Προβλημα μετα απο Update

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 10

Καλημέρα σε όλους

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω εγκατεστημένο Ubuntu Linux 7, και σήμερα ύστερα από ένδειξη για έτοιμες ενημερώσεις τις οποίες πάτησα να γίνουν κανονικά και μετά απο επανεκκίνηση που μου ζητήθηκε το σύστημα δε ξανα ξεκίνησε. Οι ενημερώσεις αφορούσαν το Kernel. Με έβγαλε σε μια μαύρη οθόνη στην ποια μου έλεγε οτι αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την εκκίνηση του νέου πυρήνα. Πως μπορώ να τον κανω αποκατάσταση?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ο πιο απλώς είναι να ξανακάνεις εγκατάσταση. Αλλά λογικά έχεις πρόβλημα με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών. Καλό θα ήταν να τους απεγκαταστήσεις.

Είναι driver έχεις δυο επιλογές η να κάνεις boot στον παλιό σου kernel και θα είσαι μια χαρά η να μπεις σε recovery console στον νέο kernel και να δώσεις στην κονσόλα εντολών
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
στον wizard που θα εμφανιστεί απλά πάτα ok και enter σε ότι σου ζητάει.Μπορείς αν θέλεις να ορίσεις μόνο την ανάλυση που υποστιρίζει η οθόνη σου σημιώνοντάς την με το spacebar και πατόντας enter.Oταν τελειώσει ο wizard δώσε στην κονσόλα ένα exit και μετά enter και λογικά θα έχεις το γραφικό σου περιβάλλων.Αν σηνεχίσει να μην σε βάζει μπες ξανά σε recovery consol δώσε ξανά την εντολή που σου είπα πιο πάνω και εκεί που λέει για τους driver της κάρτας σου επέλεξε vesa και στα υπόλοιπα πατα απλά enter.Oταν τελειώσεις και μπεις στο λειτουργικό πες μας τι κάρτα γραφικών  έχεις για να σου πούμε βήματα εγκατάστασης των driver.

Μα το παράδοξο είναι οτι φίλος μου με την ίδια ανάλυση 1080 1024 με nvidia και στα 128 και οχι στα 256 που είναι η δικιά μου έκανε την αναβάθμιση χωρίς πρόβλημα. Μήπως φταίει κάτι άλλο?

Τους Drivers τους έχω εγκαταστήσει απο τη Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων και είναι αυτοί που πρότεινε το Ubuntu. Για να καταλάβετε καλύτερα αφου έκανα την επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση του νέου πυρήνα με έβγαλε στην φόρτωση του ubuntu η μπάρα φόρτωσης κολλήσε σε ένα σημείο και μετά από κα να 5λεπτο μου έβγαλε οτι αδυνατεί να διαβάσει κάποια αρχεία του πυρήνα και να πάτησα Help.

έχεις προσπαθήσει να εγκατασήσεις τους source drivers της Nvidia;

Δοκίμασε πρώτα να μπείς στον προηγούμενο πηρήνα και δες αν έχεις πρόβλημα εκεί.Μετά μπες σε recovery console στον νέο πηρήνα και δες τι μήνημα λάθους σου βγάζει και πες μας.

Δε γινετε τίποτα. Θα περιμένο τον επόμενο πυρήνα μηπως και εχω αποτέλεσμα

Εγώ είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα μια φορά στο laptop και έκανα το εξής: Εγκατέστησα το ubuntu 6.10 και από εκεί έκανα ανβάθμιση μέσω internet στην 7.04. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά δούλεψε. Για δοκίμασε το δε χάνεις τίποτα.

Eδωσες για recofigure τον xserver?Aν όχι κάντο η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη.

Μήπως δεν ταιριάζει ο πυρήνας στην αρχιτεκτονική σου. Αν έχεις i686 και εγκαταστήσεις πακέτο με αρχιτεκτονική ι586 θα έχεις πρόβλημα 99%.