ΤuxFighter: ένα shoot'em up με ήρωα τον Tux!

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Δευ, 01/31/2011 - 09:26 | 3'

Το TuxFighter είναι ένα απλό και διασκεδαστικό shoot'em up με βάση το Asteroids με κεντρικό ήρωα τη μασκότ του Linux, τον Tux. Εδώ ο πιγκουίνος τα βάζει με την MS, με σκηνικό το διάστημα και όπλα ...πυραύλους.

Το TuxFighter εμφανίζει αρχικά ένα μενού όπου ορίζετε τα πλήκτρα χειρισμού, το επίπεδο δυσκολίας αλλά και cheat mode, αν θέλετε να παίζετε χωρίς να χάνετε. Για επίπεδο δυσκολίας μην περιμένετε ιδιαίτερες επιλογές: οι "εχθροί" μπορεί να σας κυνηγούν ή απλά να κινούνται στο κενό.



Στη συνέχεια, επιλέγετε “Start Single Player Game” και παίζετε! Με το αριστερό και δεξί βελάκι περιστρέφετε τον Tux, με το Space ρίχνετε πύραυλο ενώ με τα πλήκτρα W A S D αλλάζετε κατεύθυνση.

 

Στόχος σας είναι να κινείστε γρήγορα στην οθόνη, ρίχνοντας πυραύλους στα λογότυπα Windows για να τα καταστρέψετε οριστικά και αμετάκλητα ενώ αν έρθετε σε επαφή με αυτά θα πεθάνετε άμεσα καθώς έχετε μόνο μια ζωή! Το παιχνίδι είναι ίδιο με το Asteroids, αλλά έχει μια προσθήκη με τη μορφή των power-ups από ...διανομές Linux. Περιστασιακά, εμφανίζονται τα γνώριμα λογότυπα των διανομών, τα οποία σας δίνουν εξτρά δυνατότητες! Το logo του Ubuntu π.χ. δίνει μια ασπίδα, ενώ εκείνο του Wine «παγώνει» τα κακά Windows, δίνοντας σας χρόνο να ξεφύγετε...

Για να τρέξετε το TuxFigher, το κατεβάζετε από εδώ, αποσυμπιέζετε το αρχείο TuxFighter54.tgz και κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο TuxFighter54.py. Θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένη την Python και τη βιβλιοθήκη Pygame. Στο Fedora π.χ. εγκαθιστάτε την pygame με την εντολή:
yum install pygame

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)