1ο openSUSE Collaboration Camp Report

Etern4L | Δευ, 07/25/2011 - 15:12 | 4'

Στις 15-17 Ιουλίου σαύρες και μη μαζευτήκαμε στην Κατερίνη για το 1ο openSUSE collaboration weekend camp.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παιχνίδια στην πισίνα ώστε να γνωριστούμε μεταξύ μας. Αφού μαζεύτηκαν και οι τελευταίοι, ξεκινήσαμε την εκπαίδευση. Τα θέματα της Παρασκευής αφορούσαν κυρίως την κοινότητα openSUSE. Μεγάλη επιτυχία είχε ο μεταφραστικός διαγωνισμός εξ αιτίας του οποίου, μιας και οι συμμετέχοντες το ζητήσαν κράτησε μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα η ομιλία του Διομίδη να περάσει στην επόμενη μερα. Ο Διομήδης Αναδιώτης κατάφερε να μεταφράσει τις περισσότερες λέξεις, και έτσι κέρδισε το λούτρινο geeko. Η μέρα κατέληξε το βραδάκι στην πισίνα με αναλύσεις σχετικά με την πρώτη μέρα, μπυρες, βραδινό μπάνιο στην πισίνα του ξενοδοχείου και midnight drunk pool volley. Στην κατάσταση βοήθησε και το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είχε pool party.




Η δεύτερη μέρα αποτελούνταν επίσης από ενδιαφέροντα θέματα. Αρχίσαμε με την παρουσίαση του Yast2  από τον Κώστα Κουδάρα και τον Ευστάθιο Αγραπίδη και συνεχίσαμε με μια αναλυτική παρουσίαση του Django που έκανε ο Θοδωρής Χατζημίχος από την κοινότητα Gentoo. Τα παιδιά απο το The-Hackerspace παρουσιάσαν το Security and arduino: Multifactor authentication system (voice recognition and RFID technologies) το οποίο παρόλο που κράτησε 2 ώρες κράτησε το ενδιαφέρον όλων μας καθ’ όλη την διάρκεια του.

Φυσικά το μεσημέρι έγινε το απαραίτητο διάλειμμα όπου τα νεροπίστολα, οι μπύρες, το pool Volley αλλά και οι διάσπαρτες ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρο από το Ελεύθερο λογισμικό, το arduino αλλά και το openSUSE υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες!

Ακολούθησε η δεύτερη εξ’ ίσου ενδιαφέρουσα παρουσίαση/workshop του the-hackerspace με τίτλο Security and arduino: Wireless devices remote control (client – server control center) αλλά και το workshop σχετικά με το Vim Introduction που πραγματοποίησε ο Γιάννης Χατζημίχος.
Για μια ακόμα φορά η συζήτηση κατέληξε το βραδάκι στην πισίνα.

Την τρίτη μέρα άνοιξε η κοινότητα Gnome και ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάλυση του openSUSE medical project.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη αφού επιτεύχθει ο στόχος της εκπαίδευσης μέσα από παρουσιάσεις, workshops και συζητήσεις αλλά κυρίως μέσα από την καλοκαιρινή ψυχαγωγία.

Το κυριότερο  είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες αναμένουν την επόμενη συνάντηση!

Φωτογραφίες από το event θα βρείτε εδώ.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)