την φουκαριάρα Ελλαδίτσα όλα μένουν τα ίδια! Μόνο οι μούρες αυτών των 300 εκεί στην βουλή αλλάζουν! Πως καταντήσαμε ε; Η Ελλάδα του Περικλή, του Σωκράτη, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει γίνει ένα κράτος επαιτών ζητώντας τα αυτονόητα από τους 300! Το δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή! Η νεολαία στενάζει κάτω από τα γρανάζια του κουφού κράτους! Παιδιά που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και καταλήγουν να δουλεύουν σε καφέ και μπάρ! Η Ελλάδα των επιφανών πολιτών κατάντησε κράτος ζητιάνων και απατεώνων! Και ποιος είναι υπαίτιος; Εύκολο ρίχτε μία ματιά προς Βουλή μεριά! Δεν ξεχωρίζω κανέναν από την πτώση της Δικτατορίας και μετά! Ποτέ δεν είχαμε κράτος δικαίου και να σέβεται τον πολίτη! Πας σε δημόσια υπηρεσία και σε αντιμετωπίζουν σαν ζώο! Εγώ σε πληρώνω μαλάκα από το υστέρημα μου! Άλλο θέμα αυτό όμως! Το θέμα μας είναι ότι έχουμε ξεχάσει να είμαστε Έλληνες! Εκεί μας έχουν σπρώξει! Κάποτε επί Αρχαίας Αθήνας όταν δεν μας έκανε κάποιος πολιτικός τον εξοστρακίζαμε! Τώρα απλά τον ανεχόμαστε γιατί δεν μας έχει μείνει καθόλου δύναμη από τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση! Μας έχουν κάνει να δουλεύουμε γι αυτούς! Για το κράτος που δεν μας προσφέρει τίποτα! Αλλά πως να αντιδράσει ο Έλληνας όταν κοιτάει να θρέψει την οικογένεια του τα παιδιά του; Βουτηγμένος στα χρέη στις τράπεζες και ακόμα και στης Μιχαλούς δεν του μένει χρόνος για σκέψη! Έχει χαθεί το χαμόγελο η ελπίδα το όνειρο! Ξεχάσαμε πως είναι να είμαστε πολίτες και να απαιτούμε! Το μόνο που κάνουμε είναι να καθόμαστε στον καναπέ μας στο τέλος της μέρας και να βλέπουμε τους μεγαλοδημοσιογράφους να ωρύονται ψεύτικα σε και καλά ''στριμωγμένους'' πολιτικούς για την κατάσταση της χώρας! Υποκριτές! Βολεμένοι και αυτοί στα πλούσια σπιτάκια τους και στις λιμουζίνες τους! Τους φυλάνε παιδιά αστυνομικοί. Γιατί άραγε; Μήπως φάνε κανένα χέρι ξύλο από κάποιον πολίτη που δεν μασάει πια; Μπορεί! Η νεολαία αργοπεθαίνει! Μόνη διέξοδος το Facebook και τα διάφορα chat να λένε τις απόψεις τους! Πραγματικά είναι απόλαυση να τους διαβάζεις! Πάλι καλά που έχουν το Ιντερνέτ τα παιδιά να εκφράζονται! Αλλά που θα πάει; Θα βάλουν χέρι οι 300 και σε αυτό για να μην ακούγεται τίποτα! Τα παιδιά αργοπεθαίνουν Κύριοι γιατί δεν μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα! Εσείς τους το στερείτε αυτό! Όπως φτιάξατε αυτό το κράτος! Κράτος να τρώει τα παιδιά του! Κράτος που το ενδιαφέρει η είσπραξη! Τρίζουν τα κόκκαλα του Σωκράτη και του Καποδίστρια κύριοι! Τι έιχε πει ο Ιωάννης Καποδίστριας; "....Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμόν του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της..." Χαχαχαχαχά εδώ γελάμε! Πόσα παίρνει ένας Βουλευτής και πόσα ένα παιδί που το εκμεταλλεύονται γιατί θέλει να πάρει το πτυχίο του; Ντροπή και μόνο ντροπή μπορώ να πω! Έλληνα υπομονή πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι!

Απόσπασμα το πολιτικό μου μανιφέστο ή μαραφέτι!

Amd Shop Επίσημοι AMD Specialists με ειδίκευση στους Opteron. Υποστηρικτές Linux Ubuntu www.amdshop.gr Δικτυακή πύλη τεχνολογίας

 

 εγώ πάντως προτείνω να διαβάσετε (όσοι δεν το έχετε κάνει) το βιβλίο 

 

Σεργιος και Βακχος    

 

του Καραγάτση .

 

θα καταλάβετε πολλά πράγματα αδέρφια .....

amdnetgr]

Ο θεός βοηθός που λέει ο σοφός Ελληνικός λαός! Πολιτικοί πάνε έρχονται αλλά σε αυτή την φουκαριάρα Ελλαδίτσα όλα μένουν τα ίδια! Μόνο οι μούρες αυτών των 300 εκεί στην βουλή αλλάζουν! Πως καταντήσαμε ε; Η Ελλάδα του Περικλή, του Σωκράτη, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει γίνει ένα κράτος επαιτών ζητώντας τα αυτονόητα από τους 300! Το δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή! Η νεολαία στενάζει κάτω από τα γρανάζια του κουφού κράτους! Παιδιά που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και καταλήγουν να δουλεύουν σε καφέ και μπάρ! Η Ελλάδα των επιφανών πολιτών κατάντησε κράτος ζητιάνων και απατεώνων! Και ποιος είναι υπαίτιος; Εύκολο ρίχτε μία ματιά προς Βουλή μεριά! Δεν ξεχωρίζω κανέναν από την πτώση της Δικτατορίας και μετά! Ποτέ δεν είχαμε κράτος δικαίου και να σέβεται τον πολίτη! Πας σε δημόσια υπηρεσία και σε αντιμετωπίζουν σαν ζώο! Εγώ σε πληρώνω μαλάκα από το υστέρημα μου! Άλλο θέμα αυτό όμως! Το θέμα μας είναι ότι έχουμε ξεχάσει να είμαστε Έλληνες! Εκεί μας έχουν σπρώξει! Κάποτε επί Αρχαίας Αθήνας όταν δεν μας έκανε κάποιος πολιτικός τον εξοστρακίζαμε! Τώρα απλά τον ανεχόμαστε γιατί δεν μας έχει μείνει καθόλου δύναμη από τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση! Μας έχουν κάνει να δουλεύουμε γι αυτούς! Για το κράτος που δεν μας προσφέρει τίποτα! Αλλά πως να αντιδράσει ο Έλληνας όταν κοιτάει να θρέψει την οικογένεια του τα παιδιά του; Βουτηγμένος στα χρέη στις τράπεζες και ακόμα και στης Μιχαλούς δεν του μένει χρόνος για σκέψη! Έχει χαθεί το χαμόγελο η ελπίδα το όνειρο! Ξεχάσαμε πως είναι να είμαστε πολίτες και να απαιτούμε! Το μόνο που κάνουμε είναι να καθόμαστε στον καναπέ μας στο τέλος της μέρας και να βλέπουμε τους μεγαλοδημοσιογράφους να ωρύονται ψεύτικα σε και καλά ''στριμωγμένους'' πολιτικούς για την κατάσταση της χώρας! Υποκριτές! Βολεμένοι και αυτοί στα πλούσια σπιτάκια τους και στις λιμουζίνες τους! Τους φυλάνε παιδιά αστυνομικοί. Γιατί άραγε; Μήπως φάνε κανένα χέρι ξύλο από κάποιον πολίτη που δεν μασάει πια; Μπορεί! Η νεολαία αργοπεθαίνει! Μόνη διέξοδος το Facebook και τα διάφορα chat να λένε τις απόψεις τους! Πραγματικά είναι απόλαυση να τους διαβάζεις! Πάλι καλά που έχουν το Ιντερνέτ τα παιδιά να εκφράζονται! Αλλά που θα πάει; Θα βάλουν χέρι οι 300 και σε αυτό για να μην ακούγεται τίποτα! Τα παιδιά αργοπεθαίνουν Κύριοι γιατί δεν μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα! Εσείς τους το στερείτε αυτό! Όπως φτιάξατε αυτό το κράτος! Κράτος να τρώει τα παιδιά του! Κράτος που το ενδιαφέρει η είσπραξη! Τρίζουν τα κόκκαλα του Σωκράτη και του Καποδίστρια κύριοι! Τι έιχε πει ο Ιωάννης Καποδίστριας; "....Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμόν του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της..." Χαχαχαχαχά εδώ γελάμε! Πόσα παίρνει ένας Βουλευτής και πόσα ένα παιδί που το εκμεταλλεύονται γιατί θέλει να πάρει το πτυχίο του; Ντροπή και μόνο ντροπή μπορώ να πω! Έλληνα υπομονή πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι!

Δεν θα μπορούσα να είχα διαβάσει καλύτερο κείμενο! Αισθάνομαι σα να το έγραψα εγώ. Μπράβο φίλε.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

ippokratis]

amdnetgr]

Ο θεός βοηθός που λέει ο σοφός Ελληνικός λαός! Πολιτικοί πάνε έρχονται αλλά σε αυτή την φουκαριάρα Ελλαδίτσα όλα μένουν τα ίδια! Μόνο οι μούρες αυτών των 300 εκεί στην βουλή αλλάζουν! Πως καταντήσαμε ε; Η Ελλάδα του Περικλή, του Σωκράτη, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει γίνει ένα κράτος επαιτών ζητώντας τα αυτονόητα από τους 300! Το δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή! Η νεολαία στενάζει κάτω από τα γρανάζια του κουφού κράτους! Παιδιά που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και καταλήγουν να δουλεύουν σε καφέ και μπάρ! Η Ελλάδα των επιφανών πολιτών κατάντησε κράτος ζητιάνων και απατεώνων! Και ποιος είναι υπαίτιος; Εύκολο ρίχτε μία ματιά προς Βουλή μεριά! Δεν ξεχωρίζω κανέναν από την πτώση της Δικτατορίας και μετά! Ποτέ δεν είχαμε κράτος δικαίου και να σέβεται τον πολίτη! Πας σε δημόσια υπηρεσία και σε αντιμετωπίζουν σαν ζώο! Εγώ σε πληρώνω μαλάκα από το υστέρημα μου! Άλλο θέμα αυτό όμως! Το θέμα μας είναι ότι έχουμε ξεχάσει να είμαστε Έλληνες! Εκεί μας έχουν σπρώξει! Κάποτε επί Αρχαίας Αθήνας όταν δεν μας έκανε κάποιος πολιτικός τον εξοστρακίζαμε! Τώρα απλά τον ανεχόμαστε γιατί δεν μας έχει μείνει καθόλου δύναμη από τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση! Μας έχουν κάνει να δουλεύουμε γι αυτούς! Για το κράτος που δεν μας προσφέρει τίποτα! Αλλά πως να αντιδράσει ο Έλληνας όταν κοιτάει να θρέψει την οικογένεια του τα παιδιά του; Βουτηγμένος στα χρέη στις τράπεζες και ακόμα και στης Μιχαλούς δεν του μένει χρόνος για σκέψη! Έχει χαθεί το χαμόγελο η ελπίδα το όνειρο! Ξεχάσαμε πως είναι να είμαστε πολίτες και να απαιτούμε! Το μόνο που κάνουμε είναι να καθόμαστε στον καναπέ μας στο τέλος της μέρας και να βλέπουμε τους μεγαλοδημοσιογράφους να ωρύονται ψεύτικα σε και καλά ''στριμωγμένους'' πολιτικούς για την κατάσταση της χώρας! Υποκριτές! Βολεμένοι και αυτοί στα πλούσια σπιτάκια τους και στις λιμουζίνες τους! Τους φυλάνε παιδιά αστυνομικοί. Γιατί άραγε; Μήπως φάνε κανένα χέρι ξύλο από κάποιον πολίτη που δεν μασάει πια; Μπορεί! Η νεολαία αργοπεθαίνει! Μόνη διέξοδος το Facebook και τα διάφορα chat να λένε τις απόψεις τους! Πραγματικά είναι απόλαυση να τους διαβάζεις! Πάλι καλά που έχουν το Ιντερνέτ τα παιδιά να εκφράζονται! Αλλά που θα πάει; Θα βάλουν χέρι οι 300 και σε αυτό για να μην ακούγεται τίποτα! Τα παιδιά αργοπεθαίνουν Κύριοι γιατί δεν μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα! Εσείς τους το στερείτε αυτό! Όπως φτιάξατε αυτό το κράτος! Κράτος να τρώει τα παιδιά του! Κράτος που το ενδιαφέρει η είσπραξη! Τρίζουν τα κόκκαλα του Σωκράτη και του Καποδίστρια κύριοι! Τι έιχε πει ο Ιωάννης Καποδίστριας; "....Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμόν του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της..." Χαχαχαχαχά εδώ γελάμε! Πόσα παίρνει ένας Βουλευτής και πόσα ένα παιδί που το εκμεταλλεύονται γιατί θέλει να πάρει το πτυχίο του; Ντροπή και μόνο ντροπή μπορώ να πω! Έλληνα υπομονή πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι!

Δεν θα μπορούσα να είχα διαβάσει καλύτερο κείμενο! Αισθάνομαι σα να το έγραψα εγώ. Μπράβο φίλε.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 

Πολυ σωστο το κειμενο σου και μπραβο.Εχω μια μικρη διαφωνια μονο σχετικα με τους 300.Δυστυχως εδω και παρα πολλα χρονια στην βουλη ειναι τα ιδια προσωπα ακριβως, με την διαφορα οτι αλλαζουν ποστα.Και αν δεν ειναι και οι 300 ιδιοι, τοτε ειναι τα παιδια,τα ανιψια,τα ξαδερφια καποιων οικογενιων που ηταν παλιοτερα στην βουλη.Ειναι πολυ λιγα τα νεα προσωπα και δυστυχως οσο παραμενουν οι ιδιοι δεν προκειται να ξεφυγουμε απο αυτο το χαλι ΠΟΤΕ.

Είναι γεγονός ότι η αποκαλούμενη "Κοινοβουλευτική δημοκρατία" (ή "κυνοβουλευτική", αν θέλετε), έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΙΚΤΡΑ!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

πρέπει να παρουμε την κατάσταση στα χέρια  μας. μόνο ετσι θα σουμε προκοπή. Να απαιτήσουμε αλλαγές παντου.  οσο κοιμομαστε  τόσο θα καταστεφόμαστε. 

πάντως όπως και ναι η δημοκρατία δεν έχει αποτύχει μια και μία προσεχτική παρατήρηση θα οδηγήσει στο ότι όλα αυτά τα φαινόμενα οφείλονται σε έλειψη δημοκρατίας. Και είναι έλλειψη δημοκρατίας η μη διαφάνια των θεσμών, η μη ισονομία, η διαφθορά. Οφείλουμε να είμαστε πιο ουσιαστικοί και δραστικοί. Η μεταπολίτευση με όλα τα στραβά της υπήρξε μία από τις ήρεμες κοινωνικά περιόδους του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Είναι μία ευκαιρία να ισχυροποιηθεί ο θεσμός της δημοκρατίας και να βγουν πια από την μέση τα κοτσαμπάσικα φαντάσματα (είτε λέγεται οικογενειοκρατία , είτε εκκλησία). Αν ψάξουμε για ακροαριστερούς ή ακροδεξιούς ζορό την κάτσαμε πάλι.

και για να είμαστε και εντός της θεματικής του  φορουμ (κι όχι τόσο της ανάρτησης), πιστεύω ότι σε μία τέτοια κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει και ο πιγκουίνος.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΠΤΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η κοινωνία διαμορφώνει τους πολιτικούς - δεν διαμορφώνουν οι πολιτικοί την κοινωνία...

Για αυτό δεν μπορώ πια να ακούω πια αυτούς τους αφορισμούς σας: "κοιτάχτε προς βουλή μεριά", "οι 300 που αμαύρισμαν τους αρχαίους", "οι πατεράδες μας που δούλευαν 40 χρόνια", "οι καναλάρχες", " οι μεγαλοεπιχειρηματίες" κ.τ.λ.

Ποιός ψήφισε και συνεχίζει να ψηφίζει τους ίδιους πολιτικούς και τους γόνους τους? Ποιός ανέκτηκε την διαφθορά? Ποιός συμμετείχε στην διαφθορά? Ποιός υποστήριζε ακόμη τους καναλάρχες αγοράζοντας τα έντυπά τους, παρακακολουθώντας τις εκπομπές τους? Ποιός υποστηρίζει τους Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλο και τους αποθεώνει μόνο και μόνο επειδή είναι ιδιοκτήτες "σωβράκων και φανελών"?? Ποιός δεν αντέδρασε γιατί ήταν βολεμένος με την κατάσταση, αφού έβγαζε χρήματα? Μα φυσικά μόνο οι πολιτικοί φταίνε και όχι εμείς - εμείς δεν είμαστε παρά ο κακομοίρης λαός που δοκιμάζει τα βάσανα και τα πειράματα των "μεγάλων".

Ρε πάτε καλά άνθρωποι?? Εχέτε χάσει πλέον και την πιο απλή (δεν λέω κάν κοινή) βασική λογική σας??Γιατί συνεχίζετε να κάνετε παρέα με ανθρώπους που ξέρετε ότι κλέβουν το Δημόσιο (φοροδιφεύγοντας ή λαμβάνοντας μίζες)?? Γιατί προκυνάτε καναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες?? Γιατί δεν τους απομονώνετε?? Γιατί επιβραβεύετε με μικρούς ή μεγάλους επαίνους ή ακόμη και βοηθάτε τους τεμπέλιδες φίλους σας που θέλουν να πάρουν και αυτοί την θέση τους στο Δημόσιο (και λέτε "καλά θα κάνεις, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο"), αντί να τους κυνηγάτε να δουλέψουν στην ζωή τους, μπας και αυτή η χώρα δει κάποτε ανάπτυξη - οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την επιθυμία του Έλληνα να πληρώνεται από το Δημόσιο χωρίς να εργάζεται, και ότι το αντίστροφο !!! Γιατί π.χ. όταν σπουδάζατε στις σχολές σας ανεχόσασταν τους αντιγραφείς, τους συναλασσόμενους με τους καθηγητές, την έλλειη υποδομών κ.τ.λ. Γιατί δεν κατεβήκατε ποτέ στους δρόμους να μπλοκάρετε τα πάντα και να ζητήσετε να μπουν όλοι στην φυλακή - και δεν μιλάω να συμμετάσχετε στις κινητοποιήσεις των μεγαλοσυνιδάλων που συντηρούν παρά εναντιώνονται στο σύστημα - μιλάω για μη ελεγχόμενη διαμαρτυρία όπως τότε με τον Γρηγορόπουλο, που ο συγκέντρωση του κόσμου ήταν αυθόρμητη ?? Μια φορά και έναν καιρό, όταν η Ελλάδα είχε βασιλεία, ο Ελληνικός λαός ΑΠΑΙΤΗΣΕ και ΕΛΑΒΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!! Και εμείς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε ούτε την επιβίωσή μας ??

Με συγχωρείς Κωνσταντίνε, αλλά αντί να στεναχωριέσαι για τον πατέρα σου, ρώτησέ τον, όπως ρωτάω εγώ τον δικό μου: "εσύ τι έκανες πατέρα για να αποτρέψεις αυτή την κατάσταση??" Και αν λάβεις απάντηση τρύπα μου την μύτη. Η γενιά των πατεράδων μας έκανε μία και μόνο επανάσταση: κατάφεραν να διαλύσουν όλο το προηγούμενο ηθικό και αξιακό σύστημα των παππούδων μας (παγκοσμίως) στα όνομα δήθεν την ανθρώπινης απελευθέρωσης (βλέπε Παιδιά των Λουλουδιών, εργατικός -τάχα μου- Μάης, φεμινιστικό κίνημα, που με τον τρόπο που έγινε, αντί να απελευθερώσει την γυναίκα, την υποδούλεσε και αυτή στΙς ορέξεις του καπιταλισμού, και διέλυσε τα θεμέλια της οικογένειας κ.τ.λ.) και έφερε τον απόλυτο αμοραλισμό που θυσίασε τα πάντα στο βωμό του χρήματος. Μην λυπάσε τώρα τα δάκρυά τους, γιατί είναι δάκρυα κροκοδείλου. Η προηγούμενη γενιά ήθελε να βγάλει χρήματα με κάθε κόστος, ηθικό, κοινωνικό, περιβαντολογικό. Και τα κατάφερε, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα της. Επέβαλαν ένα σύστημα που επιβραβεύεται η κερδοφορία με κάθε μέσο, και οι λίγοι ηθικοί τιμωρούνται. Ας πρόσεχαν τώρα που τους μειώνονται οι μισθοί και κινδυνεύουν οι συντάξεις τους... Ας πρόσεχαν (με την δική τους σκέψη, αφού ακούω όλους τους μεγάλους να λένε κακάρι) να είχα(ν) κλέψει περισσότερο για να ήταν(είμαι) εξασφαλισμένοι - αυτοί εξάλλου διαμόρφωσαν αυτές τις συνθήκες.

Αλλά, σας παρακαλώ να τους βάλετε να μας εξηγήσουν, σε τι φταίμε εμείς, που την στιγμή αυτή μας διαλύουν τα όνειρα, τις ελπίδες και μας κόβουν τα φτερά (έναν ευνουχισμό που μας κάνουν από την στιγμή που μας γέννησαν), Κοιτάω μπροστά μου και δεν βλέπω κάτι. Και δεν βλέπω όχι επειδή είμαι ανίκανος ή τεμπέλης. Δουλέυω και έχω όρεξη να δουλέψω αμέτρητες ώρες για να πραγματοποιήσω όλους τους στόχους που έχω θέσει στην ζωή μου. Δεν βλέπω κάτι, γιατί οι προηγούμενη γενιά αποφάσισε ότι τίποτα δεν θα βλέπω κάτι μπορστά μου, ότι θα ζω στην αβεβαιότητα, ότι για να καταφέρω κάτι στην ζωή μου θα πρέπει να τους ζητιανέψω, ότι θα υποχρεωθώ να συνεχίσω την σχέση εξάρτησης μόνο και μόνο για να μείνω εξαρτημένος. Με εκνευρίζει που δεν μπορώ να ελέγξω την ζωή μου και να αναμετρηθώ μαζί της μόνο με τις δυνάμεις μου.

Το θέμα συνεπώς δεν είναι τι θα γίνει στην Ελλάδα, αλλή μια απρόσωπη και ανεύθυνη ερώτηση (έχει πλάκα όταν ακούω φράσεις, όπως: "σκάτα έγινε η οικονομία" - λές και η οικονομία είναι αυθύπαρκτη και αυτόβουλη, ένας δηλαδή άνθρωπος που μόνη της περπατάει - ρε σκατά εμείς κάναμε την οικονομία, δεν έγινε μόνη της, Σταμτήστε επιτέλους να αποπροσωποιείται καταστάσεις και σαταματήστε να ανέχεστε την αποπροσωποίηση των καταστάσεων) Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς για την κατάσταση αυτή. Αναρωτηθείτε επιτέλους...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

apkoutsou]

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΠΤΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η κοινωνία διαμορφώνει τους πολιτικούς - δεν διαμορφώνουν οι πολιτικοί την κοινωνία...

Για αυτό δεν μπορώ πια να ακούω πια αυτούς τους αφορισμούς σας: "κοιτάχτε προς βουλή μεριά", "οι 300 που αμαύρισμαν τους αρχαίους", "οι πατεράδες μας που δούλευαν 40 χρόνια", "οι καναλάρχες", " οι μεγαλοεπιχειρηματίες" κ.τ.λ.

Ποιός ψήφισε και συνεχίζει να ψηφίζει τους ίδιους πολιτικούς και τους γόνους τους? Ποιός ανέκτηκε την διαφθορά? Ποιός συμμετείχε στην διαφθορά? Ποιός υποστήριζε ακόμη τους καναλάρχες αγοράζοντας τα έντυπά τους, παρακακολουθώντας τις εκπομπές τους? Ποιός υποστηρίζει τους Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλο και τους αποθεώνει μόνο και μόνο επειδή είναι ιδιοκτήτες "σωβράκων και φανελών"?? Ποιός δεν αντέδρασε γιατί ήταν βολεμένος με την κατάσταση, αφού έβγαζε χρήματα? Μα φυσικά μόνο οι πολιτικοί φταίνε και όχι εμείς - εμείς δεν είμαστε παρά ο κακομοίρης λαός που δοκιμάζει τα βάσανα και τα πειράματα των "μεγάλων".

Ρε πάτε καλά άνθρωποι?? Εχέτε χάσει πλέον και την πιο απλή (δεν λέω κάν κοινή) βασική λογική σας??Γιατί συνεχίζετε να κάνετε παρέα με ανθρώπους που ξέρετε ότι κλέβουν το Δημόσιο (φοροδιφεύγοντας ή λαμβάνοντας μίζες)?? Γιατί προκυνάτε καναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες?? Γιατί δεν τους απομονώνετε?? Γιατί επιβραβεύετε με μικρούς ή μεγάλους επαίνους ή ακόμη και βοηθάτε τους τεμπέλιδες φίλους σας που θέλουν να πάρουν και αυτοί την θέση τους στο Δημόσιο (και λέτε "καλά θα κάνεις, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο"), αντί να τους κυνηγάτε να δουλέψουν στην ζωή τους, μπας και αυτή η χώρα δει κάποτε ανάπτυξη - οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την επιθυμία του Έλληνα να πληρώνεται από το Δημόσιο χωρίς να εργάζεται, και ότι το αντίστροφο !!! Γιατί π.χ. όταν σπουδάζατε στις σχολές σας ανεχόσασταν τους αντιγραφείς, τους συναλασσόμενους με τους καθηγητές, την έλλειη υποδομών κ.τ.λ. Γιατί δεν κατεβήκατε ποτέ στους δρόμους να μπλοκάρετε τα πάντα και να ζητήσετε να μπουν όλοι στην φυλακή - και δεν μιλάω να συμμετάσχετε στις κινητοποιήσεις των μεγαλοσυνιδάλων που συντηρούν παρά εναντιώνονται στο σύστημα - μιλάω για μη ελεγχόμενη διαμαρτυρία όπως τότε με τον Γρηγορόπουλο, που ο συγκέντρωση του κόσμου ήταν αυθόρμητη ?? Μια φορά και έναν καιρό, όταν η Ελλάδα είχε βασιλεία, ο Ελληνικός λαός ΑΠΑΙΤΗΣΕ και ΕΛΑΒΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!! Και εμείς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε ούτε την επιβίωσή μας ??

Με συγχωρείς Κωνσταντίνε, αλλά αντί να στεναχωριέσαι για τον πατέρα σου, ρώτησέ τον, όπως ρωτάω εγώ τον δικό μου: "εσύ τι έκανες πατέρα για να αποτρέψεις αυτή την κατάσταση??" Και αν λάβεις απάντηση τρύπα μου την μύτη. Η γενιά των πατεράδων μας έκανε μία και μόνο επανάσταση: κατάφεραν να διαλύσουν όλο το προηγούμενο ηθικό και αξιακό σύστημα των παππούδων μας (παγκοσμίως) στα όνομα δήθεν την ανθρώπινης απελευθέρωσης (βλέπε Παιδιά των Λουλουδιών, εργατικός -τάχα μου- Μάης, φεμινιστικό κίνημα, που με τον τρόπο που έγινε, αντί να απελευθερώσει την γυναίκα, την υποδούλεσε και αυτή στΙς ορέξεις του καπιταλισμού, και διέλυσε τα θεμέλια της οικογένειας κ.τ.λ.) και έφερε τον απόλυτο αμοραλισμό που θυσίασε τα πάντα στο βωμό του χρήματος. Μην λυπάσε τώρα τα δάκρυά τους, γιατί είναι δάκρυα κροκοδείλου. Η προηγούμενη γενιά ήθελε να βγάλει χρήματα με κάθε κόστος, ηθικό, κοινωνικό, περιβαντολογικό. Και τα κατάφερε, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα της. Επέβαλαν ένα σύστημα που επιβραβεύεται η κερδοφορία με κάθε μέσο, και οι λίγοι ηθικοί τιμωρούνται. Ας πρόσεχαν τώρα που τους μειώνονται οι μισθοί και κινδυνεύουν οι συντάξεις τους... Ας πρόσεχαν (με την δική τους σκέψη, αφού ακούω όλους τους μεγάλους να λένε κακάρι) να είχα(ν) κλέψει περισσότερο για να ήταν(είμαι) εξασφαλισμένοι - αυτοί εξάλλου διαμόρφωσαν αυτές τις συνθήκες.

Αλλά, σας παρακαλώ να τους βάλετε να μας εξηγήσουν, σε τι φταίμε εμείς, που την στιγμή αυτή μας διαλύουν τα όνειρα, τις ελπίδες και μας κόβουν τα φτερά (έναν ευνουχισμό που μας κάνουν από την στιγμή που μας γέννησαν), Κοιτάω μπροστά μου και δεν βλέπω κάτι. Και δεν βλέπω όχι επειδή είμαι ανίκανος ή τεμπέλης. Δουλέυω και έχω όρεξη να δουλέψω αμέτρητες ώρες για να πραγματοποιήσω όλους τους στόχους που έχω θέσει στην ζωή μου. Δεν βλέπω κάτι, γιατί οι προηγούμενη γενιά αποφάσισε ότι τίποτα δεν θα βλέπω κάτι μπορστά μου, ότι θα ζω στην αβεβαιότητα, ότι για να καταφέρω κάτι στην ζωή μου θα πρέπει να τους ζητιανέψω, ότι θα υποχρεωθώ να συνεχίσω την σχέση εξάρτησης μόνο και μόνο για να μείνω εξαρτημένος. Με εκνευρίζει που δεν μπορώ να ελέγξω την ζωή μου και να αναμετρηθώ μαζί της μόνο με τις δυνάμεις μου.

Το θέμα συνεπώς δεν είναι τι θα γίνει στην Ελλάδα, αλλή μια απρόσωπη και ανεύθυνη ερώτηση (έχει πλάκα όταν ακούω φράσεις, όπως: "σκάτα έγινε η οικονομία" - λές και η οικονομία είναι αυθύπαρκτη και αυτόβουλη, ένας δηλαδή άνθρωπος που μόνη της περπατάει - ρε σκατά εμείς κάναμε την οικονομία, δεν έγινε μόνη της, Σταμτήστε επιτέλους να αποπροσωποιείται καταστάσεις και σαταματήστε να ανέχεστε την αποπροσωποίηση των καταστάσεων) Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς για την κατάσταση αυτή. Αναρωτηθείτε επιτέλους...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Respect...

************************

www.postokano.gr

Φίλε apkoustou

"Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς για την κατάσταση αυτή. Αναρωτηθείτε επιτέλους..."

Ποτέ δεν  περνούσαν όλα απο το χέρι μας για να βρούμε λύσεις τώρα.

Δεν παίζουμε μόνοι μας ..είναι και άλλοι στο παιχνίδι αιώνες τώρα.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε νοοτροπία αλλά αυτό απο μόνο του δεν δίνει λύσεις γιατί κάποιοι θέλουν τα λεφτά τους και αυτά είναι πολλά πάρα πολλά.

Μια λύση είναι πανελλάδική στάση πληρωμών για ένα χρονικό διάτημα 2-3 χρόνια να ξεπληρώσουμε και να ξεκινήσουμε απο την αρχή χωρίς χρέος.

Και σε ρωτώ apkoutsou πόσο αντέχεις χωρίς να πληρώνεσαι?

Όλοι σκέφτονται και αναρωτιούνται λίγο πολύ ...ο καθένας αναλόγα με την καθημερινοτητα που βιώνει.

Αλλά με το να αναρωτιώμαστε δεν ξεχρεώνουμε εκεί ειναι το πρόβλημα ...άρα ή παίρνουμε μια απόφαση σαν αυτή που είπα ή περαπατάμε σε αυτό που μπήκαμε .

Πόσα είσαι διαθέσιμος να δώσεις για την χώρα σου ,πόσα είσαι διαθέσιμος να πληρώσεις apkoutsou για τις μαλακίες άλλων και ακόμα όπως λες και τις δικές μας???

Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα..

Κράζουμε τους πολιτικούς γιατί κάνανε εγκλήματα..μας πήραν την ψήφο με ψέμματα ,μας τάξανε ,και μας πούλησαν γιατί ήξεραν και τα αποκρύπτανε όλα.

Εμείς φταίμε γιατί τους ψηφίζαμε αλλά πόσες αλήθειες ξέραμε ?Ποιός έλεγε την αλήθεια όπως ήταν?

Απο πού ήξερε ο έλληνας απο ομόλογα,spreads,μετοχές,και ένα σωρό οικονομίκα καλούδια ώστε να αντιδράσει?

Οπότε αν κάποιοι πιστεύουν πως φταίμε μόνο εμείς για αυτή την κατάσταση και δεν ψάχνουν να κατηγορήσουν άλλους...

Σας ξανα ρωτώ ευθέως ..Πόσα είστε διατεθειμένοι να δώσετε και να θυσιάσετε για να ξεχρεώσουμε??

 

 

 

 τώρα θα γράψω κατι που το έχω ξαναγράψει ...

το ξέρω θα ενοχλήσει , θα την σπάσει σε μερικούς , μπορεί και να γράψουν άσχημα  .....δεν πειράζει ...εγώ θα το γράψω ....

αδέρφια , ότι και να λέτε οι λόγοι που ψηφίζουμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον ) είναι πολύ συγκεκριμένοι .....

 

η μανούλα ψηφίζει για να φέρουνε τον γιόκα να υπηρετήσει στα σύνορα σαλονιού και μπάνιου στο σπίτι τους 

ο άλλος ψηφίζει για να αποκτήσει την άκρη να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο

ο άλλος για να πάρει άδεια για την λαική

ο άλλος για να βολέψει τον γιο στο δημόσιο

ο άλλος για να βολέψει την κόρη στο δημοσιο

ο άλλος για να συνεχίσει να παίρνει στο δημοσιο το επίδομα εγκαιρης προσελευσης στην εργασία του

ο άλλος για να συνεχίσει να μπορεί να μαζεύει από τα διόδια τις αποδείξεις που πετάμε και να τις παρουσιάζει στο υπουργείο σαν έξοδα για την δουλειά του ....

 

αν ήθελα θα μπορούσα να σας γράψω 15.000.000 λόγους για τους οποίους ψηφίζουμε , αλλά φτάνει ...

 

και τώρα το μεγάλο ερώτημα: 

 

γιατί διαμαρτυρόμαστε?

όταν τους ψηφίζουμε για όλους τους παραπάνω λόγους , μετά πως ερχόμαστε και τους κατηγορούμε ότι δεν κάνουνε την δουλειά τους...?

τους ψήφισε κανένας για να κάνουνε την δουλειά τους...?  μαλλον όχι ....για ρουσφέτια τους ψηφίσαμε ....

 

ε, αφού τους ψηφίσαμε για ρουσφέτια μόνο ας τους λουστούμε ....

 

και μην αρχίσετε τις θεωρίες ...γιατί ο big brother σας βλέπει .....

και αν στις επόμενες εκλογές σέρνουμε την αξιοπρέπεια μας στους διαδρόμους πολιτικών γραφείων παρακαλώντας για ένα ρουσφέτι ....

 

μην βγαίνετε την επόμενη και το παιζετε και καλα συνειτοποιημένοι πολίτες που έχετε και παράπονα ....

 

 

υ.γ αναφέρομαι σε προσωπικές εμπειρίες ....αποτελεί προσωπική άποψη που δεν την αλλάζω ...εκτός και αν γίνει κανένα θαυμα ...

 

καλό απόγευμα αδέρφια ....

 

 

ο παγκαλος είπε  " κατηγορείτε οτι έχουμε δικομματισμο. μα, εσεις μας ψηφιζετε συνεχεια"...  οπότε πιο ειναι το πρόβλημα??

Apkoutsou, φιλε μου, θα σου αντιπαραθεσω κατι απλο: Κανεις ενα φιλο, μια σχεση, κατι προσωπικο τεσπα.

Αν ο αλλος ανθρωπος σε προδωσει επειδη απλα τον εμπιστευτηκες, τι μπορεις να κανεις για να το ανατρεψεις αυτο?

Ειπε ο gb, καποιους απο τους απειρους λογους, που ο Ελληνας θα συρεται αιωνιως απο τα βρακια των πολιτικων λαμογιων.

Το συστημα αυτο εγινε με την ανοχη ολων μας. Μα τη προδοσια δε μπορουσαμε να την ελεγξουμε ποτε.

Δε σε προδωσαν οι δυο τυποι που κυβερνησαν τα τελευταια χρονια?

"Καμια ανοχη" ειχε πει ο ενας σαπιοκοιλιας και τα 180 μυρια χρεος τα εκανε 360 σε εξι χρονια!!

Για να πηγαινει ο (παπ)Αρης lux γκομενοτσαρκες, για να σκαλισει η αλλη η ψωναρα στη Βουλη τοιχογραφια με τη φατσα του, για....για...για....

Δε σε προδωσε ο τωρινος? Τι σου ειχε πει ΠΡΙΝ τις εκλογες?

"Λεφτα υπαρχουν. Δε θα τα πληρωσει ο λαος. Θ' αποδωθουν ευθυνες" και @@ες μπλε...

Προδοσια δεν ηταν που τα λαμογια περασαν εν μια νυκτι το νομο για μη αποδοση πολιτικων ευθυνων, με το που δημιουργειτε μια νεα βουλη?

Αυτο ποσοι το γνωριζουν? Ποσες εφημεριδες η καναλια το δημοσιευσανε και μαλιστα μ' εμφαση?? Τι νομιζουμε δηλαδη?

Πως ο καθε βυζομπουλαρος δημοιογραφος με τα Cayen και τις Mercedes, νοαιζεται για τετοια?

Μπαααα για την ακροαματικοτητα, που θα φερει κι' αλλα στη τσεπη του νοιαζεται.

Τωρα αν δε παμε να ψηφισουμε (που προσωπικα ΔΕΝ παω πααααρα πολλα χρονια τωρα.Εχω ψηφισει 5 φορες στη ζωη μου ολες κι' ολες.

Κι αυτο επειδη ειχα τετοια βιωματα, αρνησης ψηφου, μεσα στην οικογενεια) Και αρκετοι παρα πολλοι θα ελεγα δε πανε.

Ε και? τι εγινε? και οι 300 να πανε μονο να ψηφισουν κυβερνηση θα βγει. Προδοτες ειναι και το εχουν αποδειξει.

ΟΛΟΙ και εκεινα τα κκεδολαμογια. Ποιος ξεχναει τη περιφημη οικουμενικη κυβερνηση, με αποφασεις που κατελυαν καθε δημοκρατιικο θεσμο?

Εγω παντως οχι. Βρεθηκα απολυμενος τοτε, εξ' αιτιας τους και προς βολεψη πρασινοκοκιμομπλε και πουα δικων τους.

Αλλωστε η επανασταση, η ανατροπη δεν ερχεται απο τη μια μερα στην αλλη. Η Αθηνα καιγεται με νεκρους ακριβως εξω απο το Βουλη

και μεσα ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, αν ακουσετε τα λαμογια μιλανε ξυλινη γλωσσα. ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

Δε ξερω επιμενω σε αυτο που ειπα. Απο φετος καταργηθηκαν οι ταξεις. Ειμαστε εκεινοι και μεις. Και ακομα δεν αρχισε τιποτε.

Ακομα δε το νοιωσαμε στο πετσι μας. Κατσε να δειτε σε 4-5 μηνες που τελειωνει το καλοκαιρι και θ' αρχισουν σχολεια, εξοδα, χειμωνας, κλπ...

Τοτε ερχονται τ' αγρια. Και τοτε ναι. Στους δρομους. Να παραλυσουν τα παντα. Βια στη βια αν θελεις.

Επειδη ΒΙΑ και μονο ειναι αυτο που δινουν τα λαμογια. Σαν αλλοι αυτοκρατορες.

Υπαρχουν λυσεις. Που αν δε τις καταλαβαινουν τα λαμογια, τις ξερει -πια- ο κοσμος. if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

Εγώ όσες φορές είπα σε γνωστούς και φίλους τα προηγούμενα χρόνια ότι είμαι πολύ ευτυχής που δεν έχω ψηφίσει ποτέ κανέναν όλοι Μ@Λ@Κ@ με λέγανε πάντως ....

www.monomaxos.gr

Σήμερα πέθαναν τέσσερις συμπολίτες μας από μολότοφ.

Αυτοί τι έφταιγαν;

Η αποτυχία της κοινοβουλευτικής δικτατορίας της μεταπολίτευσης είναι πλέων ολοκληρωτική.

Συλλυπητήρια και ο Θεός να συγχωρέσει τους υπεύθυνους
γιατί εμείς δεν είμαστε θεοί.
 

----------------------------------------------------------

My HomePage :)

Το είπαμε ρε παιδιά! Ο Έλληνας ψηφίζει με πελατειακά κριτήρια! Έτσι δεν υπάρχει μέλλον! Ας μπει κάποια στιγμή το "ΕΜΕΙΣ" πάνω από το "ΕΓΩ"!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Παιδιά, συμφωνώ με όλα όσα λέτε, τους ξαναψηφίζουμε, έχουμε αυτούς που μας αξίζουν, τι κάνουμε στα καθ' ημάς κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.

Συμφωνώ σε όλα.

Πιστεύω όμως πως έχετε χάσει τη μπάλα.

 

Τα προβλήματα έχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αιτία και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ υπαίτιους. Φυσικά πρόσωπα κι όχι κάτι απο τον κόσμο των ιδεών.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ υπέγραψαν για συστήματα παρακολούθησης των Ολυμπιακών αγώνων που ακόμα δεν έχουμε παραλάβει.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ υπέγραψαν και πληρώσαμε τάνκς και πλοία 2 φορές έκαστο.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ εμπλέκονται στα σκάνδαλα Κοσκωτά, Βατοπεδίου, Siemens και που να τα θυμάσαι όλα.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ υπάλληλοι περισσεύουν σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ οργανισμούς και πόστα που διορίστηκαν εκεί από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ για την κατάσταση στη χώρα. Και σε μας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση !!!!!!!

Ολοι απαιτούν να πληρωσουν ΑΥΤΟΙ οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ.

 

Τους ψηφίζω; Ναι.

Ε ΚΑΙ;

Επειδή βάζω κάποιον στο σπίτι μου δε σημαίνει οτι θα κάτσω και να με σκίσει.

Επειδή δίνω ένα δεκάρικο στο φανάρι δε σημαίνει οτι ο επαίτης πρέπει να έρθει να μου τα πάρει όλα.

Επειδή ο λαός ψηφίζει κάποιους δε σημαίνει οτι αυτοί οι κάποιοι μπορούν να κάνουν οτι γουστάρουν.

Μπίζνα κάνουμε και με τους πολιτικούς. Δούνε και λαβείν όπως παντού.

Υπάρχουν και όρια όμως.

Σύμφωνοι, τούς γλύφουμε - τους παρακαλάμε - τους γυαλίζουμε τα παπούτσια.

Φτωχοδιάβολοι είμαστε, να τα φέρουμε βόλτα προσπαθούμε.

Τα μεγάλα ψάρια απαιτούν, τα μικρά εκλιπαρούν. Τι να κάνουμε.

Σταυρώστε μας που τα κυβικά μας είναι μικρά.

Δεν ρίχνουμε την περηφάνεια μας από χόμπυ ή επειδή το έκανε ο Τζίμης ο ξάδερφος.

Εχουμε ανάγκη και το κάνουμε.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ.

 θα απαντήσω εγώ για εμένα ....και μόνο ....

προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω χάσει καμία μπάλα (δανείζομαι την φράση) 

επειδή τα τελευταία χρόνια καταλαβαίνω λίγα πράγματα περισσότερα από αυτά που καταλάβαινα παλιότερα , νομίζω ότι αισθάνομαι καλύτερα και δεν 

βασανίζω τον εαυτό μου με κακιές σκέψεις ....(σταυρώστε τους , σκίστε τους , διαλύστε τους...)

τι είναι αυτό που κατάλαβα...? ..σε γενικές γραμμές :

δεν πρόκειται κανείς ....μα κανέις από αυτούς που τώρα κάποιοι ουρλιάζουνε να πληρώσουνε να πληρώσει ...είτε μας αρέσει είτε όχι ...

έχουν τέτοιες καβάντζες που πιστεύω ότι αν , λέμε αν , κάποιος πάει να τους ακουμπήσει την επομενη στιγμη΄ή θα εξαφανίσουν αυτόν που το τόλμησε 

ή θα πάνε  <<εξορία>> στις Μπαχάμες ....το έχουμε δει και αυτό ....

επομένως όσο και να φωνάζω όσο και να χτυπιέμαι αυτοί που είναι να πληρώσουνε ΔΕΝ θα πληρώσουνε ....τι να κάνουμε έτσι είναι  ....

το θέμα είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ....?

η ταπεινή μου άποψη είναι πως άμεσα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ....

μπορούμε όμως για το μέλλον ....τα παιδιά μας , την νέα γενειά ....

παιδιά δεν έχω ακόμα , σκοπεύω να αποκτήσω κάποια στιγμή....

πολύ θα ήθελα το παιδί που θα φέρω στον κόσμο να έχει την επιλογή να διαλέξει την ζωή και την εργασία που αυτό επιθυμεί ....

και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να συρθεί σε διαδρόμους πολιτικών γραφείων (το ξανατονίζω εδώ) , για να αποκατασταθεί επαγγελματικά ...

αυτό θέλω ....

τώρα για τα άλλα μην χαλιέστε και πολύ ....

είναι τέτοια τσακάλια που έχουνε κατακλέψει το σύμπαν και περνάνε μεσα στην χλιδή ....

λέτε να κάτσουνε να τους τιμωρήσουν επειδή φωνάζουνε κάποιοι?

δεν το νομίζω ...

 

υ.γ το βλέπω να γίνεται ωραία κουβέντα ....κρίμα να μην είμαστε παρείτσα με μεζεκλικιά και κρασάκι ....να το αναλύσουμε διεξοδικά ....

κανονικά θα επρεπε να μας γλειφουν αυτοι, και να  μας προσκυνούν για να βγούν.. όχι εμεις. μπορουμε να το κανουμε?? μπορουμε. η νεοτεροι-νεοι  μπορουν. λιγο σπρωξιμο θελουν για να ξεκολληση το μυαλό τους.

Εκείνος που πάει στα πολιτικά γραφεία και ξεφτιλίζεται ως άνθρωπος (γιατί αυτό κάνει), προκειμένου να εξασφαλίσει στο παιδί του μια (πολλές φορές) παρασιτική θέση στο υδροκέφαλο Δημόσιο (γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!), είναι κατ' εμέ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την κατηφόρα που πήρε η πατρίδα μας.  Αυτός που διαιωνίζει το πρασινομπλε καθεστώς αυτών που μόλις υποστούν ήττα "σκύβουν" υποκριτικά το κεφάλι και μιλάνε για "συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό" ή όταν κερδίζουν, αρχίζουν τις ανοησίες και τα κλισέ περί "σηκώματος των μανικιών" και της "σκληρής δουλειάς" (και ανάθεμα αν έχουν δουλέψει μία μέρα στη ζωή τους!!!) και ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ κοκκορομαχώντας για τα μάτια του κόσμου, είναι ο ηθικός αυτουργός για την καταστροφή της Ελλάδας.

Γεγονός είναι ότι το πολιτικό σύστημα, το οποίο προσπαθούν να το συντηρήσουν με νύχια και με δόντια, έχει ΠΑΝΤΕΛΩΣ αποτύχει!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Μου βγήκαν τα μάτια να διαβάσω όλα τα posts και μια χαρά τα λέτε όλοι σας.. Από συγγραφικές ικανότητες σκίζουμε όλοι..
Να ρωτήσω όμως κάτι; Όταν δεν γράφετε τι κάνετε για αυτά που σας ενοχλούν; Κάνετε κάτι, ή πιστεύετε ότι δεν μπορείτε απλά να κάνετε τίποτα;

Εγώ πιστεύω το δεύτερο και για αυτό καθόσαστε και το συζητάτε το θέμα.. ( και όχι μόνον εδώ.. όλο το δίκτυο συζητάει, χιλιάδες κόσμου ο καθένας για τους δικούς του λόγους συζητάει).

Όμως τα λαμόγια δεν συζητούν, πράττουν και πάμε κατα διαόλου.

Μήπως πρέπει να συζητάμε λιγότερο και να πράττουμε, με ήθος , περισσότερο;

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Οταν μιλάμε για άθροισμα ανθρώπων κι όχι για μεμονομένα άτομα η συζήτηση πρέπει πάντα να προηγείται της πράξης.

Αλλιώς μιλάμε για σπασμοδικές χαοτικές αντιδράσεις κι όχι για λύσεις.

Αλλο πράγμα η επίλυση των ατομικών/καθημερινών προβλημάτων κι άλλο οι κοινωνικές διεργασίες/ζυμώσεις/αντιδράσεις.

Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που οι γνωστές-άγνωστες πρακτικές χάνουν το λαϊκό έρισμα. Οσο κι αν κατά βάση έχουν "όλου του κόσμου το δίκιο".

Για να γίνει ο αόριστος λόγος πράξη, χρειάζεται να έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς θέλουμε. Τι μας ενδιαφέρει, στην τελική. Επιθυμούμε να αναστήσουμε αυτόν τον πάλαι ποτέ φορέα πολιτισμού που λέγεται Ελλάδα, να μην χάσουμε απλά τα κεκτημένα μας, να κονομήσουμε και να φάμε κι εμείς μαζί με τα λαμόγια; Με άλλα λόγια, δεν έχουμε ακόμα ομοιογενοποιηθεί ως δύναμη αντίστασης. Άλλος ονειρεύεται να φέρει τον ...μέγα ιππότη Σαμαρά πάνω σε λευκό άλογο, άλλος να γίνει μια νέα Οκτωβριανή επανάσταση, άλλος μια χαοτική εξέγερση, άλλος μια νέα 21η Απριλίου! Τι θέλουμε; Έχουμε συνειδητοποιήσει άραγε;

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που υμνούν τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου κι εσείς ψάχνετε τι συνέβη τελικά στην Ελλάδα και τι μέλλει γίνεσθαι?

Άν θέλετε να μάθετε ακριβώς τι θα γίνει, να διαβάσετε τα πρωτόκολλα και την αποκάλυψη του Ιωάννου και με πολύ διάβασμα θα βγάλετε άκρη ,σας το εγγυώμαι.

Για την ώρα, τρενάρουν λίγο τα σχέδιά τους γιατί δεν περίμεναν άμμεση αντίδραση από τους Έλληνες, μας πέρασαν για Αργεντίνους που ξύπνησαν μετά από 5 χρόνια που τους ρήμαξε το ταμείο.  Εκεί τους περίμεναν σαν μεσσίες και όταν πήραν χαμπάρι πως είναι λαμόγια ήταν αργά, Εδώ ξέρουμε εξ'αρχής πως το ΔΝΤ είναι λαμόγια ,οπότε κερδίσαμε 5 χρόνια.  λολ Απώτερος σκοπός τους είναι η Ελλάδα να παρασύρει και την υπόλοιπη Ευρώπη στην κατρακύλα.  Οι πολιτικοί θα είναι όλο και πιο ηλίθιοι, ώστε να τους σιχαθούμε όλους (ήδη συμβαίνει) και να έρθει ξαφνικά ο ένας και μοναδικός σωτήρας , παγκόσμιος κυβερνήτης που θα μοιράσει χρήμα. Για 3 χρόνια θα είμαστε καλά...

Και για όσους δεν με γνωρίζουν , δεν είμαι Εθνικιστής, δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι κομμουνιστής, δεν είμαι κεντρώος , δεν είμαι αριστερός , είμαι Αναρχοαυτόνομος και βλέπω την αλήθεια να έρχεται. Δεν φοράω παροπίδες και δεν είμαι αμόρφωτος ώστε να μην μπορώ να διαβάσω αυτές τις εξελίξεις.

Καλά δεν τα λέω Γιάννη μου?

 

~~~~~~~~~~~~~~

 εγώ νομίζω 'ότι οι εξελίξεις έχουνε δρομολογηθεί εδώ και καιρό ...

όλοι ξεραΜΕ ότι κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό ...

δεν γίνεται να ζει μια χώρα τα τελευταία 25 χρόνια με δανεικά και  να είναι αυτό σωστό ...

μας άρεζε η φάση...

φαγαΜΕ σαν λαός πολλά...

από όλες τις μπάντες ...επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις , προγράμματα κλπ κλπ ....φαγώθηκαν με σχέδιο...

το χρήμα λεηλατήθηκε χωρίς οίκτο ...

το δημόσιο καλό σφαγιάστηκε για το προσωπικό όφελος ....

και τώρα έχουΝΕ (οι πολιτικάντηδες) μια χώρα χρεωκοπημένη που δεν μπορεί να πληρώσει τίποτα ...

το κουφάρι έχει ήδη σαπίσει ...

δεν έχει μείνει σχεδόν κανένα κύτταρο ζωντανό ...

η σαπρία μας έχει κατακλύσει....

πιος φταεί για όλα αυτά....?

 

χεστηΚΑ για το ποιος φταεί ...εγώ πάντως δεν φταίω....

γιατί όταν με αναγκάζουνε να παρακαλάω πολιτικάντηδες για να βρω δουλειά ....δεν θα μου πούνε κιόλας ότι φταίω ...

και λοιοπόν τι έγινε...?....τίποτα...

χεστήκαΝΕ και αυτοί ...ή μήπως νομίζετε ότι άν τους στείλεΤΕ σπίτι τους θα τους κάνετε κανένα κακό....? (έτσι σας είπανε πουλάκια μου...?)....(κανένα μπανάκι κάνατε...?)

 

το θέμα λοιπόν είναι τι κάνω εγώ....

και αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βγάλω τον σκασμό και να κάτσω στην γωνιά μου ....

περιμένοντας μήπως και κάποια στιγμή το δικό μου το καλό συμπέσει με το δικό ΤΟΥΣ το καλό και δω καμία άσπρη μέρα ...

 

τώρα για τους αγώνες και τα άλλα τα συναφή ....είναι για εσωτερική κατανάλωση ....

και όταν ακοώ (εδώ διαβάζω) από κάποιους 'ότι κάτι πρέπει να κάνουμε κάτι πρέπει να γίνει ...απόρω....σαν τι δηλαδή...? ας ΜΟΥ πει κάποιος ...έτσι για να μάθω και εγώ ...

αυτά για τώρα αδέρφια ...

 

g.b]και όταν ακοώ (εδώ διαβάζω) από κάποιους 'ότι κάτι πρέπει να κάνουμε κάτι πρέπει να γίνει ...απόρω....σαν τι δηλαδή...? ας ΜΟΥ πει κάποιος ...έτσι για να μάθω και εγώ ...

Ξεκίνα με προσιτές τιμές του προϊόντος σου, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η χώρα χρειάζεται να κυκλοφορήσει το ρευστό.

Τέρμα στις σοκολάτες που κάνουνε ένα παλιό χιλιάρικο, τα site που κοστίζουν 6 μισθούς και άλλαγμα πρίζας = 1 βδομάδα στις Μπαχάμες.

 

Δεύτερον και σε συνέχεια, έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη.

Οταν δείς οτι ο υδραυλικός της γειτονιάς αισχροκερδεί κι εσύ ξέρεις από αυτά βοήθα. Φτιάξε και μια βρύση σε κάποιον που δεν το σηκώνει η τσέπη του. Δεν θα πάθεις τίποτα.

 

Τρίτον, μην είσαι ρίψασπις (die with your boots on που λέγανε οι αρχαίοι Iron Maiden).

 καλά και ωραία αυτά που γράφεις και τα προσυπογράφω ....

 

 

αλλά μιας και το πήγαμε στους iron maiden στο die with your boots on   λέει και κάτι άλλο:

 

no point asking when it is

no point asking who is to go

no point asking what's the game

no point asking who's to blame

 

 

που μάλλον θέλει να πει:

 

ότι και να πω εγώ εσύ και ο παρακάτω τα κόζια δεν αλλάζουν....

οπότε αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτσε τουλάχιστον και απολαυσε το ....

 

 

Η άλλη όψη του τραγουδιού μεταφράζεται  ως "δεν με νοιάζουν οι συνθήκες εγώ θα πολεμήσω".

Το ρεφρέν άλλωστε παραμένει die with your boots on.

Οχι αν αυτό die έτσι, αν το άλλο die αλλιώς.

 μάλλον το ίδιο είπαμε....

 

το  <<αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις απολαυσε το>>   ..... ταιρίαζει με το <<δεν με νοιάζουν οι συνθήκες εγώ θα πολεμήσω>>

 

ή κάνω λάθος ....

Άρα, απομένει σ' εμάς να πολεμήσουμε!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω παιδιά ότι βασικά έχουμε εμείς την ευθύνη για ότι έχει συμβεί. Οι συνθήκες και τα αρπακτικά υπάρχουν αλλά αν κάθεσαι και απλά τα παρατηρείς ε ναι σίγουρα θα καταστραφείς. Πέρα από τις διάφορες διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες όπου βρίσκω φυσιολογικό το αίτημα να τιμωρηθούν τα μεγαλολαμόγια (γιατί λαμόγια υπάρχουν μην τρελαθούμε κιόλας), νομίζω ότι επίσης ουσιαστικό είναι να καταλάβουμε ότι το κράτος το απαρτίζουμε όλοι οι πολίτες με άμεσα ή έμμεσο τρόπο. Αρχικά ως άτομα ,είναι σωστό που ειπώθηκε παραπάνω, είναι σωστό αν σταματήσουμε να λειτουργούμε με το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις. Προσωπικά μπορεί να έχω χάσει σε χρόνο όμως δεν χρωστάω σε κανέναν κερατά. Σε γενικό πλαίσιο ως κοινωνία είναι σωστό να προωθήσουμε την απαίτηση για την εκλογίκευση του συστήματος ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν τόσο εύκολα οι πελατειακές σχέσεις εντός του για να διεκπερεωθεί μία δουλειά. Νομίζουμε ότι το ρουσφέτι θα μας βοηθήσει ενώ το πιο σύνηθες είναι να μας πάει όλο και πιο πίσω. Γενικά να βγούμε από αυτήν αρρωστημένη νοοτροπία που θυμίζει αστεριξ στους 12 άθλους.

Δεν χρειαζόμαστε αριστερο - δεξιούς ζορό. Χρειαζόμαστε μία πιο άμεση δημοκρατία με πραγματικούς πολίτες κι όχι καταναλωτές. Που να δρουν κι όχι μόνο να παρακολουθούν. Από τα πιο απλά: Έχει αντιδράσει κανείς όταν ένα αυτοκίνητο έχει παρκάρει πάνω στην διάβαση; Πήρε πιο φτηνά ένα προϊόν γιατί δεν ζήτησε απόδειξη; Πήρε το βύσμα του τηλέφωνο για να μην υπηρετήσει μαζί με την πλέμπα στα σύνορα; Έγλυψε πολιτικό παράγοντα για να διοριστεί στο δημόσιο; Κι άλλα πολλά που όσο μικρά κι αν είναι αποτελούν μία πραγματικότητα. Όταν θα αρχίσουμε να λειτουργούμε με άλλα πρότυπα θα δούμε και μία φυσιολογική ανάπτυξη και πλούτο. Ο καπιταλισμός έχει πολλές μορφές. Εμείς πέσαμε σε μία από τις μεγάλες παγίδες του και πάλι υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε. Με περισσότερη δημοκρατία όμως και διαφάνεια, γιατί όλα αυτά σε αδιαφάνεια κι έλλειψη δημοκρατίας οφείλονται.