Όταν κάποιοι το ξεφτιλίζουν

gnu_labis | Τετ, 02/11/2009 - 11:32 | 1' | 9

Μόλις διάβασα το ακόλουθο άρθρο στο slashdot:

http://it.slashdot.org/article.pl?sid=09/02/11/007216

Μα καλά, τόση ξεφτίλα τέλος πάντων; Όχι δε θα αρχίσω να φωνάζω κ να βρίζω, το έχω ξεπεράσει. Κατά βάθος, η απόγνωση των χαρτογιακάδων με γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μα είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη ότι η M$ παίζει Κυρίως κάτω από το τραπέζι.
Πως μπορείς να γίνεις οικονομικός κολοσσός? Μόνο με σκληρή δουλειά και τίμια
αντιμετώπιση των πελατών σου? Όχι δα. Αν δεν παίξεις με μονοπωλιακούς όρους,
ψεύτικες διαφημίσεις στα όρια προπαγάνδας κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο τότε πως θα
φτάσεις στο σημείο να καθορίζεις πολιτικές κρατών? Με το σταυρό στο χέρι?
Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι αυτά θα τους γυρίσουν μπούμερανκ αργά ή γρήγορα
και θα αναγκαστούν ν'αλλάξουν τακτική θέλοντας και μη, αν θέλουν να πουλάνε
ακόμα κενές άδειες.

Όσο ζώ, μαθαίνω.

Για μένα αυτό σημαίνει ότι άρχισαν να βλέπουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει και τους έπιασε πανικός. Παλιά δεν μιλάγανε γιατί δεν υπολόγιζαν τον ανοιχτό κώδικα. Ήταν αμελητέα ποσότης.. Τώρα έγινε κρίσιμη μάζα ...
Αυτή η είδηση είναι μία καλή είδηση τελικά gnu_labis.

1) Θα συμφωνησω με τον alexbillans, αλλα με αυτο που πραγματικα απορω ειναι το πως συνεχιζεις τις ιδιες τακτικες οταν βλεπεις εναν "κινδυνο να ερχεται απο απενταντι"?και δεν εννοω απλα το linux αλλα γενικοτερα το opensource και free software?

2)επεσα τυχαια σε αυτο http://www.pcw.gr/Article/News-General-Windows-Software/windows7_editions_starter_home_basic_premium/242-3941.html

δωστε βαση στο:

Windows 7 Starter Edition
Η έκδοση Starter Edition (SE) στοχεύει κυρίως στους χρήστες των netbooks. Με το SE, οι χρήστες θα μπορούν να τρέχουν μόλις τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα, αλλά θα ωφελούνται από τις βελτιώσεις στο User Interface, όπως τη νέα γραμμή εργαλείων και τις JumpLists. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο Home Group, ώστε να μπορούν να μοιράζονται αρχεία και δεδομένα μέσω ενός τοπικού δικτύου.

α)Ουαου!! τρεις εφαρμογες ταυτοχρονα?(πως γινεται αυτο..? απιστευτη τεχνολογια ε?)
β)θα εχω την δυνατοτητα να συνδεομαι στο home group και να μοιραζομαι αρχεια στο τοπικο δικτυο?(καλα ε..αυτο και αν ειναι απιστευτο,εχω μεινει αφωνος!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα εχω κοινοχρηστα αρχεια!)

ΚΑΛΑ Πλακα μας κανουν? τι ειναι αυτο παλι? ωρες ωρες νιωθω οτι με προσβαλουν με κατι τετοια.
και πειτε μου εναν λογο για να τα αγορασω?

σε λιγο θα μας που οτι βγαζουν και εκδοση που θα τρεχει ενα προγραμμα μονο αλλα αυτο θα ειναι θεμα της αρεσκειας σου.
Τι θελεις, internet? Αγορασε αυτο το λαπτοπ με Internet Explorer(ή υπαρχει και σε Firefox εκδοση αλλα...). μουσικη? αυτο το λαπτοπ με media player.
Ωραιο παιχνιδι μας παιζουν.....

Η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει $5 όταν αγοράζεται μαζί με κάποιο netbook ή $10 για μια πιο "πλούσια" έκδοση... Ο στόχος είναι προφανής, να χτυπήσουν το linux. Ο περιορισμός στις 3 εφαρμογές πιστεύω δεν είναι λόγω κάποιου περιορισμού του λειτουργικού, απλώς αν έκανε ό,τι κάνουν και τα κανονικά windows πώς θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το κόστος των τελευταίων αν για netbook δίνουν το ίδιο πράγμα με $5; Εμένα δε μου κάνει καμία εντύπωση, είμαι βέβαιος ότι αν αναγκαστεί η microsoft θα δίνει και δωρεάν άδειες για οικιακή χρήση για να μη χάσει το μονοπώλειο.

Ωραια, κοστιζει 5$ και προφανως αυτος που το επιλεγει για αγορα εχει συμβιβαστει με την λογικη οτι θα μπορει να κανει μονο τα τελειως απαραιτητα οποτε δεν εχει προβλημα σχετικα με τους περιορισμους. Και λεω γιατι να μην επιλεξει κατι με linux που θα του βγει στα ιδια χρηματα και χωρις τετοιους περιορισμους ενω παραλληλα θα μπορει να κανει απο τα τελειως απαραιτητα ως της παναγιας τα ματια! Δεν εχει λογικη αυτο που κανουν, ουτε τοσο ανταγωνιστικο ειναι με τετοιους περιορισμους! Αντιθετως ειναι λογος για να μην το παρεις. Σ'ενα χρηστη που θελει να κανει μονο τα βασικα internet κανα word κτλ την βγαζει ανετα και με linux χωρις να ξερει κιολας οτι χρησιμοποιει linux. παραδειγμα πολλοι που αγορασαν το aspire one δεν ειχαν ιδεα απο linux αλλα το επελεξαν επειδη ηταν πιο φθηνη λυση απ'οτι με τα XP. και επειδη προφανως δεν ηθελαν μονο τα απραιτητα(επειδη δεν καταλαβαιναν το linux φυσικα) αλλα και κατι παραπανω και προσπαθουσαν να βαλουν xp! Αυτο εμενα μου λεει οτι ακομα και ο απλος χρηστης δεν γουσταρει τετοιους περιορισμους.

Εγώ πάλι νομίζω ότι πολλοί περισσότεροι θα άφηναν ένα netbook με windows που τρέχουν μέχρι τρεις εφαρμογές παρά με μια διανομή linux. Αυτό που είπες αποδεικνύει ουσιαστικά ότι το πρόβλημα δεν είναι το πόσες εφαρμογές θα τρέχει, γιατί και το linux τρέχει όσες θέλεις, αλλά να είναι γνώριμο το περιβάλλον και να τρέχουν προγράμματα windows (αλλιώς θα άφηναν το linux και δεν θα έβαζαν xp). Έξυπνη κίνηση είναι από τη microsoft. Στο κάτω κάτω, δεν παίρνεις netbook για να αντικαταστήσεις το desktop. Θα ανοίξεις ένα msn, ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και έναν browser. Πόσοι θα κάτσουν να δουλέψουν word σε τέτοια μηχανήματα; Και ακόμα και τότε, ε, κλείνεις το msn ή τη μουσική για λίγο, δεν έγινε και τίποτα. Να δείτε που το linux στα netbooks θα ζοριστεί ΠΑΡΑ πολύ μετά από αυτό (εμπορικά).

Οταν λενε τρεις εφαρμογες, τι εννοουνε? Τρια διαφορετικα προγραμματα??

Και κατα την γνωμη μου, πιστευω οτι εκτος απο την προσπαθεια να καλυψουν

την αποτυχια των (s)Vista, θελουν να "πλασαρουν" τις touch screen

για τα οικιακα PC.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

http://www.TheCrims.com/?rid=11818548

Όλα αυτά δείχνουν σαφώς πανικό, γιατί βλέπουν αυτό που έρχεται. Δεν πρέπει όμως
να το δείξουν, για πολλούς και διάφορους λόγους. Απλά θέλοντας να δείξουν στο κοπάδι
που τους ακολουθεί ότι "δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας" σφυρίζουν ανέμελα, και καλά,
πιστεύοντας ότι δεν τους πήρε κανείς χαμπάρι. Και εντάξει, το κοπάδι δεν θα καταλάβει
τίποτα, γι'αυτό άλλωστε είναι κοπάδι. Όλοι οι άλλοι όμως μήπως αρχίζουν να γίνονται
πολύ ενοχλητικοί με όλα αυτά τα <Ανοιχτού Κώδικα, GNU, Linux κ.α.> ύποπτα συστήματα
και επηρεάσουν το κοπάδι, και έτσι το κοπάδι αρχίζει να συρρικνώνεται? Θα αναγκαστεί
τότε ο Billy the kid να γυρίσει από τη σύνταξη στο αγαπημένο μεν, βαρετό δε, Redmont
για να ξαναμαζέψει το κοπάδι στο μαντρί. Μόνο που το κοπάδι θα έχει φύγει και δεν θα
γυρνάει πίσω ούτε με σφαίρες.
Αφήστε τους να ανησυχούν όσο θέλουν, το δικαιούνται άλλωστε. ;)

Όσο ζώ, μαθαίνω.

Εγώ τώρα να κάνω μια ερώτηση: Στις υπόλοιπες εκδόσεις, θα μπορείς να ανοίξεις και τέταρτο παράθυρο? Ή απλά η Μικρομαλακή θα ενσωματώσει στο νέο της λειτουργικό τις τεχνολογίες του μέλλοντος [βλ 16-core με 16Gb DDR7, που θα σηκώνει μεχρι 7 παράθυρα, απ' όπου προκύπτει και η ονομασία (5 αν είναι σε fullscreen)].
Ανίστροφα η ίδια ερώτηση: Το οτι ένα φιλαράκι μου με winblows μπορεί να ανοίξει μόνο 3 παράθυρα πριν κολλήσουν τα πάντα σημαίνει οτι έχει βάλει windows 7?