Επεξεργασία RAW εικόνων με το Raw Studio

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 01/25/2011 - 10:18 | 3'

To Raw Studio είναι μια γραφική εφαρμογή (με βάση το GTK+ και το dcraw) για να διαβάσετε και να επεξεργαστείτε τα RAW αρχεία που αποθηκεύει η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας.
 

Είναι πανεύκολη στη χρήση και δίνει πλήρη έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα, προσφέροντας υποστήριξη για διαχείριση χρωματικών προφίλ (με το LittleCMS) αλλά και αρκετά βασικά εργαλεία για επεξεργασία της εικόνας. Τρεις καρτέλες σας επιτρέπουν να δοκιμάζετε διάφορες τακτικές για τη βελτίωση της εικόνας και να τις αλλάζετε προκειμένου να επιλέξετε την καλύτερη.

Οι εικόνες μπορούν να ταξινομηθούν κατά “προτεραιότητα” σε τρία διαφορετικά επίπεδα για να μπορείτε να επιλέξετε εύκολα τις καλές λήψεις από χιλιάδες φωτογραφιών. Απλώς δώστε στο Raw Studio ένα φάκελο με αρχεία και η μπάρα preview θα γεμίσει με όλα τα RAW αρχεία που έχετε εκεί (αλλά και PNG/JPG αν ενεργοποιήσετε τη σχετική επιλογή). Ψάξτε σε αυτή τη λίστα και επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε μαρκάροντας τες με κάποια προτεραιότητα. Μετά μπορείτε να επιλέξετε την καρτέλα της αντίστοιχης προτεραιότητας και να δείτε όλες τις επιλεγμένες εικόνες, μεταβάλλοντας το exposure, κτλ.
 

Και μην το ξεχάσουμε: χρησιμοποιήστε την μάσκα exposure! Ενεργοποιήστε την με το συνδυασμό Ctrl+E και θα δείτε ότι θα τονιστούν με κόκκινο χρώμα οι περιοχές της εικόνας που έχουν πρόβλημα overexposure. Αντίθετα, οι περιοχές όπου η ακρίβεια έχει χαθεί προς το μαύρο θα εμφανιστούν με μπλε χρώμα.
 

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)