TextRoom: Ένας επεξεργαστής κειμένου πλήρους οθόνης

vagrale13 | Τετ, 02/23/2011 - 13:57 | 3'

Ο TextRoom είναι ένας επεξεργαστής κειμένου, πλήρους οθόνης και έχει αναπτυχθεί κυρίως για τους συγγραφείς, και όχι μόνο!

http://img228.imageshack.us/img228/1049/textroom.png

Ο TextRoom και όλοι οι άλλοι παρόμοιοι επεξεργαστές κείμενου έχουν ένα στόχο: να αποτυπώσετε αμέσως τις ιδέες σας γραπτώς. Είναι σαν να έχετε μετατρέψει ολόκληρη την οθόνη σας, σε σημειωματάριο ...καταγραφών του μυαλού σας.

Με την πρώτη κιόλας χρήση του, θα καταλάβετε την διαφορά στην επιφάνεια εργασία σας. Πλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την οθόνη σας, για επεξεργαστή κείμενου. Τον TextRoom μπορείτε να τον διαχειριστείτε πλήρως με το πληκτρολόγιο. Έχει όλες τις γνωστές συντομεύσεις: με το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+C κάνετε “αντιγραφή”, ενώ με Ctrl+V κάνετε “επικόλληση”. Άλλοι χρήσιμοι συνδυασμοί πλήκτρων είναι Ctrl+d για να εισάγετε αυτόματα την ημερομηνία και με Ctrl+t για την αυτόματη εισαγωγή ώρας, και πολλές ακόμα επιλογές.

Mετά το άνοιγμα του TextRoom, πατώντας το πλήκτρο F1 θα σας εμφανίσει όλες τις επιλογές συντομεύσεων. Εξορισμού, όταν γράφετε, με κάθε πάτημα πλήκτρου, ακούγεται ένας διαφορετικός ήχος για κάθε πλήκτρο, πράγμα που θα σας κάνει να νιώθετε σαν να γράφετε σε γραφομηχανή. Αυτό βέβαια μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Στην τελευταία έκδοση του προγράμματος, έχουν προστεθεί πολλές επιλογές που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Κάποιες από αυτές είναι οτι μπορείτε να γράψετε το κείμενο με απλή ή “πλούσια” επεξεργασία, έντονα, πλάγια και υπογράμμιση, όπως να αλλάξετε το μέγεθος και το χρώμα του κειμένου.

Μπορείτε να κάνετε καταμέτρηση των λέξεων για όλο το κείμενο ή το επιλεγμένο κείμενο, να εκτυπώσετε το κείμενο ανά πάσα στιγμή θέλετε, όπως και να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει στις προεπιλογές, κ.α.

Αυτό που μας δυσαρέστησε κάπως, είναι ότι δεν υποστηρίζει, ακόμα τουλάχιστον, την ορθογραφία για τη γλώσσα μας, την Ελληνική. Υποστήριξη ορθογραφίας έχει μόνο για την Αγγλική και Τουρκική γλώσσα. Ευελπιστούμε πως με τις επόμενες εκδόσεις του, θα ενσωματωθεί και αυτό!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)