Linux Mint 11 "Katya"

dsyrmalis | Πέμ, 05/26/2011 - 17:29 | 2' | 6



Ο μεγαλύτερος ίσως αντίπαλος του Ubuntu δεν είναι παρα το παράγωγο του που λέγεται Linux Mint. Η "Katya" ακολουθεί διαφορετικό δρόμο απο τη μητρική διανομή και δεν έχει θεαματικές αλλαγές, παρα μόνο βελτιώσεις στα σημεία. Έτσι δεν θα συναντήσετε τα Gnome 3 και Unity, αλλά το κλασσικό Gnome 2.32. Η διανομή βασίζεται φυσικά στο Ubuntu 11.04 και έτσι θα βρούμε στο υπόλοιπο σύστημα τα ίδια χαρακτηριστικά μαζί με τις "πινελίες" του Linux Mint. Kernel 2.6.38, Firefox 4, Xorg 7.6,LibreOffice, διαφορετικό Artwork και έυκολη εγκατάσταση codecs για την αναπαραγωγή πολυμέσων είναι αυτά που θα συναντήσουν οι χρήστες μετά την εγκατάσταση. Βελτιωμένη είναι και η ταχύτητα του διαχειριστή αναβαθμίσεων ενώ μπορούμε να εγκαταστήσουμε ξεχωριστά διαφορετικές εκδόσεις του Adobe Flash. (10.2 & 10.3 Beta).

Ιστοσελίδα: http://www.linuxmint.com/
Λήψη: 32 Bit - 64 Bit (Full έκδοση - DVD ISO)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πολύ καλή δουλειά! Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στο Gnome 2.x βεβαίως. :)

Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο το Mint είναι από τις διανομές που ελάχιστα έχω χρησιμοποιήσει. Και κακώς γιατί φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά εκεί.

Γενικά μιλώντας, το ωραίο με το Linux είναι ότι προσφέρει πολλές επιλογές - πολύ γρήγορα μπορώ να σκεφτώ αρκετά διαφορετικά περιβάλλοντα:

- Gnome 3 / Shell
- Gnome 2 / Unity
- Gnome 2.x με το μενού πάνω
- Gnome 2.x με το μενού κάτω όπως εδώ
- KDE 3.5
- KDE 4.x
- XFCE
- ...

όπου στις 3 τελείες μπορεί να χωράνε καμιά δεκαριά ακόμα. Όλα αυτά μπορεί να μπερδεύουν τον αρχάριο, αλλά αν μην τι άλλο φέρνουν συναγωνισμό και ίσως βελτιώσεις για εμάς. :) Άσε που ο καθένας τελικά βρίσκει αυτό που του αρέσει...

+ Gnome 3 / Fallback mode

για όσους δεν τους αρέσει το shell και θέλουν κάτι να τους θυμίζει το Gnome 2.x

Kαι μια απορία..μεχρί πότε οι διανομές θα χρησιμοποιούν το Gnome 2 ; Αφού σιγά σιγά θα μπει στο παρασκήνιο γιατί δεν κάνουν τη μετάβαση από τώρα ;

Thano υπήρξαν προβλήματα κατα τη μετάβαση σε Gnome 3 λόγω αλλαγών στη GTK. Η αρχική σκέψη ήταν να κυκλοφορήσει το Mint με Gnome 3, αλλά τα προβλήματα αυτά δεν ξεπεράστηκαν.
Δεν έχω δοκιμάσει το Mint όπως θέλω προς το παρόν, αλλά απο ότι φαίνεται είναι με διαφορά η καλύτερη διανομή αυτή τη στιγμή για αρχάριους. Το Gnome 2 είναι βράχος και εύχρηστο και τα πάντα είναι έτοιμα χωρίς κόπο. (codecs κλπ)

καλησπερα παιδια εχω μια απορια (ισως παιδιαστικη αλλα αληθινη)
τι διαφορες εχει μια Linux Mint εκδοση (πχ η Linux Mint 11 που ειναι κ η τελευταια) απο μια Linux Mint Debian Edition (LMDE) ?
απο οτι ξερω και το Mint σε  Debian δε στηρίζεται????

Η 11 στηρίζεται στο Ubuntu. Η άλλη στο Debian testing και είναι κυλιόμενη. Δηλαδή αναβαθμίζεται συνεχώς. Αυτές οι εκδόσεις που βασίζονται στο Ubuntu θεωρούνται και κάπως πιο φιλικές για αρχάριους.

Έχω πρόβλημα στο lmde...
Μου ζητάει να διορθώσω τα repos τα οποία τα βρίσκει broken αλλά κολλάει...
Καμμιά ιδέα..;