Firefox and LastPass pass manager addon

mitsaras77 | Κυρ, 08/09/2009 - 20:14 | 1' | 4

Ψάχνωντας έναν τρόπο για να μπορώ να μοιράζομαι εύκολα και απλά, στα διάφορα pc μου( desktop, laptop κτλ), τα passwords που δίνω στις διάφορες ιστοσελίδες κατέληξα να εγκαταστήσω το lastpass password manager. Δε λέω, πολύ καλό και εύχρηστο, έχω κατανοήσει και πως δουλεύει το όλο παραμύθι, αλλά δεν έχω τολμήσει ακόμη να του εμπιστευτώ pass από σημαντικές υπηρεσίες... Κάπου κολλάω.. Η δικιά σας η γνώμη ποιά είναι? Να συνεχίσω να το εμπιστεύομαι ή να το βγάλω?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Aυτα τωρα, να σου πω την αληθεια, ειναι το πως αισθανεται καποιος. Σιγουρα η ασφαλεστερη μεθοδος αποθηκευσης κωδικων, ειναι αυτη του χαρτιου.... :P
Οπως & να εχει εδω & 3 ισως & παραπανω χρονια, χρησιμοποιω το
x-marks ( https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/2410 ), (Foxmarks λεγοταν τοτε) αντιστοιχο του Last Pasword Manager, με τη διαφορα, πως μου κραταει on-line αποθηκευμενα & τα bookmarks μου μαζι με τα pass μου)& ετσι μπορω & ανακτω τα παντα, απο οποιο υπολογιστη, οπουδηποτε βρισκομαι. Ενα & μοναδικο κωδικο εχω να θυμαμαι, αυτον για να μπω στο x-marks, τον οποιο & φροντιζω ανα τακτικα διαστηματα να τον αλλαζω.
Ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα.
Αρα επιλογη σου ειναι.....

Κ εγώ το xmarks χρησιμοποιώ για τα bookmarks μου, αλλά δεν το αφήνω να μου κρατάει τα passwords, γιατί συμμερίζομαι την ανησυχία του mitsaras77.

Παρ'ολα αυτά, η αλήθεια είναι ότι το xmarks, αν είναι σοβαρή υπηρεσία, λογικά για τα bookmarks ενδιαφέρεται, καθότι είναι αξιοποιήσιμη πληροφορία (από τη συλλογή στατιστικών μιας μεγάλης μερίδας χρηστών, μέχρι συσχετισμούς κ οργάνωση σε "ομάδες" κοινών προτιμήσεων, όλα αυτά υπάρχει κόσμος που θα πληρώσει για να τα πάρει).

Από την άλλη, η μόνη χρήση που βρίσκω για τα passwords είναι η παράνομη. Άρα -πάντα αν είναι σοβαρή υπηρεσία- τα passwords τα προσθέσανε στο πακέτο για να τραβήξουν περισσότερο κόσμο να τους "δώσει" τα bookmarks που χρησιμοποιεί.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

gnu_labis] Από την άλλη, η μόνη χρήση που βρίσκω για τα passwords είναι η παράνομη

Αυτή η λέξη <παράνομο> με κάνει ακόμα πιο σκεπτικό... Τέσπα, το μέλλον θα δείξει. Προς το παρόν είναι υπό δοκιμή και βλέπουμε. Αν μείνω ευχαριστημένος, θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ. 

Απ'οσο θυμαμαι, τα τελευταια χρονια το εβαλε αυτο με τα pass το  x-marks, παληα ηταν μονο τα bookmarks.

Οπως & να εχει επιφυλακτικοτητα υπαρχει & τα πολυ-πολυ βασικα μου pass (3-4) δε τα φυλαω πουθενα, περα απο το μυαλο μου.....

Π.Σ.Π.Α