αργό downlod στο sabayon

GRIGRIS | Τετ, 11/30/2011 - 10:47 | 1' | 20

για σας παιδιά έχω το εξείς προβλημα με το sabayon 6 τα updates κατεβένουν απίστευτα αργά , υπάρχει κανένας τροπος για πιο γρήγορα;

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Η ώρα του υπολογιστή σου είναι σωστή; Αν όχι διόρθωσε τη. Επίσης, δώσε αυτή την εντολή ως root.
equo repo mirrorsort sabayon-weekly

Αρχικά είχα θεωρήσει ύποπτο το ipv6 που μου καθυστερούσε και τις άλλες διανομές. Με την απενεργοποίηση του τα πράγματα διορθώθηκαν σε όλες τις άλλες διανομές, πλην του Sabayon. Αυτό όμως μάλλον έχει να κάνει με το Vigor που έχω για router.
Η συγκεκριμένη εντολή που έγραψα πιο πάνω μετρά την ταχύτητα των mirrors και τα βάζει σε σειρά προτεραιότητας ώστε να αναβαθμίζόμαστε απο το γρηγορότερο mirror. Το περίεργο είναι πως με το που διόρθωσα την ώρα στο δικό μου σύστημα άρχισαν οι αναβαθμίσεις να κατεβάινουν γρήγορα όπως παλιά. Με τη διόρθωση της ώρας είχα αντιμετωπίσει και άλλα δικτυακά προβλήματα παλαιότερα. Δεν μπορώ όμως να επιβεβαιώσω πως αυτή είναι η λύση γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμές αναβαθμίσεις.

κάτσε να δω αν γίνει κατι με την ώρα και μετα θα κάνω αυτό με την εντολή
 

κίτα λέει στο φόρουμ του sabayon ότι λίνετε με το να κάνω το παρακάτω :
 Remove /etc/entropy/repositories.conf.d/entropy_sabayonlinux.org
This was part of the automatic migration to the new repositories.conf.d/ configuration files layout.

θήμισέ μου την εντολή που σβήνει σε παρακαλώ 

έκανα υπομονή και τα κατέβασα τώρα θέλω να κάνω istallτον flashplayer αλλά το αρχείο που κατεύασα από την adobe δεν τον δέχετε σαν εκτελέσιμο ενό  τον έχω κάνει.

rm /etc/entropy/repositories.conf.d/entropy_sabayonlinux.orgrm: cannot remove `/etc/entropy/repositories.conf.d/entropy_sabayonlinux.org': No such file or directory

rm /etc/entropy/repositories.conf.d/entropy_sabayonlinux.orgrm: cannot remove `/etc/entropy/repositories.conf.d/entropy_sabayonlinux.org': No such file or directory

Δεν χρειάζεται τότε να κάνεις κάτι για το /etc/entropy/repositories.conf.d/entropy_sabayonlinux.org.
Γιατί κατέβαζεις το Adobe Flash; Υπάρχει έτοιμο στο Sabayon.

dsyrmalis]Δεν χρειάζεται τότε να κάνεις κάτι για το /etc/entropy/repositories.conf.d/entropy_sabayonlinux.org.
Γιατί κατέβαζεις το Adobe Flash; Υπάρχει έτοιμο στο Sabayon.

Και ότι δεν υπάρχει , καλύτερα είναι από κάποιο overlay μέσω gentoo/portage που υπάρχει πλήρη συμβατότητα , παρά από εξωτερικές πηγές.

Σωστά. Προσωπικά πάντως στο Sabayon δεν συνιστώ τη χρήση του emerge αλλά του equo. Γίνεται να υπάρξει και μεικτό σύστημα αλλά θέλει να γίνουν χειροκίνητα blacklist κάποια πακέτα κλπ.