Εγκατάσταση πακέτων χωρίς το κέντρο λογισμηκού του Ubuntu

DimitrisV Channel | Παρ, 03/02/2012 - 16:20 | 1' | 22

Θέλω να εγκατεστήσω πακέτα χωρίς το Κέντρο λογισμηκού Ubuntu!Γίνετε & πώς?

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αν έχεις το Medibuntu repository τότε απλά το κάνεις εγκατάσταση με 

sudo apt-get install googleearth

Για να προσθέσεις το Medibuntu repository ρίξε μια ματιά στις οδηγίες:
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu

Αν έχεις κάποια απορία ή πρόβλημα με τις οδηγίες κάνε ένα ποστ :)
 

 

κατάλαβα καλά ??? Δλδ , ΔΕΝ ξέρεις ακόμα τον τρόπο να κάνεις εγκατάσταση προγραμμάτων από τερματικό ?????
Καλά , τί σας μαθαίνουν στο σχολείο ??? Τί κάνει γι'αυτό το Υπουργείο Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης ??????
Μόνο τα windows υπάρχουν στην πληροφορική ???????
Ε ρε κέρδη για τον Βασιλάκη & τις μετοχές του...

Καλά , με ...πιτουρίνη τα τα'ί'ζουν στο μυαλό τα καημένα τα παιδιά στο σχολείο ???????

Και όσα γράφονται δώ χάμω , στο ....βρόντο πάνε ???????

Τέρμα ρέεεεεεεεεε , λινουξάς γεννιέσαι , ΔΕΝ γίνεσαι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zenwalk05 
Πολλοί στην τάξη με θεωρούν μ@λ... γτ ασχολούμε με το λινουξ!Πληροφορική μόνο για τα παραθυρα κάνουμε για το ms office που το ξέρω απο 8 ετών!Λίνουξ ασχολούμαι από 5 ετών που πείρα το πρώτο PC μου(όλοδικο μου)!Τότε ήταν που κυκλοφόρησε το Linux Format ελληνικό τεύχος 1 και είχε το Mandriva 2005 το DVD το έχω ακόμα!Μεγαλήτερος έμαθα win !Εχω μια απορία!Στα βιβλία ECDL γτ υπάρχουν μόνο για παράθυρα εκμάθηση?Το λίνουξ με το libre office που είναι?Εντομεταξύ και τα παράθυρα στο σχολείο τους έχω αλλάξει τα φώτα!Είχα μπει στο server του δάσκαλου μας και άνοιξα το facebook,youtube και παράνομα sites! 

έτσι μπράβο , να τους αλλάζεις τα ...φώτα , & ειδικά εκείνους που σε θεωρούν ..@#$%^&Β&_.+.... , μπές μέσα στο δίσκο τους και κάνε τα όλα ....Π..Ο..^&$%#..Υ.....@#@@$%^^ ! ! !

Μπα,ήμουν ο μοναδικός που είχα 10!Να ,στα Δημοτικά οι δάσκαλοι βάζουν 10 πάντα στα κορίτσια,κι αν θες να πάρεις 10 πρέπει να μην το κουνάς ρούπι!Το κακό είναι πως ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ libre office!Μόνο το word & to excel του γνορίζω!

Να πω και εγώ το μακρύ και το κοντό μου, αν μου επιτρέπεται:
1. Πήρα 19 και άλλοι δύο που δεν ξέρουν γρι από Η/Υ πήραν 20!
2. Τα Windows που μαθαίνουμε είναι του 2003...
3. Οι πληροφορίες και εικόνες που έχει το βιβλίο για linux είναι απ' την εποχή του Νώε! Συγκεκριμένα, σε μια εικόνα διέκρινα ότι υπήρχε KDE 3.3.κάτι! Έλεος...
4. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε στο τμήμα να σου πει τι είναι τερματικό μην περιμένεις απάντηση...
5. Καθηγητές φέρνουν laptop για "διαδραστικό", υποτίθεται, μάθημα και τελικά δεν δουλεύει ούτε το internet ούτε τίποτα...
6. Με ρωτάνε άλλοι "Καλά, ρε, και τι ξέρεις εσύ από H/Y ?" και αρχίζω να τους λέω ότι ξέρω να χρησιμοποιώ πολλά Λ.Σ., μαθαίνω προγραμματισμό, ξέρω να χρησιμοποιω το τερματικό, μαθαίνω να χρησιμοποιώ προγράμματα όπως το Blender και το GIMP, κάνω video-editing, κτλ. κτλ., και δεν με πιστεύουν...
7. Τους είπα ότι χρησιμοποιώ linux και με αποκάλεσαν ανάπηρο...

Αλλά ξέρω τι θα κάνω!!!
Θα μάθω το καλοκαίρι Python και του χρόνου, στην τρίτη γυμνασίου, που μαθαίνουμε υποτίθεται προγραμματισμό, θα τους δώσω ένα καλό μαθηματάκι...
Επίσης, να σημειώσω ότι ξέρω τον ip αριθμό ενός Η/Υ και τον κωδικό που έχουν βάλει σε όλα τα PC...
 

Antoni4040
7. Τους είπα ότι χρησιμοποιώ linux και με αποκάλεσαν ανάπηρο...
 

Ανάπηροι είναι αυτοί και γενικά το σύστημα που υπάρχει...
Εμένα ρε παιδιά πάντως, τον τελευταίο καιρό με πιάνουν γέλια όταν βλέπω τα ακατονόμαστα.....

@ zenwalk
Μη σε πιάνει το παράπονο. Από αυτά που γράφεις σίγουρα έχω χρησιμοποιήσει αρκετά. Σου το έχω πει !!

@ Antoni4040 & LinuxOS
Γράψτε τους στα παλιά σας τα παπούτσια. Νομίζουν ότι είναι χακεράδες του πισινού, επειδή ξέρουν μόνο windows.
Συνεχίστε όσο μπορείτε, και μη μασάτε.
Συζητήστε με τον καθηγητή της πληροφορικής να σας αφήσουν να κάνετε μια μικρή παρουσιάση μιας διανομής linux, για να ξεστραβωθούν και λίγο !!
Όταν δουν τις επιφάνειες εργασίας να γλυστράνε στα μάτια τους θα σας βγάλουν το καπέλο !!!

@ linuxOS

Γραφεις οτι πηρες το πρωτο pc σου με linux στα 5 σου - και δοκιμασες σε αυτο, το madriva 2005 που μολις ειχε βγει. Αυτο σημαινει οτι τωρα εισαι 12 χρονων ?

Tόσο είμαι και tomkat έχεις δίκο,άλλα όλοι λένε ότι τα Windows είναι τα καλύτερα και οι δάσκαλοι δν λένε τίποτα !Πέρισι στην Πέμπτη τάξη κάναμε σχεδόν το Ubuntu 9.10 (προτογωνο) και μας έμαθε μόνο ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!Είχα πάει και μπήκα ως root και το έκανα λίνουξ όχι παιχνιδομηχανή και το μόνο που κατάφερα είναι να με βάλει να το κάνω όπως ήταν!Το λίνουξ δν είναι τα παιχνίδια!Λινουξ είναι η κοινότητα  !Πολλοί πηστεύουνε πως με windows χακάρεις τα πάντα!Με τα win,που όλο φορμάτ κάνεις λόγω ιών ή μήπως που πρέπει να είσαι εκατομυριούχος για να πάρεις τις εφαρμογές όπως το Acrobat που κάνει 800Ε!Που θα τα βρούμε!Το λίνουξ εκτός ότι είναι δωρεάν είναι λειτουργικό,ΟΧΙ όπως τα win apo ta Vista έχουν γίνει βαρυά και αργά!Τα 8 που έρχονται έχουν σκοπό να μας κρεμάσουν αυτούς που είμαστε οπαδοί του tux!Τα 8 τα Ultimate θα κάνουν 1200 Ε!Εδώ δν έχουμε να φάμε 8 θα αγοράσουμε?Όσοι έχουνε win 7 Pro & Ultimate τα έχουν κρακαρησμένα!Πολλοί πηστεύουν πως το λίνουξ είναι παράνομο και  απηλούναι (και καλα) πως θα σε δώσουν στην αστυνομία!Ακούνε <Είμαι χάκερ του πυρήνα> και .... συμφωνεί κανένας!

Αν είναι τόσο ακριβά τα win8 σιγά να μην μπορούν να τα αγοράσουν!!

Ας πάνε στην αστυνομία. Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει το linux !!


Μη μασάς...

Και τα 8 είμαι σγουρος πολλοί ότι θα τα έχουνε...............................άλλα κρακερισμένα!

 

     υπάρχει  σοβαρός  επιστήμονας της  πληροφορικής που να μην παραδέχεται το  LINUX  ώς το ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ,  ενώ  τα  παράθυρα  ως ... μα'ι'μού  λειτουργικό ????

      Ή  χρειάζεται  να  δώσουμε  απάντηση  σε  όλους  τους  ανάπηρους  που  μόνο  με παράθυρα  μπορούν  να μπούν  στο net &  αυτό μόνο  για  download ?????

     Είναι σαν τους οπαδούς  του  ...χαζοποδόσφαιρου  που  αποκαλούν  τους  αντιπάλους  βάζελους ,  χανουμάκια  &  γαύρους. Εσένα που ξέρεις LINUX σε λένε πχ ανάπηρο. 

       Ρώτησέ  τους ,  τα  παράθυρα  ζητάνε από τον  χρήστη  να  ξοδέψει  πολύ  μυαλό  για  να κάνει τη  δουλειά  του ????????????

       Εχεις  δει  ποτέ  Ξανθιά  να  τρέχει  LINUX ???????????

       Ή  μήπως όλες έχουν τα  παράθυρα στο  laptop  ???????

        Το  ίδιο   IQ  έχουν &  όσοι δεν  ξέρουν  τίποτα  άλλο εκτός  από παράθυρα.

        Αυτά.   Κάνε  τους  καζούρα  ρέεεεεεεεε ,  να νοιώσουν σαν τις  ....ξανθιές.

        Γιατί  το  LINUX  χρειάζεται  βαριά  π@π@......

@ zenwalk   &  LinuxOS   &  Antoni4040
Να δώσω ένα παράδειγμα !!
Στη σχολή "ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ" στο Βόλο, χρησιμοποιούν κατά κόρoν linux.
Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες της πληροφορικής και ξέρουν ποια ονόματα έχουν συνεισφέρει στην πληροφορική:
DENNIS McALLISTER RITCHIE, BJARNE STROUSTRUP, ANDREW TANENBAUM, LINUS TORVALDS.

Μην περιμένετε από καθηγητές Γυμνασίου - Λυκείου και δασκάλους Δημοτικού να ξέρουν Linux. Είναι ελάχιστοι, και το σημαντικότερο, έχουν νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, θα σας πουν ότι θα βγείτε εκτός ύλης κ.α. Πραγματική Πληροφορική θα κάνετε μετά στις σχολές που θα μπείτε, και στις κοινότητες Linux με την συμμετοχή σας (μεταφράσεις, δοκιμές κτλ.). Προς το παρόν εκμεταλευθείτε την άγνοιά τους και τσιμπήστε βαθμούς έξυπνα και εύκολα. Κάντε τους και μια παρουσίαση Linux, αν σας αφήσουν, και κατά τα λοιπά, αυτό που θέλουν αυτού του τύπου οι "εκπαιδευτικοί" είναι να τους δείχνετε ότι ξέρετε π.χ. πηγές είσοδου - εξόδου και άλλα τέτοια.
Έλεος με την Παιδεία στα Ελληνικά σχολεία.

Kαλά,οι υπολογιστές σε μας που έχουν λινουξ πήγα να φωρτώσω & μας έκανε παρατήρηση πως δν κάνει να μπούμε!Ο λόγος:Κάποιο χαρτζηληκλάκι θα δίνει η microsoft στα σχολεία για να διαφημίζουν τα όμορφα τους Windows!

Σωστός ο Alexbillans. Πάντως στη δική μου σχολή δούλευαν με Linux τότε. Έδιναν και shell account σε όποιον ενδιαφερόταν.
"Hacker και Windows" είναι ένα καλό σύντομο ανέκδοτο. Ίσως θα πρέπει να δείξουμε λίγο περισσότερα πράγματα γύρω απο τη γραμμή εντολών αλλά και λίγο νόμιμο hacking για να καταλάβουμε όλοι ότι το τερματικό δίνει τεράστιες δυνατότητες.