Psymon - Τσεκάρετε το σύστημά σας και τους πόρους του!

vagrale13 | Δευ, 05/14/2012 - 16:56 | 2'

Το Psymon είναι μία εφαρμογή γραμμένη σε Python και Qt για να βλέπετε όλες τις διεργασίες και τους πόρους του συστήματός σας. Είναι ακόμα μία καλή εφαρμογή που δημιουργήθηκε από Έλληνα, τον Δημήτρη Διαμαντή, αλλιώς γνωστό ως ftso.



Η πρώτη του έκδοση, που δοκιμάσαμε, διαθέτει πάρα πολλές επιλογές. Θα μπορούσαμε να πούμε πως από αυτή την έκδοση κιόλας δείχνει αρκετά πλήρες, χωρίς να λείπει κάτι. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις εργασίες του συστήματός σας και διάφορες πληροφορίες για κάθε εργασία χωριστά, όπως το PID αυτής, το ποσοστό μνήμης και επεξεργαστή που καταναλώνει κ.ά.
Διαθέτει έναν όμορφο πίνακα διεργασιών για το ιστορικό του επεξεργαστή και της μνήμης, όπου δείχνει και το ποσοστό χρήσης που καταναλώνετε. Μπορείτε να ρυθμίσετε από το μενού το στιλ εμφάνισης της εφαρμογής, όπου κάποιες επιλογές είναι οι Motif, GTK+, Cleanlooks κ.ά., καθώς και να ορίσετε την ταχύτητα αποτελεσμάτων των διεργασιών σε Slow, Medium ή Fast.
Διαθέτει σε ξεχωριστές ετικέτες πληροφορίες για τους σκληρούς δίσκους σας και του δικτύου για ληφθέντα και σταλθέντα Kb/s των πακέτων. Μάλιστα, διαθέτει και εκεί διαφορετικούς πίνακες διεργασιών.
Εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο δημιουργό του Psymon και ευχόμαστε στο μέλλον να προτιμηθεί ως προεγκατεστημένη εφαρμογή σε διάφορες διανομές.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)