Tibesti Screencasting: Ένα εργαλείο καταγραφής οθόνης για το Linux

vagrale13 | Δευ, 02/21/2011 - 18:18 | 3' | 1

Το Tibesti Screencasting είναι ένα εργαλείο καταγραφής οθόνης για το Linux και όπως ισχύει σχεδόν για όλες τις εφαρμογές του Linux, είναι ελεύθερο λογισμικό.


http://img524.imageshack.us/img524/7530/tibestiz.png


Σε σύγκριση με την κλασική συσκευή εγγραφής Xvidcap, το Tibesti είναι απλό και εύκολο στη χρήση του. Με το Tibesti μπορείτε να καταγραψετε την επιφάνεια εργασίας σας, τον ήχο από τα ηχεία σας και τον ήχο του μικροφώνου σας την ίδια στιγμή. Την έξοδο, δηλαδή το τελικό αρχείο όπου θα εγγραφεί το βίντεο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε Ogg Media, AVI-XVid, Matroska-XVid και Matroska-H264. Μπορείτε φυσικά να ρυθμίσετε την ποιότητα που θα θέλετε να έχει το βίντεο.

Οι επιλογές είναι: ελάχιστη ποιότητα (Economy), μικρή ποιότητα (Low), κανονική ποιότητα (Medium), υψηλή ποιότητα (High) και πολύ υψηλή ποιότητα (Very High). Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε εγγραφή ολόκληρης της επιφάνειας εργασίας σας ή, εάν θέλετε, να ορίσετε εσείς την περιοχή σύλληψης, το μήκος και πλάτος της εγγραφής (select area). Σας παρέχει ακόμα και τη δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού της εγγραφής, ώστε να ορίσετε μετά από πόση ώρα θέλετε να αρχίσει η εγγραφή! Γενικά πρόκειται για μια αρκετά εύχρηστη εφαρμογή.

Βέβαια είναι η πρώτη του έκδοση και είναι λογικό να χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις. Για παράδειγμα, κάτι που δεν μας άρεσε στο Tibesti είναι ότι κατά την διάρκεια της κωδικοποιήσης του βίντεο, δεν εμφανίζει progress bar, δηλαδή τον υπολειπόμενο χρόνο για την ολοκλήρωση της εργασίας, ή το ποσοστό που έχει κωδικοποιηθεί το βίντεο.

Επίσης, με την επιλογή Very High (πολύ υψηλή ποιότητα), κατά την κωδικοποίηση του βίντεο, παγώνει το παράθυρο για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και επανέρχεται με το τέλος της αποκωδικοποίησης. Ελπίζουμε πως σε μελλοντικές εκδόσεις, θα διορθωθούν αυτά τα προβληματάκια που συναντήσαμε, και θα μπορέσει επάξια να σταθεί δίπλα σε παλιότερες εφαρμογές για την καταγραφής οθόνης όπως το recordmydesktop, Xvidcap και άλλες!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια