Θεσσαλονικη

brave | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 2' | 4

Λιγο περιεργο θεμα, αλλα οντως ειναι μια εκκληση για βοηθεια (αν κανεις γνωριζει δηλαδη)
Πανω εκει στην 'Υπερβορεα' υπαρχουν μερικα παλικαρια αρκετα αποφασισμενα να  δουν linux στα μηχανακια τους, αλλα απο την αλλη  ανηκουν στην  πιο επικινδυνη κατηγορια για τους προσωπικους υπολογιστες (εκεινα τα τερατα που λατρευει ο Ν.Δημου οταν μιλαει για τον περιβοητο 'απλο χρηστη' ....και ναι αυτο το τερας ειναι χειροτερο απο ιους και τετοια)  Τεσπα, τα χουν κανει ψιλοσκ.... χμμμμ....ναι..
Επειδη εχω παθει αρκετα εγκεφαλικα ως τωρα με τις απορριες τους και με τα κατωρθωματα τους εδω και κανα διμηνο, λεω, ΜΗΠΩΣ γνωριζει κανεις καποιο συλλογο εκει πανω η κατι παρομοιο τεσπα, που να τους βοηθησει κανενας στο θεμα της αρχικης εγκαταστασης και σουλουπωματος? Ενωειται (ναι θελω και το σκυλο ολοκληρο και την πιτα χορτατη) πως πρεπει να τους εγκαταστησει και καμποσα καλουδια τα οποια ειναι κλειστου κωδικα, οποτε πρεπει να ειναι καποιος σχετικα .....ανηθηκος στο θεμα ευαισθησιων...

brave2007-5-10 21:3:44

Δώσε αστέρια!

MO: 4 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Δεν νομίζω ότι οι ανωτέρω χρήστες θα κάνουν τίποτα παραπάνω από το να ταλαιπωρίσουν αυτόν που θα το πάρει απόφαση.
Δώστους ubuntu live CD και ένα link όπως το ubuntuguide.org. Αν δεν μάθουν να διαβάζουν δεν θα προσαρμοστούν στο Linux ποτε.

Το σκέφτηκες να τους βασανίσεις με Windows!!!!

otttx33> δε θεωρω τον εαυτο μου τον πιο υπομονετικο ανθρωπο του κοσμου, αλλα δε θα ηθελα να στερεισω απο καποιον την ευκαιρια να χρησιμοποιήσει το αγαπημενο μας λειτουργικο, ειδικα τη στιγμη που το θελει ο ιδιος.
Ποτε δεν συμμεριστηκα τους elitιστές λινουξάδες οι οποιοι αναμασανε το παραμυθι "αν δεν καταφερες να κανεις το ταδε γυρνα στον Μπιλάκο", απο την εποχη που διαβαζα στην κοινοτητα του Debian κατι για "14χρονα που χρησιμοποιουν suse" (παρεποιπτοντως τοτε χρησιμοποιουσα suse)
Εξ αλλου, πιστευω ακραδαντα πως ενας απο τους λογους που το αγαπημενο μας λειτουργικο εχει αργήσει πάρα πολύ να βρεθει στη θεση που του αξίζει, ειναι ακριβως αυτος.
Οπως δειχνει (και πολυ εντονα στο τρεχον τευχος)ενας απο τους   σκοπους του περιοδικου ειναι να γεφυρωσει αυτο το χασμα του αρχαριου χρηστη απο το "μυθο" του linux, οποτε κατ επεκταση πρεπει να αποτελει κι ενα απο τους σκοπούς αυτου του φορουμ, αυτης της κοινότητας αρα και σκοπό όλων μας.
Απο την αλλη δεν εχεις αδικο πως ο μεσος χρηστης υπολογιστων ειναι ενα κακομαθημενο τερας (οπως ενα παιδι) και απαιτει να του τα δωσουν ολα στο πιατο, ομως αν δεν πας αρχικα με τα νερα του -οσο γινεται και οσο θες εσυ ο ιδιος να ασχοληθεις στην τελικη- το πιο πιθανο ειναι απλα να τον χασεις...Γιατι?

Τι ζητας, δηλαδη, βρε Νικο, καποιον-ους να τους εγκαταστησει το linux (duall boot), να τους φορτωσει τα πακετα, να τους εγκαταστησει εφαρμογες, να τους πει & καποια πραγματα?????? Ολα καλα, αντε & εγινε. Θα πρεπει μετα αυτος-οι ο ανθρωπος να ειναι συνεχως σε επιφυλακη για τα οποια προβληματα προκυψουν (σιγουρο)!!! & τι εγινε?? Μαθανε linux αυτοι??? Προσωπικα οταν αποφασισα οτι ΘΕΛΩ πραγματικα κατι καλυτερο στραφηκα στο linux, χωρις να εχω καποιον να μου δειξει. Ηθελα να το κανω, ετσι?? Ηθελα το καλυτερο απο το ευκολο( αν & με τα vi$ta αμφιβαλω αν ειναι πιο ευκολα απο το linux) εμαθα να κανω κατατμησεις, εγκατεστησα, κλπ. Το ιδιο & εσυ υποθετω. Και αλλοι πολλοι. Στο κατω-κατω βοηθεια υπαρχει εκει.Ας κανουν το κοπο να στειλουν ενα mail. & ΑΝ πραγματικα το θελουν ας τολμησουν & μονοι τους!! Αν δε τολμουν-μπορουν=ΔΕΝ θελουν ας κοιταξουν το Μac OS!!!
ps:Πως περνας τα xmotions?? Mε κωδικα???
constantinos2007-5-15 20:28:35

Μωρε το θεμα ειναι πως προσπαθουν κι απο μονοι τους, και εκει ειναι το προβλημα γιατι κανουν χιλια δυο κουλα... ο ενας εκανε φορματ το δισκο του και μετα με ρωταγε "τωρα πως θα επαναφερει τα XP" ο αλλος πνιγεται σε μια κουταλια νερο... το κακο ειναι οπως ανεφερα πως οχι μονο δεν ειναι κομπιουτεραδες, αλλα ουτε καν power users (των xp) να πεις πως ξερουν τι ειναι αυτο που κανουν...ομως απο θεληση εχουν, και το δειχνουν με τα τηλεφωνηματα κτλ...
of topic: ναι... αν κατεβασεις τη συλλογη smiley Xtra4 απο τα extentions του ff θα δεις πως