Θέμα drivers nvidia σε Kubuntu 7.04

MorganaLeFay | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 3' | 6

Καλησπέρα σε όλους!

Εδώ και κάμποσες μέρες παιδεύομαι να εγκαταστήσω τους drivers της nvidia σε Kubuntu Feisty.

Έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους και ο μόνος που ημι-δούλεψε ήταν με αυτούς από τη σελίδα της nvidia, όπου φόρτωσε το kde κανονικά αλλά δεν είχε ανάλυση 1280x1024 (που ξέρω ότι σηκώνει η οθόνη και η κάρτα γραφικών μου) και όταν την άλλαξα, με έβαζε μόνο σε shell mode (έδειχνε ότι προσπαθούσε να φορτώσει το kde αλλά τίποτις).

Έπειτα απεγκατέστησα τον driver (νομίζω δηλαδή, έτσι φαίνεται), έβαλα 'nv' στο xorg.conf, και δοκίμασα με άλλους τρόπους π.χ. από τον adept. Μόνιμα όταν βάζω κάποιον driver δεν μπορώ να μπω σε γραφικό περιβάλλον.

Όλα αυτά τα τραβάω γιατί θέλω να βάλω το ρημαδοBeryl και υποθέτω ότι δεν θα λειτουργήσει χωρίς τους drivers (το δοκίμασα και αυτό ανεπιτυχώς, αφού είδα μία ωραιότατη άσπρη οθόνη με ένα κέρσορα μόνο).

Επίσης έχω τρέξει και το dpkg-reconfigure xserver (κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και τα έκανα ψιλομαντάρα, αλλά νομίζω ότι τώρα είναι OK.

Τι να κάνω γιατρέ μου? υπάρχει θεραπεία για την περίπτωση μου??? Υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει απομεινάρια των drivers που κατα καιρούς (αυτές τις τρεις μέρες τέλος πάντων) έχουν στηθεί (ή του εξής ενός, που μάλλον έχω καταφέρει να στήσω) και μου τα κάνουν σαλάτα και πως μπορώ να τα βρω τα ρημάδια?? (έχω ψάξει στον package manager και στο add-remove, δεν έχω βρει τίποτις εκτός του nvidia-kernel-common που δεν νομίζω ότι είναι πρέπον να το απεγκαταστήσω).

Αυτά! Μπορεί κάποιος να προσφέρει μία χείρα (ή πόδα, δεκτή και αυτή) βοηθείας στη φτωχή wannabe linux user?

Υ.Γ. Η κάρτα γραφικών μου νομίζω ότι είναι GeForce 6600 GT

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...

Ας πούμε να χρησιμοποιήσω αυτόνανε?

Linux Display Driver - x86
Version: 1.0-9755
Operating System: Linux x86
Release Date: March 7, 2007

Αυτόν βρήκα μικρότερο του 100.

Ξαναευχαριστώ...

Όταν θα πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και θα σας πω...

Thanks!

βάλε το envy tool και εγκατέστησε τους driver
alberto milone-envy
υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασης στο site για την χρήση του tool.Να πώ ότι αρχικά ανοιξε τον adept η τον synaptic και απεγκατέστησε ότι έχει σχέση με nvidia και μετά τρέξε το envy μέσω του menu η μέσω κονσόλας δίνοντας envy -t .Δοκίμασε την επιλογή για εγκατάσταση των driver.
Αν επιμένεις πάντως για manual εγκατάσταση δες εδώ είναι ο καλήτερος όδηγος που έχω δει μέχρι στιγμής
TheLab.gr Forum - εγκατάσταση nvidia driver
Σε όποια περίπτωση πάει κάτι στραβά μην πανικοβάλλεσαι.Διαλεξε την επιλόγη στον grub για recovery console και εκεί δώσε το γνωστό
sudo dpkg-reconfigure xserver

Τελικά τα κατάφερα!!!

Ακόλουθησα τις οδηγίες από το τελευταίο link του chek2fire σε συνδυσμό με τον παλιότερο driver της nvidia, και όλα έπαιξαν μια χαρά και εγκατέστησα και το beryl.

Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια...