Swiftox Browser - Ένας ταχύτερος Firefox

dsyrmalis | Πέμ, 03/03/2011 - 12:03 | 2' | 3



O Swiftox είναι μια βελτιστοποιημένη έκδοση του Mozilla Firefox. Πέρα απο τα διάφορα tweaks που του έχουν γίνει για ταχύτερες περιηγήσεις στο διαδίκτυο, μπορούμε να κατεβάσουμε διαφορετικές build ειδικές για τον επεξεργαστή μας. Για παράδειγμα, αν έχουμε έναν επεξεργαστή prescott θα κατεβάσουμε τη συγκεκριμένη έκδοση. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα:

  • Μικρότερη κατανάλωση μνήμης σε σχέση με τον Firefox
  • Λιγότερη χρήση της CPU του υπολογιστή μας
  • Γρηγορότερο σερφάρισμα στο διαδίκτυο.
  • Ταχύτερη εκκίνηση

Να σημειώσουμε πως ο Swiftfox είναι 100% συμβατός με τα πρόσθετα του Firefox αφού ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο browser. Οι χρήστες Debian και Ubuntu μπορούν να προσθέσουν το αποθετήριο του swiftfox στο /etc/apt/sources.list ή να κατεβάσουν τα .deb πακέτα. Για τις υπόλοιπες διανομές υπάρχει script εγκατάστασης. Αφού το κατεβάσουν δεν έχουν παρα να δώσουν ως root: sh install-swiftfox.sh και ο installer θα αναλάβει την υπόλοιπη διαδικασία. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δει πως έχει "χτιστεί" ο swiftox δεν έχει παρα να δώσει about:buildconfig στη γραμμή διευθύνσεων.

Ιστοσελίδα: http://getswiftfox.com/
Λήψη: http://getswiftfox.com/download.htm

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Σίγουρα o Swiftfox είναι γρηγορότερος απο τον Firefox και με διάφορες επεμβάσεις γίνεται ακόμα πιο γρήγορος.
Η ταχύτητα πάντως είναι σχετική. Μπορεί για παράδειγμα σε κάποια benchmark να είναι κάποια ms γρηγορότερος.´Οταν εργάζομαι πάντως, ο Firefox είναι πολύ γρηγορότερος ενώ ο Chrome με καθυστερεί. Λόγω προσθέτων,πολλών μηχανών αναζήτησης που υπάρχουν ενώ μπορώ να βρώ μια συγκεκριμένη λέξη σε 10 διαφορετικά tabs σε δευτερόλεπτα με τον FF.
Προσωπικά χρησιμοποιώ και τους δύο. Τον Chrome για βασικό σερφάρισμα και σπάνια, ενώ κυρίως εργάζομαι με Swiftfox.
Είναι η ιδανική λύση κατα την άποψη μου για το Debian Stable. Γενικότερα η επιλογή browser νομίζω πως είναι θέμα αναγκών.

εγω παραδειγμα δουλευω πολλες σελιδες με flash και ο chrome τα καταφερνει αρκετα καλα