Web Prototype - Ένας νέος, όμορφος και ελαφρύς περιηγητής για το Gnome 3.

vagrale13 | Τετ, 02/01/2012 - 10:08 | 3' | 1

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο κλασικός και ελαφρύς περιηγητής του Gnome είναι ο Epiphany. Με το νέο Gnome 3, όμως, εμφανίστηκε ένας νέος περιηγητής, που δείχνει να είναι η εξέλιξή του, με σκοπό ίσως να τον αντικαταστήσει. Αν και είναι αρκετά νωρίς –βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο– τον δοκιμάσαμε και σας τον παρουσιάζουμε.



Προς το παρόν, οι επιλογές που διαθέτει είναι λίγες, αλλά η πολύ όμορφη εμφάνισή του θα γίνει αμέσως αντιληπτή με το πρώτο άνοιγμα. Στο πάνω μέρος υπάρχει μόνο μία εργαλειοθήκη πλοήγησης, όπου μάλιστα, όταν είστε σε μία σελίδα, φαίνεται μόνο το κουμπί Pages, χωρίς τις υπόλοιπες ανοικτές καρτέλες ούτε γραμμή διευθύνσεων. Με κλικ στο Pages ή με το πλήκτρο Ctrl, πάμε στην αρχική σελίδα, απ’ όπου γίνεται η πλοήγηση και όπου δεσπόζουν τρία κουμπιά (Recent, Favorites, Queue). Στην κατηγορία Recent φαίνονται οι τελευταίες σελίδες που επισκεφθήκατε μαζί με κάποιες στάνταρ (Gnome, Facebook, Twitter, KDE και Ubuntu). ∆ιαθέτει και μία μπάρα αναζήτησης, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη! Ούτε οι υπόλοιπες κατηγορίες (Favorites, Queue) λειτουργούν ακόμα. ∆ιαθέτει πάντως τις επιλογές μπρος–πίσω για τις σελίδες που έχετε επισκεφθεί.
Σίγουρα πρόκειται για ένα ελλιπές πρόγραμμα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη δοκιμαστική έκδοσή του. Ευχόμαστε στο μέλλον να καταφέρει να σταθεί δίπλα στους υπόλοιπους γνωστούς περιηγητές.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το Web δεν είναι νέος περιηγητής για το GNOME αλλά ο ίδιος ο epiphany.Απλώς του αλλάζουν την εμφάνιση και του προσθέτουν νέες λειτουργίες,μερικές από αυτές υπάρχουν στην έκδοση 3.3.4 Ρίξε μια ματιά στο θέμα:  
Νέα έκδοση για τον Epiphany,νέα εμφάνιση !!! για περισσότερες πληροφορίες.