Εγκατάσταση λογισμικού

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 11

Έχω κατεβάσει από το openoffice.org το office και από ότι βλέπω αυτό κατέβηκε στον φάκελο /tmp. Τώρα πως θα το κάνω εγκατάσταση στον υπολογιστή μου κανονικά?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

γιατι δεν το εγκαθιστας μεσα απο την ιδια την διανομη μεσω του yum?

..και σαν νέος ρωτάω κάτι αυτονόητο για σας, αλλά πολύ δύσκολο για μένα.

Με ποια εντολή yum θα το καταφέρω?

kks4kks2007-9-3 7:36:41

yum install openoffice.org για νέα εγκατάσταση
yum install openoffice.org για αναβάθμιση

Συγνωμη δεν το θεωρησα δεδομενο. Αλλα δεν βλεπω τον λογο να καταφυγεις (απο τωρα) στην κονσολα. Βρεστο στα πακετα της διανομης και εγκατεστησε το απο την προσθαφαιρεση προγραμματων.

Δεν πειράζει ασχολούμαι ένα μήνα με το Linux,   το βρίσκω ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και απορώ πως δεν το ανακάλυψα εδώ και 15 χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές. Απλά δεν γνωρίζω κανέναν άλλο στο κοντινό μου περιβάλλον να γνωρίζει και να με βοηθήσει ή να αλληλοβοηθηθούμαστε.
Λέω σε κάτι φιλαράκια μου ότι δεν χρειάζεται anti-virus και νομίζουν ότι τους δουλεύω για να τους εντυπωσιάσω και καλά. Υπάρχει δυστηχώς μηδενική πληροφόρηση για το Linux και ο κόσμος το φοβάται.(έχει γενικά κακό όνομα γιατί παλαιότερες εκδόσεις τις εγκαθιστούσες δύσκολα και δεν υπήρχε υποστήριξη). Τώρα που τα πράγματα άλλαξαν ο πολύς κόσμος το αγνοεί, όπως και εγώ μέχρι πριν ένα μήνα.
Απλά τώρα αισθάνομαι σαν να κολυμπάω στα βαθιά και σκέψου ότι έχω αγοράσει και βιβλίο.
Αν σου πω τι μικρο απορίες έχω γενικά θα γεμίσω όλο το forum μόνος μου. Αυτό που γράφεις βρες το πακέτο διανομής και εγκατέστησέ το από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων μου ακούγεται κινέζικο, αλλά ελπίζω σε κανά μήνα με τους ρυθμούς που βελτιώνομαι να το καταλάβω.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως.
kks4kks2007-9-4 0:54:52

Έγραψα yum install openoffice.org
και βγάζει nothing to do.
Έχω ήδη μέσα όμως το openoffice 2.0.

Μήπως δεν έχει βγει η αναβαθμισμένη έκδοση στα αποθετήρια της Fedora ακόμα. Οπότε υπομονή λίγο καιρό.
Πληροφοριακά πάντως μη μας πιανει αμοκ με τις αναβαθμίσεις (μιλάω ως πρώην παθών), εκτός αν η αναβάθμιση λύνει ένα από τα προβλήματα σου με την εφαρμογή.
Οχι να κάνω αναβάθμιση για την αναβάθμιση αλλά αναβάθμιση για τα χαρακτηριστικά. Πάντα κατα την ταπεινή μου γνώμη.

Δεν νομίζω να βγει πακέτο για το τελευταίο OOorg στο Fedora 7. Μόνο αν προσθέσεις κανένα αποθετήριο livna και εκεί χλωμό... Οι διανομές βγάζουν ενημερωμένα πακέτα για να κάνουν backport τις διορθώσεις που γίνονται στις νεότερες εκδόσεις των προγραμμάτων και όχι για αναβάθμιση της κάθε εφαρμογής. Αυτό γίνεται με την αναβάθμιση της ίδιας της διανομής (εξαίρεση το Sidux και κάποιες άλλες διανομές ). Δηλαδή και δέκα χρόνια να κρατήσεις το Fedora 7 δεν πρόκειται ποτέ να δεις τις νεότερες εκδόσεις του ΟΟorg [από τα επίσημα repos].-

kks4kks, πως λέγεται ακριβώς το αρχείο του OOorg που έχεις κατεβάσει;

Γίνεται να τρέξω εφαρμογές που είναι για OS 32-bit σε 64bit σύστημα;
Ευχαριστώ.

Αν είναι compiled για 32bit, όχι. Εκτός κι αν καταφύγεις σε emulation.