Το xwmconfig δε δουλεύει [Λύθηκε]

Jo20 | Πέμ, 07/10/2014 - 18:11 | 1' | 36

OK, το πρόβλημα είναι απλό στην περιγραφή: Μόλις έβαλα slackware 14.1, δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο περιβάλλον, πατάω xwmconfig και λέει: Comand not found. Γιατί;

Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Δημήτρης Β.]

Για δες εδώ : http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/xwmconfig-doesnt-w…

Το έχω δει, δοκίμασα και το pkgtool(δε βρήκα εγκατάσταση wm ή de) και έφτιαξα δικό μου skript, που όταν το τρέχω λέει στην αρχή permission denied και μόλις το κάνω sudo, μου λέει ότι δεν υπάρχει.

Το xwmconfig σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ των γραφικών περιβαλλόντων που έχεις εγκαταστήσει.

Δοκίμασε να μπεις στο pkgtool να πας στην επιλογή setup και εκεί θα πρέπει το τελευταίο script να είναι το xwmconfig.

Maras]

Το xwmconfig σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ των γραφικών περιβαλλόντων που έχεις εγκαταστήσει.

Δοκίμασε να μπεις στο pkgtool να πας στην επιλογή setup και εκεί θα πρέπει το τελευταίο script να είναι το xwmconfig.

Το έκανα, αλλά από ότι φαίνεται είναι σαν να μην υπάρχει καν. Τελευταία επιλογή είναι το startup services. Μήπως φταίει το γεγονός ότι δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο περιβάλλον;

Maras]

Γενικά, μπορείς να κατεβάσεις τίποτα;

Προσπάθησα να κατεβάσω archey και screenfetch, αλλά μου λέει ότι δεν βρήκε τη διεύθυνση, ενώ σε άλλες διανομές έπιανε.

Όχι, κανονικά. Ίσως, θα μπορούσα να μεταφέρω τα πακέτα από ένα linux mint live cd με gui στο directory του slack

Maras]

Κατα την εγκατάσταση μήπως έκανες skip και το configuration dhcp server?

Δεν το θυμάμαι αυτό το μέρος.

Είναι το set up του δικτύου, και έχεις την επιλογή να το κάνει το slackware αυτόματα, αργότερα δίνεις και το host name σου, γι αυτό τώρα δεν έχεις σύνδεση στο internet. 

Θα σου πρότεινα να ξανακάνεις την εγκατάσταση βήμα βήμα, βάλε και ένα γραφικο περιβάλλον, αν δεν θες το kde μπορείς να βάλεις το xfce, και αργότερα αν θες προσθέτεις και το mate.

Εγκατέστησα το xfce, αλλά επενήλθαμε στο αρχικό πρόβλημα:

xwmconfig: command not found.

Έκανες εγκατάσταση από την αρχή τα Slackware ή απλά εγκατέστησες το πακέτο του xfce?

Maras]

Έκανες εγκατάσταση από την αρχή τα Slackware ή απλά εγκατέστησες το πακέτο του xfce?

Από την αρχή. Ίσως παραλλείπω κάτι στην εγκατάσταση.

Από δισκάκι έκανες την εγκατάσταση? Το iso κατέβηκε σωστά?

Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα - βήμα :

http://www.unixmen.com/install-slackware-14-1-step-step/

δες αν παρέλειψες κάτι.

Εδώ είναι το script του xwmconfig :

http://ftp.linux.org.tr/slackware/slackware_source/x/x11-skel/scripts/xwmconfig

Έκανες full εγκατάσταση?

Τον ακολούθησα τον οδηγό βήμα-βήμα και το cd είναι μια χαρά. Το script πού ακριβώς βρίσκεται; Ίσως μπορώ να αντιγράψω τα περιεχόμενα από το link.

Δοκιμάσες

sudo apt-get install gnome <ή> sudo apt-get install kde

Δοκίμασε και αφού τρέξεις μια από τις παραπάνω εντολές, (η πρώτη είναι για GNOME ενώ η δεύτερη για KDE) γράψε startx στην κονσόλα. Θα δεις γραφικό περιβάλλον;

Haris δεν υπάρχει το apt-get στο slackware, υπάρχει κάτι παρόμοιο το slapt-get, αφού εγκατασταθεί βέβαια.

Jo το xwmconfig είναι στο usr/bin/

To xwmconfig.1.gz είναι στο usr/man/man1/

Για ρίξε μια ματιά αν υπάρχει εκεί.

Επίσης τσέκαρε στον φάκελο etc/X11/xinit/ τι υπάρχει.

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιο περιβάλλον εργασίας. Μάλλον πρέπει να δουλέψει.

Maras]

Jo το xwmconfig είναι στο usr/bin/

To xwmconfig.1.gz είναι στο usr/man/man1/

Για ρίξε μια ματιά αν υπάρχει εκεί.

Επίσης τσέκαρε στον φάκελο etc/X11/xinit/ τι υπάρχει.

Δεν υπάρχει πακέτο στο man στο xinit υπάρχει το startxfce(ίσως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για startx).

Ούτε xwmconfig υπήρχε στο bin, μέχρι που το δημιούργησα. Όπως καταλαβαίνεις, τίποτα δεν άλλαξε.

Haris PC]Δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιο περιβάλλον εργασίας. Μάλλον πρέπει να δουλέψει.

Χάρη, έχω ήδη βάλει κάποιο περιβάλλον και αυτό είναι το παράδοξο. Φαίνεται πως για κάποιο λόγο, το xwmconfig δεν εγκαταστάθηκε.

Jo20]

Haris PC]Δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιο περιβάλλον εργασίας. Μάλλον πρέπει να δουλέψει.

Χάρη, έχω ήδη βάλει κάποιο περιβάλλον και αυτό είναι το παράδοξο. Φαίνεται πως για κάποιο λόγο, το xwmconfig δεν εγκαταστάθηκε.

Δοκίμασες από το τερματικό του γραφικού περιβάλλοντος;

Δεν υπαρχει περιπτωση να εκανες full install (χωρις να σε ρωταει για πακετα) και να μην εχεις το xwmconfig.

Καποιο λαθος εχεις κανει εσυ.

slackware]

Δεν υπαρχει περιπτωση να εκανες full install (χωρις να σε ρωταει για πακετα) και να μην εχεις το xwmconfig.

Καποιο λαθος εχεις κανει εσυ.

Ναι, αλλά εγκαθηστώ όλα τα πακέτα, εκτός από το kde.

Κανε εγκατασταση απο την αρχη και βαλε full χωρις να σε ρωτησει για κανενα, ωστε να περασεις και το KDE.

Αφου το κανεις αυτο δωσε απο τερματικο which xwmconfig

 

slackware]

Κανε εγκατασταση απο την αρχη και βαλε full χωρις να σε ρωτησει για κανενα, ωστε να περασεις και το KDE.

Αφου το κανεις αυτο δωσε απο τερματικο which xwmconfig

 

Μπα, δεν έπιασε.

Δοκίμασες να απεγκαταστήσεις το xwconfig και να το ξαναεγκαταστήσεις.

Maras]

Από που το κατέβασες το iso; Στείλε ένα link.

mirrors.slackware.com/slackware/slackware-iso/slackware-14.1-iso/slackware-14.1-install-d1.iso

Αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος, γιατί αναβάθμισα τον exploder και διέγραψε το ιστορικό.

Haris PC]

Δοκίμασες να απεγκαταστήσεις το xwconfig και να το ξαναεγκαταστήσεις.

Μα δεν υπάρχει καν, πώς θα το απεγκαταστήσω; Εγώ θέλω το πακέτο για να το εγκαταστήσω.

Maras]

Έλα εντάξει λύθηκε το μυστήριο. 

Jo κατέβασες μόνο το disc1, υπάρχουν 4 disc σε περίπτωση που θέλεις να γράψεις τα iso σε cd.

Κατέβασε το dvd iso που είναι 2,3Gb :

http://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-iso/slackware-14.1-iso…  (είναι 32 bit)

Είπα και εγώ...

Μαρά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες και την βοήθεια. Θα γράψω το cd και θα το βάλω στο virtual box να δω τι θα γίνει. Για την ώρα έχω βάλει debian και το δοκιμάζω, αρχίζει να μου αρέσει.

Υ.Γ. Μπορείς να με λες και Γιάννη.

Μια συμβουλή:

Jo24, αλλαξε τον τίτλο του θέματος και γράψε στο τέλος (ΛΥΘΗΚΕ) όστε να μην μπερδευονταί οι άλλοι χρήστες.