Salix 13.1.2 LXDE

dsyrmalis | Πέμ, 01/06/2011 - 10:08 | 2' | 8

Το Salix αποτελεί την ιδανική διανομή για να γνωρίσουμε το Slackware με έναν πιο φιλικό τρόπο. Τα έξτρα πακέτα του μπορούμε να τα εγκαταστήσουμε στο Slackware χωρίς κανένα πρόβλημα αφού είναι πλήρως συμβατά. Η τελευταία του έκδοση που έρχεται με τον ελαφρύ window manager LXDE μπορεί να δώσει μια νέα πνοή στον παλιό μας υπολογιστή. Περιλαμβάνει διάφορα tools όπως το slapt-src με το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε και να χτίσουμε αυτόματα πακέτα απο το slackbuilds.org. H εγκατάσταση των εμπορικών multimedia codecs γίνεται με ένα κλικ ενώ τα slapt-get και gslapt προσφέρουν αυτόματη επίλυση των εξαρτήσεων. Δεν λείπουν και εφαρμογές όπως οι  Obconf, LXRandr, Volti και τα εργαλεία διαχείρισης του Salix. Να σημειώσουμε πως στο Forum της διανομής υπάρχει και ξεχωριστό ελληνικό section.  

Ιστοσελίδα: http://www.salixos.org

Λήψη: 32bit - 64bit -Live CD.            

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πολύ καλή διανομή και λογικό είναι να υπάρχει Ελληνικό υπομενού μιας και ο δημιουργός της είναι Έλληνας και τώρα μπήκε στην ομάδα και ο δημιουργός του Slackel, που έφτιαξε για το Salix το Kde. 

 

προσωπικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήδη κατεβάζω το iso
την xfce έκδοση για αρχή...

 

rizitis]προσωπικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήδη κατεβάζω το iso
την xfce έκδοση για αρχή...

 

Και πολύ το άργησες. Στην ουσία είναι ένα slackware , με απλοποιημένη εγκατάσταση και απόλυτη συμβατότητα με τα πακέτα του και δη προς τα πίσω. Δηλαδή οι χρήστες του slackware , μπορούν να κατεβάσουν πακέτα από το salix με αυτόματη επίλυση εξαρτήσεων Sealed , χωρίς κανένα θέμα συμβατότητας και φυσικά το salix έχει την σταθερότητα της μαμάς διανομής

Έχει φυσικά κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω slackware που πατάει εννοείται, αλλά έν γένη δεν νομίζω πως άν έχεις κάποια εξοικίωση με το λίνουξ να δυσκολευτείς ιδιαίτερα.
Βέβαια δεν είναι Mint ή ubuntu να σου έχει όλα τα πακέτα στο πιάτο. Πιθανώς να χρειαστεί να περάσεις κάποια χειροκίνητα μόνος σου ή από τα Slackbuilds , οπότε άν δεν γνωρίζεις πως ακριβώς γίνεται αυτό άστο για την ώρα.

Η έκδοση με Fluxbox με κέρδισε. Τουλάχιστον για το παλιό μου Laptop είναι ιδανική. Σε σχέση με το Slackware αυτό που μου άρεσε είναι πως έχει επιλογή για εγκατάσταση core συστήματος. Με το Slackware κάτι ανάλογο είναι πολυ χρονοβόρο. Αν σε κάποιο φίλο του Slackware δεν του αρέσει η αυτόματη επίλυση των εξαρτήσεων μπορεί να την απενεργοποιήσει απο το slapt-get.
@Ορέστης Και το Fedora 14 είναι μια χαρά διανομή. Αν θες να πειραματιστείς με το Salix με περισσότερη άνεση και έχεις ένα σχετικά νέο υπολογιστή μπορείς να εγκαταστήσεις την έκδοση με KDE. 
ΥΓ:Εύκολα γίνεται και η εγκατάσταση του Gnome 2.30 αν και δεν στο συνιστώ για αρχή γιατί δεν υποστηρίζεται επίσημα.
 

dsyrmalis και εμενα μου αρεσε πιο πολυ η εκδοση με το fluxbox! Αλλα έβαλα xfce επειδή δεν κατάφερα να προσθέσω keyboard layout! εσύ τι εκανες για το θεμα?

παιδια μολις το εγκατεστησα!εξαιρετικη διανομη!!!

ξερετε πως μπορω να εγκαταστησω το sourcery στην lxde εκδοση? θα με βοηθουσατε παρα πολυ... στο gslapt δεν υπαρχει