Clementine player: αναπαραγωγή μουσικής και οργανωση της βιβλιοθήκης

vagrale13 | Τρί, 02/22/2011 - 20:16 | 3' | 4

Ο Clementine player, που στα Ελληνικά σημαίνει μανταρίνι, είναι μια σύγχρονη εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής και οργάνωσης της βιβλιοθήκης σας. Είναι εμπνευσμένος από το γνωστό σε όλους μας Amarok 1.4, και είναι γραμμένος στο Qt toolkit.

 

http://img522.imageshack.us/img522/1962/clementine.png 


Είναι γρήγορος και εύκολος στη χρήση για την αναζήτηση και την αναπαραγωγή της μουσικής σας. Προσθέτει υποστήριξη για τη χρήση φορητών συσκευών με τον player. Μπορείτε δηλαδή να αντιγράψετε τα τραγούδια στο iPod, iPhone, MTP, ή USB συσκευή μαζικής αποθήκευσης. Άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι ένας διαχειριστή λίστας αναμονής και ένας οργανωτής αρχείων διαλόγου.

Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι η στήλη της λίστας αναπαραγωγής αυξομειώνεται αυτόματα και ότι φορτώνονται πλέον και εξώφυλλα που είναι ενσωματωμένα στο ID3v2. Υπάρχουν επίσης περισσότερες επιλογές για τη σάρωση της “βιβλιοθήκης” σας καθώς και drag and drop μεταξύ των λιστών αναπαραγωγής. Στη νέα έκδοση έχει μειωθεί ο χρόνος εκκίνησης κατά 50% αλλά και η κατανάλωση της μνήμης και επεξεργαστή κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Υπάρχει επίσης μια νέα επιλογή: αν θέλετε να “κλείσετε” το παράθυρο, και να διαχειρίζεστε τον Clementine player απο την περιοχή ειδοποιήσεων του γραφικού περιβάλλοντος της διανομής σας.

Στα μελλοντικά σχέδια των δημιουργών είναι να ενσωματώσουν και άλλες επιπλέον επιλογές, όπως ακρόαση διαδικτυακών “ραδιοφώνων” όπως Last.fm, SomaFM και Magnatune, καρτέλες στις playlists, εισαγωγή και εξαγωγή M3U, XSPF, PLS και ASX, μετατροπή μουσικής σε MP3, Ogg Vorbis, Ogg Speex, FLAC ή AAC αλλά και πιο ...εξωτικά όπως λήψη εξωφύλλων από το διαδίκτυο και χειρισμός μέσω Wii Remote, MPRIS ή τη γραμμή εντολών.

Κατι που δεν μας άρεσε, είναι το γραφικό περιβάλλον, και ιδιαίτερα τα εικονίδια στο μενού, που κάνουν λίγο δύσχρηστη την εφαρμογή. Σε γενικές γραμμές, όμως, πρόκειται για μια πολύ καλή εφαρμογή, που με την προσθήκη τον επιλογών σε μελλοντικές εκδόσεις, θα μπορούσε να κερδίσει την καρδιά σας ως προεπιλεγμένος player του συστήματος σας!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

O Amarok 1.4 ήταν κατα την άποψη μου η πιο επιτυχημένη έκδοση του προγράμματος. Και το μανταρίνι πάντως είναι μια χαρά εφαρμογή. Iron Maiden;Χε,χε!! Cool

πολύ ωραίο! το εγκατέστησα..

Ubuntu 10.10 Installation
1. sudo add-apt-repository ppa:me-davidsansome/clementine
2. sudo apt-get update
3. sudo apt-get install clementine

η επιλογή για ακρόαση των συγκεκριμένων διαδικτυακών σταθμών έχει προστεθεί.

είναι πολύ ωραίο πρόγραμμα και εύχρηστο. απλά με έχει πιάσει φοβία και σε κάθε καινούρια έκδοση φοβάμαι ότι θα γίνει η κουτσουκέλα.

είχαμε γεμίσει από τους like-itunes players και επιτέλους βγήκε κάτι διαφορετικό είναι πραγματικός πλέιερ κι όχι πρόγραμμα λίστας.

Απο τότε που το δοκιμασα δεν το εχω βαλει αλλο, επισεις δεν ξερω αν ισχύει αλλά κανει πολυ πιο γρήγορη ενημερωση της βιβλιοθηκης σε σχεση με banshee kai rythmbox που είχα στο παρελθον (μιλαω για σχεδον 1 ΤΒ μουσικη , το banshee παγωνε για 5-10 λεπτα)