Cave9: βγάλτε το σκάφος σώο από τη σπηλιά!

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 02/01/2011 - 11:19 | 3'

To Cave9 είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνιδάκι, για να περάσετε διασκεδαστικά την ώρα σας και να δοκιμάσετε την δεξιοτεχνία σας. Παίρνετε τη θέση πιλότου αεροσκάφους που προσπαθεί να ξεφύγει από τους διώκτες του. Για να τα καταφέρετε μπαίνετε σε μια γιγαντιαία σπηλιά, όπου προσπαθείτε να μην πέσετε πάνω στα τοιχώματα της και φυσικά να βρείτε την έξοδο! Το κακό είναι ότι δεν μπορείτε να αυξομειώσετε ταχύτητα, παρά μόνο να «παίξετε» με τους δύο πλευρικούς jet κινητήρες.
 

Ο έλεγχος του σκάφους είναι απλός: το αριστερό και το δεξί βελάκι ελέγχουν τους πλευρικούς κινητήρες ενώ το «πάνω» βελάκι βάζει μπρος και τους δύο ταυτόχρονα - για να ανεβείτε υψόμετρο. Αν δεν το καταλάβατε, στο Cave9 επιζούν μόνο οι παίκτες που είναι γρήγοροι στα δάκτυλα. 


H εγκατάσταση του Cave9 είναι πολύ εύκολη. Στο Fedora υπάρχει έτοιμο πακέτο στο αποθετήριο οπότε το εγκαθιστάτε απλώς με το yum. Στο Ubuntu υπάρχει αποθετήριο εδώ ενώ οι χρήστες του openSUSE θα το βρουν στο packman. Οι χρήστες υπόλοιπων διανομών κατεβάζουν τον κώδικα από εδώ και το κάνουν compile αφού εγκαταστήσουν τις βιβλιοθήκες SDL, SDL_image, SDL_ttf και SDL_net.

Το Cave9 δεν διεκδικεί δάφνες ομορφιάς, αλλά είναι αρκετά ευχάριστο για να «κλέψετε» δύο λεπτά από τη δουλειά σας. Έχει γραφτεί σε C και Perl, και ο κώδικάς του είναι αρκετά «καθαρός». Μπορείτε να τον διαβάσετε εύκολα, κι αν θέλετε να ασχοληθείτε με game development, θα είναι εύκολο να του προσθέσετε μερικά νέα κόλπα. 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)