Exporting evolution contacts to Gmail

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 1' | 4

Καλησπέρα.
Καταρχήν ζητώ συγνώμη για τον αγγλικό τίτλο αλλά άντε να το αποδώσεις στα ελληνικά.. δεν χωράει!!
Λοιπόν, αυτό που θέλω να κάνω είναι να μεταφέρω τα contacts από το evolution στο gmail. Αυτό γίνεται με την εντολή
evolution-addressbook-export --format=csv > evolution.csv όπου evolution.csv είναι το αρχείο που μας ενδιαφέρει. Έτσι όπως είναι το αρχείο ανεβάζοντάς το στο gmail τα contacts βγαινουν ακαταλαβίστικα...
Επειδή βαριέμαι λίγο κάθε φορά να το φτιάχνω μόνος μου, υπάρχει προγραμματακι που να το φέρνει στη σωστή  μορφή?  Ή καθε φορά που θα κάνω αυτή τη δουλειά θα πρεπει να διορθώνω μόνος μου το csv με openoffice?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλημέρα.
Eleftg ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που δίνει φως σε ένα ζήτημα στο οποίο δεν είχα δώσει βάση. Αλλά το κυριότερο πρόβλημα που αντινετώπισα ήταν τα διάφορα πεδία του αρχείου csv, δηλ. όνομα, επίθετο, email κτλ. Αρκετά από αυτά έχουν διαφορετική ονομασία σε σχέση με την ονομασία των πεδίων τα οποία ζητάει το gmail, ή τελος πάντων η μορφή τους δεν είναι η κατάλληλη. Π.χ το gmail δεν αναγνωρίζει τα πεδιά όπως given_name, family_name, nickname κλπ, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται καν το ονοματεπώνυμο στο gmail!! Για τηλέφωνα και email τα πράγματα είναι καλύτερα. Μου τα βγάζει. Πάντως πάω να δοκιμάσω και αυτό που προτείνεις και θα σου πώ.

Λοιπόν.
Η κωδηκοποίηση δουλεύει μια χαρά χωρίς να κάνω τίποτα. Το πρόβλημα είναι τα πεδία όπως αναφέρω παραπάνω...

Εντάξει, τα κατάφερα με το openoffice με μικροαλλαγες στα ονόματα των πεδίων και στη μορφή του αρχείου. Είναι αρκετά εύκολο και σε επόμενο μύνημα ισως το περιγράψω διεξοδικά.
Τώρα, για να τελειωποιήσω τη μέθοδό μου χρειάζομαι να αυτοματοποιήσω αυτή την επεξερασία στο openoffice και ίσως με ενα σκριπτάκι να γίνονται όλα με τη μία. Το θέμα είναι πως γίνεται  αυτό στον  openoffice? Δηλαδή πως στανταρτοποιείς  μια επεξεργασία σε ενα συγκεγριμένο είδος αρχείου?

Χαχαχαχαχα!

Μου φαίνεται μας ήρθε έμπνευση την ίδια στιγμή σχεδόν...

Μια μέθοδος που γνωρίζω για τέτοιου είδους στανταρντ διαδικασίες είναι οι μακροεντολές αλλά δυστυχώς αυτό δεν ξέρω πώς γίνεται διότι δεν ξέρω την γλώσσα που χρησιμοποιεί το openoffice για μακροεντολές. Είναι η staroffice basic αν θυμαμαι καλά. Μοιάζει σε πολλά με την Visual Basic.