Πρόβλημα με λευκή οθόνη (σαν crash) σε 11.04

Δημήτριος Μαυρομάτης | Πέμ, 05/12/2011 - 18:37 | 3' | 4

Γεια σας παιδιά...

Ελπίζω να μην υπάρχει άλλο συναφές θέμα.

Τον τελευταίο καιρό έκανα αναβάθμιση από 10.10 σε 11.04. Το 11.04 το δουλεύω χωρίς το Unity (βασικά απεγκατέστησα όλα τα σχετιζόμενα με αυτό πακέτα).

Έχω πρόβλημα όμως, αφού κατά την διάρκεια της συνεδρίας η οθόνη ξαφνικά αναβοσβήνει στιγμιαία και ύστερα από λίγο μου εμφανίζει μια λευκή οθόνη με μαύρες ρίγες. Δεν αντοποκρίνεται τίποτε, μονάχα ο συνδυασμός πλήκτρων ALT+CTRL+F1 (και αυτό άργησα να το διαπιστώσω). Με το που πατάω τον συνδυασμό τρεμοπαίζει η οθόνη 2-3 φορές και τελικά μου εμφανίζει ένα command prompt (σαν τερματικό). Κατόπιν, επανέρχομαι το γραφικό περιβάλλον με τον συνδυασμό ALT+CTRL+F7. 
Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις όπου, να μεν δεν μου βγάζει λευκή οθόνη, αλλά κολλάει άσχημα και δεν λειτυοργεί απολύτως τίποτε. Τότε η μόνη σωτηρία είναι το ON/OFF ή το RESET.
Κάποιες άλλες φορές, πάλι, δεν κολλάει, αλλά ξαφνικά επιβραδύνεται πολύ η λειτουργία του, οπότε κάνω επανεκκίνηση κανονικά (με λίγη υπομονή) και μετά όλα δουλεύουν καλά.

Μήπως φταίει το ότι απεγκατέστησα τα πακέτα του Unity (αφαίρεσα, μέσω Synaptic, 1-2 πακέτα που είχαν σχέση με το Unity βάσει της ονομασίας τους και ύστερα, μέσω Ubuntu Tweak, αφαίρεσα όλα τα μη απαραίτητα πακέτα (διαθέτει ειδική λειτουργία, τον εκκαθαριστή πακέτων, γι' αυτό).

Μήπως φταίει ότι το hardware μου είναι παλιό και δεν υποστηρίζεται πλήρως από τον πυρήνα;
Άμα θέλετε και το θεωρείτε απαραίτητο, μπορώ να προβώ σε αναλυτική περιγραφή του υπολογιστή μου (στον βαθμό που γνωρίζω).

Ευχαριστώ.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

δεν ήταν ανάγκη να κάνεις απεγκατάσταση το γιούνιτι. μπορεις να κάνεις ντιφολτ το κλασικ ουμπουντου και  να τελειωνεις!

Ναι, αυτή την δυνατότητα την ανακάλυψα αργότερα... Embarassed

Λοιπόν, εγκατέστησα μέσω Ubuntu software center το unity ξανά. Στον διαχειριστή ρυθμίσεων του Compiz (ρυθμίσεις συστήματος) μου βγάζει ξανά το εικονίδιο-checkbox "Ubuntu Unity Plugin", το οποίο είναι απενεργοποιημένο.

Επέλεξα να κάνω πάντα login ως Ubuntu Classic (με τα εφέ), ενώ μέχρι πρότινος έκανα login ως Ubuntu (σκέτο). Πιθανόν κάποια τρέχουσα διεργασία να εξαρτιόταν από κάποιο από τα (πρώην) εκλιπόντα πακέτα, να γινόταν κάποιο conflict, δεν ξέρω.

Ελπίζω να φτιάξει...

Μπα, πάλι τα ίδια... Frown

Το πήρα απόφαση! Θα γυρίσω στο 10.04, εκεί που όλα δουλεύαν ρολόι (πλην του default προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων, αλλά ok, διορθώνεται...)