επεξεργασία φωτογραφίας

kathan | Πέμ, 11/01/2012 - 20:32 | 1' | 7

καλησπερα!
εχω μια απορια - μπορει κανεις να βαλει μεσα σε μια φωτογραφια μια αλλη φωτογραφια..;
εστω οτι εχω μια φωτογραφια στην οποια κραταω ενα κενο πλαισιο.
μπορω μεσα σε αυτο να βαλω μια αλλη φωτογραφια..;
αν ναι με πιο πακετο..;
ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω..;
τι περιορισμοι μπορει να υπαρξουν..;
τρεχω το ubuntu 12.04 - για να μην σας μπερδευω...
ευχαριστω εκ των προτερων!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μπορείς να δοκιμάσεις το gimp υπάρχει στα αποθετήρια της διανομή σου.
Υπάρχουν και πολλά tutorial για το gimp π.χ http://gimp-tutorials.net/taxonomy/term/3

Η αληθεια ειναι οτι προσπαθω καμποση ωρα τωρα με το gimp, αλλα δεν νομιζω να βγαζω ακρη... απομονωνω την φωτογραφια του πλαισιου που κραταω, αλλα δεν βλεπω με ποιο τροπο θα την αντικαταστησω με αυτη που θελω...
Καμμια ιδεα βρε παιδια..;
Κανενας που να ασχολειται με την φωτογραφια..;

Αυτό θα σε βοηθήσει http://chetanism.blogspot.gr/2009/04/put-yourself-on-banner.html
Και ένα πολύ καλό στα Ελληνικά http://edutorials.gr/gimp-tutorials

File > Open As Layers. Θα κάνει τη δουλεία, δηλαδή θα ανοίξει και τις δύο εικόνες σε επίπεδα. Μία εισαγωγή στα επίπεδα  θα βρεις εδώ.

Καταρχήν κατεβάζεις το GIMP.
Το ανοίγεις και μετά ανοίγεις και τις 2 φωτογραφίες που θές (η μία με εσένα να κρατάς το πλαίσιο και την άλλη που θές να τοποθετήσεις μέσα στο πλαίσιο).
Πας στην πρώτη  φωτογραφία και με την τετράγωνη επιλογή (το μικρό τετράφωνο πάνω αριστερά στα εργαλεία) επιλέγεις την περιοχή του πλαισίου. Όσο το επιλέγεις και έχοντας πατημένο το αριστερό κουμπί από το mouse στο κάτω μέρος της εικόνας εμφανίζεται η διάσταση τες περιοχής του πλαισίου (π.χ. 320x180).
Μετά πάς στην άλλη εικόνα και αφού την κόψεις στον επιθυμητή περιοχή της αλλάζεις το μέγεθος στη πιό κοντινή διάσταση με αυτή του πλαισίου. Μετά πατάς ctrl A και αντιγραφή.
Πάς πάλι στην εικόνα με το πλαίσιο και επιλέγεις Αρχείο - επικόληση - επικόληση σαν νέο layer. Τότε εμφανιζεται πάνω δεξιά στο μενού layer ένα νέο.
Στην εικόνα σου θα έχει εμφανιστεί και η νέα προσθήκη την οποία την μετακινείς με το move από τα εργαλεία και την τοποθετής πάνω στο σημείο που θές (στο κενό πλαίσιο).  Εκεί μπορείς να την περιστρέψεις άν χρειάζεται για να "καθήσει" σωστά πάνω στο σημείο που θές και είσαι έτοιμος.