Wammu: διαχειριστείτε το κινητό μέσα από το Linux

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 02/03/2011 - 09:04 | 3' | 3

Το Wammu είναι μια γραφική εφαρμογή για να διαχειρίζεστε το κινητό σας και τα δεδομένα που έχετε εκεί μέσα από το Linux. Στην ουσία, όλες οι λειτουργίες που προσφέρει το Wammu βασίζονται στην πανίσχυρη βιβλιοθήκη Gammu η οποία υποστηρίζει κινητά από πολλές εταιρείες: ιδιαίτερα Sony-Ericsson και Nokia/Symbian, αλλά και Motorola, Siemens, Huawei, Alcatel κλπ. Για να δείτε αν υποστηρίζει και το δικό σας κινητό, ρίξτε μια ματιά στη βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνεται και μέσα στην εφαρμογή στο μενού Help.

Θα βρείτε τo Wammu στα αποθετήρια των περισσότερων διανομών Linux. Μόλις το εγκαταστήσετε, η πρώτη κίνηση είναι να συνδέσετε το κινητό με τον υπολογιστή. Αυτό μπορεί γίνει μέσω Bluetooth, καλωδίου USB ή και υπερύθρων αν το laptop σας το υποστηρίζει. Μετά χρησιμοποιήστε τον wizard του Wammu για να βρει το κινητό και να συνδεθεί.

 

Η πιο συχνή χρήση του Wammu είναι για να κατεβάζετε επαφές, κλήσεις, μηνύματα και ραντεβού. Δεν είναι μόνο αυτά όμως! Μπορείτε να γράφετε επαφές, ραντεβού και λίστες to-do στον υπολογιστή και να τις ανεβάζετε μετά στο κινητό σας. Μπορείτε ακόμα να γράφετε SMS, αν δεν έχετε συνηθίσει ακόμα τα κουμπιά ή την οθόνη αφής του κινητού. Τέλος, μπορείτε να ανεβοκατεβάζετε και άλλα αρχεία, όπως ringtones, ενώ σε κάθε νέα έκδοση του Wammu βελτιώνεται η υποστήριξη πολυμέσων. Βέβαια, δεν είναι όλες οι λειτουργίες διαθέσιμες για όλα τα κινητά. Στο site του Wammu υπάρχει αναζήτηση για να βλέπετε ποιες λειτουργίες υποστηρίζονται για ποια μοντέλα. 


Το Wammu είναι γραμμένο σε Python, με το toolkit WXPython. Η ομάδα ανάπτυξης ψάχνει πάντα για νέο αίμα. Αν ψήνεστε να βάλετε ένα χεράκι με λίγη Python, ιδού η ρόδος!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εχω δοκιμασει 3 διαφορετικα κινητα με λειτουργικο symbian (ΝΟΚΙΑ) και ουτε που καταφερα να συνδεθω μεσω bluetooth. Το bluetooth παντως λειτουργει κανονικα με τον υπολογιστη και εχω στειλει αρχεια απο το pc στο κινητο.

εγω με οσα sony ericsson έχω δοκιμάσει τα πήγε άψογα...

γενικά θεωρώ ότι είναι πολύ καλή εφαρμογή, τη στιγμή που μάλιστα ως ελεύθερο λογισμικό δεν έχει την επίσημη υποστήριξη των εταιρειών (από όσο ξέρω)

άσχετο-σχετικό:

είχα κάνει τη βλακεία να εγκαταστήσω δυο εφαρμογές για bluetooth και όταν συνέδεα το κινητό οι εφαρμογές  αλληλοακυρώνονταν, φορτώνονταν το σύστημα, δεν γινόταν μεταφορά των δεδομένων και επηρρεάζονταν και το wammu.

νομίζω οι εφαρμογές ήταν το default του gnome και το blueman...

Το δικό μου δεν το υποστηρίζει και γενικά HTC, κάποια εναλλακτική υπάρχει συμβατή με λίνουξ???