QSpeedTest - Δοκιμάστε την ταχύτητα του δικτύου σας.

vagrale13 | Τρί, 05/15/2012 - 21:18 | 3'

Ένας απλός, εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να ελέγχετε την ταχύτητα και την ποιότητα του δικτύου σας είναι το QSpeedTest. Είναι γραμμένο σε C++ και Qt, και μπορεί να τρέξει σε όλες τις διανομές Linux. Είναι αρκετά απλό στη χρήση του, ώστε να μη βρει δυσκολία ούτε ο πλέον αρχάριος χρήστης του. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, παρά μόνο να κατεβάσετε και να τρέξετε, με διπλό κλικ, το αρχείο bin.



Οι επιλογές που προσφέρει είναι αρκετές. Μπορείτε να ορίσετε πού θέλετε να γίνει ο έλεγχος με τις επιλογές Download, Ping και Info. Μπορείτε να αλλάξετε μερικές από τις αρχικές ρυθμίσεις, όπως τα χρονικά όρια για ping και download κ.ά. Ο έλεγχος γίνεται σε μία μεγάλη λίστα servers (Greek, International και Game), ενώ μπορείτε να εισαγάγετε χειροκίνητα τη δική σας λίστα, καθώς και να σταματήσετε το τεστ οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε. Διαθέτει ακόμα μία μπάρα προόδου με το ποσοστό ολοκλήρωσης του ελέγχου. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου μπορείτε να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα σε μορφή απλού κείμενου, HTML ή XML.
Κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει στην εφαρμογή είναι ίσως η εμφάνισή της, κατά τα άλλα είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, που χρειάζεται να έχει κάθε χρήστης στον υπολογιστή του. Στο τέλος των αποτελεσμάτων μπορείτε να συγκρίνετε επίσης αν τα αποτελέσματα είναι κοντά σε αυτά που σας έχει «υποσχεθεί» ο πάροχός σας...

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)