Outlook-Evolution από κοινό αρχείο

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Παρ, 03/11/2011 - 11:40 | 2' | 4

Παιδιά καλημέρα,

Στον υπολογιστή της δουλειάς έχω κάνει εγκατάσταση dual boot Ubuntu 10.10 και Windows XP μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούμε κάτι μηχανήματα που δεν υποστηρίζονται σε Linux.
Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Πώς μπορώ να διαβάζω τα email μου όταν είμαι στα Win από το Outlook και όταν είμαι στο Ubuntu από το Evolution; Είδα ότι το Evolution έχει τη δυνατότητα να κάνει import .pst αρχείο, όμως εγώ θέλω να αποθηκεύσω αυτό το αρχείο σε ένα NAS στο δίκτυο οπότε όπου και να έχω κάνει login να έχω πάντα άμεση πρόσβαση στα email μου χωρίς να αναγκάζομαι να αλλάζω λειτουργικό σύστημα.

Ρωτάω απλά γιατί δεν έχω δει στο Evolution επιλογή να διαβάζει το αρχείο από το δίκτυο αλλά μόνο να το κάνει import.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το evolution κρατάει τα μηνύματα σε δική του 'database'. Γι' αυτό δίνει μόνο την επιλογή για import. Επομένως, δεν νομίζω ότι μπορεις να το κάνεις αυτό... :(

Κατάλαβα. Με Thunderbird και στα 2 λειτουργικά θα μπορούσα να παίξω μήπως? Αυτό που με ενδιαφέρει πολύ έιναι να βρίσκεται η database σε έναν κοινό φάκελο στο δίκτυο και να κατεβαίνουν εκεί τα email.
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.

Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, νομίζω ότι και για το Thunderbird ισχύει αυτό που είπε ο Δημήτρης παραπάνω. Ο λογαριασμός mail που θέλεις να βλέπεις τι τύπου είναι? Exchange ή άλλο δωρέαν mail τύπου gmail κ.λπ.?

Είναι ένας ΡΟΡ3 λογαριασμος όχι gmail, hotmail κτλ. Αν εγκαταστήσω thunderbird στο Ubuntu και του ορίσω να αφήνει για 2 μέρες π.χ. αντίγαφα στον server και κάνω το ίδιο από την άλλη στο Outlook λέτε να δουλέψει; Μου φαίνεται θα το δοκιμάσω έτσι και βλέπουμε.