File Browser Applet: Μια μικροεφαρμογή για τον πίνακα του GNOME

vagrale13 | Σάβ, 02/19/2011 - 18:04 | 3' | 2

Σας έχει τύχει μερικές φορές απλά να θέλετε να ανοίξετε ένα αρχείο, και δεν θέλετε να ανοίξετε ένα διαχειριστή αρχείων; Δηλαδή να ανοίξετε τον διαχειριστή αρχείων, να βρείτε και να ανοίξετε το αρχείο, και στη συνέχεια, να κλείσετε τον διαχειριστή αρχείων;

Αν ναι, τότε η λύση είναι το File Browser Applet.

 

http://img411.imageshack.us/img411/6525/filebrowserapplet.png


Πρόκειται για μια μικροεφαρμογή για τον πίνακα του GNOME που σας επιτρέπει να περιηγηθείτε και να ανοίξετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας απευθείας από τον πίνακα, χωρίς να χρειάζεστε καν έναν κανονικό διαχειριστή αρχείων.

Αυτό που παρατηρήσαμε με την πρώτη κιόλας επαφή, είναι η ευχρηστία που μας προσφέρει. Μπορούμε να ανοίγουμε με ενα κλικ όποιον φάκελο και όποιο αρχείο θέλουμε. Πατώντας δεξί κλικ πάνω στο αντικείμενο, και ταυτόχρονα πατώντας το πλήκτρο F4, ανοίγει ένα τερματικό μέσα στο φάκελο που έχουμε ορίσει το αντικείμενο. Το File Browser έχει μια μεγάλη γκάμα από επιλογές.

Αυτές που να τράβηξαν το ενδιαφέρον, είναι οτι μπορούμε να ρυθμίσουμε ποιους καταλόγους και ετικέτες θα δείξει, να αλλάξουμε και να επιλέξουμε εμείς το εικονίδιο (ή, αν δεν θέλουμε, να μην έχει εικονίδιο), αν θα εμφανίζει τα κρυφά αρχεία καθώς και αν θα εμφανίζει μικρογραφίες για τα αρχεία που βρίσκονται μέσα στο φάκελο, εάν υπάρχει.

Μπορούμε ακόμα να δούμε το μέγεθος του αρχείου και καταμέτρησουμε το περιεχομένο στο φακέλο. Αν ένας φάκελος είναι άδειος, και δεν περιέχει κανένα αρχείο, θα μας εμφανίσει ένα αντίστοιχο μήνυμα! Κάτι που δεν μας άρεσε στο File Browser Applet, είναι ότι ακόμα δεν είναι μεταφρασμένο στη γλώσσα μας.

Επίσης, θα μπορούσε με κάποιες μικρόαλλαγές να γίνει καλύτερη και η εμφάνιση του. Είναι όμως ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για την διευκόλυνση των χρηστών που θέλουν να ανοίγουν διάφορα αρχεία γρήγορα και εύκολα!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια