Psychosynth: ένα διασκεδαστικό συνθεσάιζερ

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 02/01/2011 - 09:57 | 3'

Το καλύτερο κίνητρο για την ανάπτυξη μιας καλής εφαρμογής είναι η διασκέδαση. Αυτό ακριβώς φέρνει το Psychosynth. Πρόκειται για ένα software synthesizer που βασίζεται στο Reactable, ένα συνθεσάιζερ που έχει σχεδιαστεί από το Universitat Pompeu Fabra της Βαρκελώνης και δουλεύει με μετακίνηση αντικειμένων πάνω σε μια tabletop επιφάνεια. Προσομειώνοντας αυτή τη λειτουργία, το Psychosynth προσφέρει μια εικονική επιφάνεια και μια συλλογή από γραφικά «μπλοκ» που παράγουν ήχους. 



Στην αρχή ξεκινάτε με μια γεννήτρια ήχου και μερικά samples: οι ήχοι από τα samples και τις γεννήτριες μπορούν να τροποποιηθούν από μια σειρά εργαλείων ελέγχου, φίλτρων, εφέ και μεικτών. Μπορείτε να συνδυάσετε τους ήχους με όποιον τρόπο θέλετε, όπως ακριβώς στα συνθεσάιζερ της δεκαετίας του 1970, αλλά με πολύ περισσότερη ευελιξία και με το πρόσθετο μπόνους της άμεσης οπτικής επαφής με το αποτέλεσμα.

 

Καθώς γεμίζετε την επιφάνεια, μπορείτε να την περιστρέψετε σε όποιο επίπεδο θέλετε και να ζουμάρετε για καλύτερη προβολή. Επιλέξτε μια γεννήτρια ή ένα εφέ και μπορείτε να περιστρέψετε το κυκλικό όργανο ελέγχου που το περικλείει για να αλλάξετε τη συχνότητα, την ένταση ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό.

Το Psychosynth είναι πολύ διασκεδαστικό ενώ υπάρχει και μια έκδοση για τη γραμμή εντολών, αν θέλετε να το χρησιμοποιείτε μέσα στο σύστημα σας χωρίς πειραματισμούς.  Εδώ θα βρείτε πακέτα για Debian Squeeze και openSUSE, αποθετήριο για Ubuntu, ενώ για τις υπόλοιπες διανομές υπάρχει συμπιεσμένο αρχείο με οδηγίες εγκατάστασης εδώ.

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)