PCBSD 9.0

dsyrmalis | Πέμ, 12/22/2011 - 14:27 | 2' | 4



Οι αλλαγές στην ένατη έκδοση του FreeBSD είναι τεράστιες. Το ίδιο ισχύει και για το PCBSD που αποτελεί τη φιλική του εκδοχή. Μεγάλες όμως είναι και οι αλλαγές που έχουν γίνει στο ίδιο το PCBSD και λύνουν οριστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του. Με τις τροποποιήσεις που δέχθηκε ο εγκαταστάτης είναι πλέον δυνατό να εγκαταστήσουμε μόνο του όποιον Window Manager θέλουμε χωρίς να είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη εγκατάσταση ολόκληρου του KDE. Ακόμα όμως και αν επιλέξουμε το KDE σαν το βασικό μας σύστημα, είναι δυνατή η επιλογή μόνο των κομματιών του που μας ενδιαφέρουν. Έτσι το ήδη ταχύτατο σύστημα γίνεται ακόμα πιο γρήγορο και ακόμα λιγότερο απαιτητικό σε μνήμη.
Να σημειώσουμε πως μέσω του PCBSD μπορούμε να εγκαταστήσουμε και το FreeBSD αλλά και να πάρουμε μια γεύση απο το εξαιρετικό σύστημα αρχείων ZFS. Όσοι αποφασίσουν να πειραματιστούν, καλό είναι να ξέρουν πως τα Partitions στα BSD συστήματα ονομάζονται Slices.
Τόσο το FreeBSD όσο και το PCBSD βρίσκονται σε κατάσταση RC3, αλλά ουσιαστικά απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της κυκλοφορίας τους.

Ιστοσελίδα:  http://www.pcbsd.org/

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Έχει μεγαλύτερες multimedia δυνατότητες από την προηγούμενη έκδοση..;
Υπάρχουν εφαρμογές όπως το devede και επεξεργασίας υποτίτλων..;