Super OS 3.1.1

dsyrmalis | Πέμ, 01/06/2011 - 08:35 | 1' | 5

Super OS

Το Super Os είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu με σκοπό να το κάνει ακόμα πιο φιλικό και εύχρηστο. Περιλαμβάνει κλειστούς multimedia codecs, Flash αλλά και προγράμματα όπως το Skype, χωρίς να απαιτείται η δική μας παρέμβαση. Δεν λείπουν οι κλειστοί drivers για τις κάρτες γραφικών Ati και Nvidia και για τους Broadcom network adapters, χωρίς μάλιστα να χρειαζόμαστε σύνδεση με το διαδίκτυο για την εγκατάσταση τους.

Ιστοσελίδα: http://hacktolive.org/wiki/Super_OS

Λήψη: 32bit και 64bit

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To ωραίο με το SuperOS ειναι ότι δεν ειναι απλά ένα remaster, αλλά έχει δικά του αποθετήρια.

Το ακόμα πιο ωραίο ειναι το RUNZ framework που έχουν αναπτύξει εκεί.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιτρέπει να τρέχεις εφαρμογές απευθείας - κάτι αντίστοιχο του διπλού κλικ σε .exe αρχεία στα Windows.

Οι εφαρμογές που είναι συμβατές με το RUNZ έχουν κατάληξη .runz και μπορούν να τρέξουν και μέσα σε sandbox (=ένας φάκελος στον οποίο αποθηκεύουν όλες τις ρυθμίσεις τους). Το RUNZ ειναι συμβατό τόσο με KDE όσο και με Gnome εφαρμογές.

 

 

Για μενα προκειται για μια παρομοια εκδοση ubuntu με αυτην που ειχε αναπτυξει ο "δικος" μας emcpn τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ που τοσο πολυ κατηγορηθηκε για τους κλειστους οδηγους που ειχε συμπεριλαβει.Φυσικα παταει αυτη στην 10.10 σε αντιθεση με τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ 5 ,δεν δειχνει να εχουν αναπτυξει κατι διαφορετικο ,απλα πιο ευκολη μεταβαση των χρηστων win σε linux.

Ναι, δικιο έχεις με την σημείωση όμως ότι στο SuperOS έχουν αναπτύξει και μια όμορφη λειτουργικότητα που παίζει και σε Ubuntu. Αναφέρομαι στο RUNZ.

Nαι dimitris συμφωνω για το RUNZ,αλλα λεμε τωρα τι επανασταση θα γινοταν εαν καταφερναν με καποιο τροπο να ετρεχαν και αρχεια .exe (χωρις αυτο να σημαινει για να μην παρεξηγηθω οτι πρεπει να γινει το ΛΙΝΟΥΞ  windows).

Να σου πω την αλήθεια, δεν συμφωνώ να μπορει να τρέχει κανείς με 1 κλικ ένα πρόγραμμα που κατεβάζει από το δίκτυο. Προτιμώ τη λύση του κεντρικού αποθετηρίου, όπου η διανομή έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το τι μπαίνει μέσα. Αυτό προσφέρει ασφάλεια.

Βεβαια, ότι κερδίζεις συνήθως σε ασφάλεια, χάνεις σε ευκολία...