από Ubuntu σε Lubuntu και laptop

HAWK | Κυρ, 04/15/2012 - 20:40 | 2' | 10

Mε Ubuntu 12.04 και το πολύ καλό κατ'εμέ  Gnome3.x όλα καλά (εκτός από ένα πρόβλημα με μια γραμμη στην οθόνη αλλά θα το λύσω πιστεύω) με το Laptopάκι μου.

Μόνο που η αλήθεια είναι οτι ε, είναι κάπως βαρύ (το Gnome) μιας και το laptop  δεν έχει super dupper χαρακτηριστικά (1,8 core2duo 2gb ram x4500mhd 7200rpm disk).

Σκέφτομαι να δοκιμάσω λοιπόν Lubuntu μιας και διάβασα είναι πολύ πιο ελαφρύ και κατα τ'άλλα...ubuntu.

Το θέμα είναι πως α) τα "how to" στο νετ για ubuntu είναι τα ίδια και για Lubuntu?.....β) τα ίδια repos?...γ)τα ίδια προγράμματα?δηλαδή μόνο το γραφικό περιβάλον αλλάζει?

Κιαν ναι μπορώ να περάσω lubuntu χωρίς να βγάλω το ubuntu που έχω τώρα?

Γενικώς αξίζει η αλλαγή?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

vagrale13]Μια δοκιμη θα σε πεισει. Tongue out

Vagrale θα είναι σαν να έχω Lubuntu απ'την αρχή δηλαδή?

2GB RAM και σέρνεται; Είσαι σίγουρος ότι το έβαλες σωστά; Μήπως φταίει η διανομή;
Εγώ με openSUSE και Gnome 3 στο σταθερό μου (ίδια χαρακτηριστικά) και πετάει.

Μπορείς να βάλεις και το fallback mode του Gnome 3 που μοιάζει με το παλιό Gnome 2. Θα το βρεις στις Ρυθμίσεις Συστήματος>Πληφορορίες Συστήματος>Γραφικά

diamond_gr]2GB RAM και σέρνεται;

Βρε δεν είπα ότι σέρνεται...απλώς οτι μου φαίνεται λιγο βαρύ.
Gnome 3.x έχω και σε άλλα 2 pc με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά και ίσως την "πατάω" εκεί στη σύγκριση.

Και σαν laptop  που είναι οι δουλειές που κάνω είναι συγκεκριμένες,και με το Lubuntu περιμένω μια πιο σπιρτάδα και λιιιιιγο καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας. Wink

HAWK]Vagrale θα είναι σαν να έχω Lubuntu απ'την αρχή δηλαδή?

Ναι, με τη διαφορα ομως οτι θα εχεις εγκατεστημενα και ολα τα πακετα του Gnome.

HAWK]
Βρε δεν είπα ότι σέρνεται...απλώς οτι μου φαίνεται λιγο βαρύ.
Gnome 3.x έχω και σε άλλα 2 pc με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά και ίσως την "πατάω" εκεί στη σύγκριση.

Και σαν laptop  που είναι οι δουλειές που κάνω είναι συγκεκριμένες,και με το Lubuntu περιμένω μια πιο σπιρτάδα και λιιιιιγο καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας. Wink

Νομίζω το ανέφερα παραπάνω, μπορείς να το γυρίσεις σε fallback mode και να έχεις την σπιρτάδα.
Όσον αφορά την κατανάλωση μπαταρίας, έχω διαβάσει ότι παίζει ρόλο ο πυρήνας και όχι το λειτουργικό-γραφικό.

Μην ξεχάσω, θα έχεις τα ίδια πακέτα, απλά θα αλλάζει το γραφικό περιβάλλον και η "ελαφρότητα" του συστήματος. Επίσης, μία καλή εναλακτική είναι το Crunchbang linux, το οποίο έχει το πανάλαφρο openbox, βασίζεται στο Ubuntu και είναι ακόμα πιο ελαφρύ και γρήγορο. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τα προγράμματα ανοίγουν instantly!!!!

Linuxlalala]Μην ξεχάσω, θα έχεις τα ίδια πακέτα, απλά θα αλλάζει το γραφικό περιβάλλον και η "ελαφρότητα" του συστήματος. Επίσης, μία καλή εναλακτική είναι το Crunchbang linux, το οποίο έχει το πανάλαφρο openbox, βασίζεται στο Ubuntu και είναι ακόμα πιο ελαφρύ και γρήγορο. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τα προγράμματα ανοίγουν instantly!!!!

Διορθώνω: Το crunchbang βασίζεται στο Debian, απ' τα σπλάχνα του οποίου βγήκε το Ubuntu. Έτσι θα έχεις τα ίδια πακέτα και μεγαλύτερη σταθερότητα, καθώς το debian πάντα έδινε (και θα δίνει) βάση στη σταθερότητα τόσο του πυρήνα όσο και τον υπόλοιπων πακέτων. Έτσι, έχει λιγότερα bugs απ' το ubuntu και είναι πιο ελαφρύ.

εχω lubuntu 12.04 beta.εχει ακομα καποια bugακια αλλα ειναι ραγδιαια εξελισομενο , πολυ γρηγορο, η μπαταρια κρατα πιο πολυ κ οι θερμοκρασιες ειναι πιο χαμηλες.καποτε ειχα ubuntu με τα βαρια DE κ τα γουσταρα αλλα οταν ειδα το lxde τα παρατησα