Salix Xfce 13.37

dsyrmalis | Πέμ, 05/12/2011 - 18:10 | 2' | 1



Ο Γιώργος Βλαχάβας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Salix Xfce 13.37. Η διανομή είναι πλήρως συμβατή με το Slackware, στο οποίο και βασίζεται. Το Salix, αν και διατηρεί τη φιλοσοφία του Slackware, έρχεται με κάποια επιπλέον πακέτα και εργαλεία που θα τα εκτιμήσουν ειδικά οι αρχάριοι χρήστες. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση των κλειστών Multimedia codecs γίνεται με ένα κλικ.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις να προσθέσουμε το γραφικό εργαλείο Sourcery το οποίο βοηθά στην εύκολη εγκατάσταση προγραμμάτων απο το γνωστό Slackbuilds.org. Τη διαχείριση των πακέτων του συστήματος και την αυτόματη επίλυση των εξαρτήσεων την αναλαμβάνoυν τα slapt-get και Gslapt, τα οποία έχουν τροποποιηθεί ώστε να συνεργάζονται άμεσα και με το spkg.

Ο πυρήνας του συστήματος είναι ο 2.6.37 και το περιβάλλον εργασίας το Xfce 4.6. Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και προγράμματα όπως ο Firefox 4 και το LibreOffice 3.3. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι υπόλοιπες "γεύσεις" του Salix. (KDE, LXDE, Fluxbox). Το Salix είναι μια διανομή που αξίζει τουλάχιστον μια δοκιμή και θα λέγαμε πως δίνει αρκετά μαθήματα ακόμα και στο ίδιο το Slackware. Τελειώνοντας να σημειώσουμε πως στο Project έχουμε και μια δεύτερη ελληνική παρουσία, τον Δημήτρη Τζέμο απο το Slackel.

Ιστοσελίδα: http://www.salixos.org/
Λήψη: 32 bit - 64 bit

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To Salix αξιζει τελικά πολύ περισσότερα από ότι νομίζει κανείς. Είναι πραγματικά προσεγμένη δουλειά! Προτείνω σε όσους έχουν ένα partition ελεύθερο στο δίσκο να το δοκιμάσουν και δεν θα χάσουν...:)