H Google & παροχος υπηρεσων internet (ISP)

Constantinos | Τετ, 02/10/2010 - 19:08 | 2' | 4

Οπως λοιπον, ειπαμε & χθες η Google θα ειναι & φετος, μεσα στις λεξεις της χρονιας. Εκανε κατι, μαλλον αναμενομενο, μα & παλι τοτε  περασε στα ψιλα η ειδηση.

Ηδη λοιπον αρχισε, σε δοκιμαστικο σταδιο τη παροχη υπηρεσιων ISP, οπου συμφωνα με το δοκιμαστικο προγραμμα θα εξυπηρετησει ενα αριθμο απο 50.000 που μπορει σταδιακα ν' ανεβει & στους 500.000 ανθρωπους/νοικοκυρια στις Ηνωμενες Πολιτειες.

Θα παρεχουν υπηρεσιες, οπου η ταχυτητα θα ειναι ως & 100 φορτες πιο γρηγορη απο τη μεση Αμερικανικη, στη παρουσα φαση.

Μιλαμε δηλαδη για ταχυτητες που ισως ξεπερνανε & το1GBit & ακομα οτι οι τιμες θα ειναι πλεον ανταγωνιστικες.

Περισσοτερα στο επισημο site της Google:  Google Fiber for Communities

& σαφως & στο συνηθισμενο παντα βιντεο της Google, σε καθε προιον της:

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ταχύτητα και άλλη ταχύτητα.. Ξέρετε τι σκεφτόμουν αυτές τις μέρες και ήθελα να το δημοσιεύσω κιόλας εδώ.. ( μπα θα το βάλω εδώ να ανάψει η συζήτηση γιατί πολύ κοιμήσικους σας βλέπω τελευταία!! :P )
Όσο ανεβαίνει η ταχύτητα τόσο βαραίνουν οι σελίδες.
Δε πα να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα; Θα υπάρξει η μαμημένη η φλασάτη η σελίδα που θα κάνει να φορτώσει εκατό χρόνια.
Θυμάμαι παλαιότερα, που μπαίναμε με 386 kbps στην καλύτερη, πόσο ελαφρές ήταν οι σελίδες.
Για πηγαίνετε να φορτώσετε τώρα καμία σελίδα από καμιά γνωστή εταιρία, και αν φορτώσει χωρίς να περιμένετε.. να μου γράψετε.. ( γράμμα, mail ότι θέλετε).

Και γιατί όλα αυτά; Για να είναι παρδαλές οι σελίδες, αλλά η μπάλα έχει χαθεί εντελώς αφού έτσι και αλλιώς σε όποια σελίδα και να μπεις θα μπεις κυρίως για να διαβάσεις. Αν υπάρχει βίντεο πάλι θα το περιμένεις να φορτώσει, αλλά γιατί να περιμένεις να φορτώσει και η σελίδα;

Ναι θα βάλει η google τις γαμάτες συνδέσεις .. ε και; Το concept είναι συγκεκριμένο στο δίκτυο. Μπορεί να μας παρέχει κάποιος ταχύτητα που να καλύπτει τα βασικά; Και όσο για τα παρδαλά.. υπάρχουν και λατέρνες..ας τις στολίσουν..

Άμα πια.. !

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Προφανως για να λες αυτο μαλλον δε θα εχεις ενημερωμενο συστημα, αρα & browser. Σε ολους πια τους browsers, υπαρχει μια τεχνολογια, διαφορετικα χειριζομεη στον καθενα (μη το μπλεξουμε με τεχνικα τωρα), οπου πρωτα σου ανοιγει η σελιδα & η ουσια που θες & μετα ερχονται τα μπανερς, φλας κλπ...

Xωρις να εχω ταχυτητες μικροτερες των 4ΜΒit & οχι μεγαλυτερες απο 8mbit, (στα σημεια που χρησιμοποιω υπολογιστη καθημερινα) ,σαφως ακομα & βαρειες σελιδες μου ανοιγουν στο φτερο πια.

& βλεπω πως οσο περναει ο καιρος & σε καθε νεα αναβαθμιση η περιηγηση γινεται ολο & πιο γργηορη. Κοινως αλλη ηταν η ταχυτητα περιηγησης που ειχα το Δεκεμβριο, αλλη τωρα!!

Σαφως & εχει τιτανοτεραστια σημασια η ταχυτητα τοσο για περιηγηση, οσο για downloads/uploads.

Αλλωστε η αληθεια ειναι πως αν δοκιμασεις το Google Public DNS & αν διαβασεις τα σχετικα θα καταλαβεις πως ειναι εφικτοτατο αυτο.

Απο την αλλη οοοοοοοοοσο & να φουσκωσουν τα sites, ε με ταχυτητες 1GBit & με ολη αυτη τη τεχνολογια στους browsers, θα ειναι ενα ανοιγοκλειμα του ματιου...

Π.Σ.Π.Α

 

 

Ναι καλέ.. ο browser φταίει! ( βρήκαμε τώρα). Όχι καλέ μου δεν φταίει ο browser, ( μπαίνω με opera και έχω και opera turbo... αλλά γιατίιιιιι θα έπρεπε να το έχω;; ), μας φταίει ότι ενώ παλιά μία σελίδα ήταν μερικά kb τώρα υπάρχουν σελίδες που είναι μερικά mb. ( και λίγα σου λέω σε ορισμένες περιπτώσεις περιμένεις να φορτώσουν οι φωτογραφίες, η μουσική, τα γραφικά, τα μπάνερς τα φλασάτα, το video clip και δεν συμμαζεύεται).
Και όσο θα ανεβαίνουν οι ταχύτητες, τόσο θα βαραίνουν οι σχεδιαστές και τις σελίδες. Όχι Κωνσταντίνε.. Το θέμα δεν βρίσκεται στον υπολογιστή σου και στον browser σου. Βρίσκεται στην μαλακία που έχουν στο κεφάλι τους ορισμένοι web designers που είναι της άποψης ότι More is more!
Γιατί όλη αυτή η τεράστια κατανάλωση bandwidth και πόρων;
Γιατί στην τελική για να δω μία σελίδα θα πρέπει να έχω την Άρτα και τα Γιάννενα στον browser;
Και γιατί στην τελική να μη έχω το δικαίωμα να της ρίξω μια ματιά στα γρήγορα, να έχω δηλαδή και την απλή της εκδοχή.. Μα ούτε αυτή την επιλογή έχω..

Να δω πότε θα καταλάβει ο κόσμος, ότι τα καλύτερα πράγματα σε αυτήν την ζωή, είναι και τα πιο απλά..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Α και κάτι ακόμα.. ( πιο σχετικό με τον τίτλο).
Ρε δε γαμιέται και η google που πάει να γίνει μία άλλη Microsoft... Τι προσπαθούν να κάνουν; Να πιάσουν όλα τα πόστα;
Ουστ από εδώ.. βαρέθηκα τα μονοπώλια τους...

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.