Evolution

Tuxer | Τετ, 02/02/2011 - 12:59 | 1' | 14

Καλημερα,ηθελα να σας ρωτησω το εξης,χρησιμοποιω στο ubuntu το evolution Και θελω να μου πειτε Εαν γινετε να μου κατεβαζει τα email των τελευταιων 3-5 ημερων να μην τα εχει ολα μιας κ αν ειναι τα βλεπω μεσω ενος broswer.

Ευχαριστω.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλησπέρα φίλε,

Αυτό που λες γίνεται, όχι ακριβώς όπως το περιγράφεις αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Στα properties του evolution θα πας και θα επεξεργαστείς το λογαριασμό mail που έχεις φτιάξει, όπου θα ορίσεις να διαγράφει τα μηνύματα που είναι πάνω από 3 ή 5 μέρες στο inbox. Προσοχή όμως: Για να μη διαγράφονται για πάντα αλλά για να τα έχεις αποθηκευμένα (σε περίπτωση που τα χρειαστείς στο μέλλον) υπάρχουν δύο λύσεις. Η μία είναι η λύση του archiving (δε θυμάμαι πως ενεργοποιείται στο evolution) όπου μπορείς να το ρυθμίσεις να αποθηκεύει τα παλαιότερα (όπως τα ορίσεις) μηνύματα κάπου αλλού και να τα διαγράφει από το inbox. Η άλλη λύση είναι να τσεκάρεις μια επιλογή που υπάρχει κάπου στις ιδιότητες του λογαριασμού του στυλ "leave the fetched messages on the server" ώστε να παραμένουν τα μηνύματα και στον mail server και να τραβάς αντίγραφο στο δικό σου υπολογιστή. Η επιλογή μιας από τις δύο λύσεις εξαρτάται που θες να έχεις αντίγραφο ασφαλείας των μηνυμάτων σου, τοπικά στο πισι σου (πρώτη λύση) ή απομακρυσμένα στον mail server (δεύτερη λύση). 

Αυτο που θελω να κανω ειναι αυτο που εχω και στο κινητο Δηλ, να ερχονται τα Email των τελευταιων 5 ημερων 3 ημερων ,ωστε να μην μου τρωει χωρο απο τον δισκο μου.Ισως να το διατυπωσα τωρα καλυτερα.

Tuxer]http://img152.imageshack.us/i/screenshot1pv.png/

Κατι απο εδω μεσα εννοεις???.

Νομίζω ότι η επιλογή για να ορίσεις να διαγράφει τα παλαιότερα μηνύματα είναι στο διπλανό από αριστερά tab, δηλαδή το "Λήψη Μηνυμάτων". Έτσι θα διαγράφονται αυτόματα τα παλιά μηνύματα και δε θα πιάνουν χώρο. Τα μηνύματα που θα διαγράφονται τα θέλεις όμως να τα έχεις κάπου αρχειοθετημένα ώστε αν χρειαστεί να μπορείς να τα δεις στο μέλλον?

Εννοειτε ας πουμε μεσω  browser αν θελω να τα δω να ειναι Ανεπαφα μην γυρισω κ κανω Search και να λειπουν...

Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να γινει αυτο που θελω στο Evolution..

Tuxer]Εννοειτε ας πουμε μεσω  browser αν θελω να τα δω να ειναι Ανεπαφα μην γυρισω κ κανω Search και να λειπουν...

Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να γινει αυτο που θελω στο Evolution..

Για να ισχύει αυτό πρέπει να επιλέξεις κάπου, δε θυμάμαι ακριβώς αλλά μάλλον είναι στο tab που αναφέρω παραπάνω, να μένουν τα μηνύματα στο server. Έτσι θα τα φέρνει στο Evolution για να τα βλέπεις αλλά θα υπάρχουν και στο server απ'όπου μπορείς να τα δεις μέσω της υπηρεσίας webmail. Ψάξε λίγο στις ρυθμίσεις και θα το βρεις.

Οπως βλεπω το Evolution το Μενου ειναι το εξης http://img7.imageshack.us/f/screenshot2eq.png/

http://img834.imageshack.us/f/screenshot3me.png/

ποιο εννοειτε???.

Δες τη φωτό αυτή, φαίνεται η επιλογή leave messages on the server η οποία ενεργοποείται για λογαριασμούς τύπου pop (και όχι imap). Οπότε κάνε την ανάλογη ρύθμιση στο διπλανό από αριστερά tab (receiving email) όπου θα επιλέξεις server type να είναι pop. Κάτω από την επιλογή leave messages on the server υπάρχει η δυνατότητα να του ορίσεις μετά από πόσες μέρες θα διαγράψει τα μηνύματα (η επιλογή ενεργοποιείται όταν τσεκάρεις το leave messages on the server). Δοκίμασε αυτά και τα λέμε.

Επίσης απ' ότι είδα στις ρυθμίσεις του gmail μπορείς να ρυθμίσεις εκεί να μένουν τα μηνύματα στο server και καθάρισες. Απλά μετά στο evolution ρύθμισε να διαγράφονται μετά από όσες μέρες θέλεις.

Θα το δω αυτο με το Gmail με το Evolution ειναι λιγο θεμα με δυσκολευει δεν μπορω να βγαλω ακρη απο το μενου του...

Δεν ξερω αν μπορω να παρω το ρισκο να ορισω 2-3 μερες κ μετα να σβηνονται μηπως και γινει καμια πατατια ανεβαζω ενα ss

http://img810.imageshack.us/f/screenshot4g.png/

Ισως αυτο που εχω κανει στο πεδιο Ληψη PoP

Tuxer]Δεν ξερω αν μπορω να παρω το ρισκο να ορισω 2-3 μερες κ μετα να σβηνονται μηπως και γινει καμια πατατια ανεβαζω ενα ss

http://img810.imageshack.us/f/screenshot4g.png/

Ισως αυτο που εχω κανει στο πεδιο Ληψη PoP

Tο νούμερο 2 στις ρυθμίσεις ΡΟΡ είναι αυτό που εξασφαλίζει ότι παραμένουν τα μηνύματα στο server της google (Κρατήστε αντίγραφο του gmail στα εισερχόμενα). Οπότε δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα να σβήνονται τοπικά τα μηνύματα, δεν θα τα χάσεις διότι θα υπάρχει αντίγραφο στον mal server του gmail. Κάνε αν θέλεις και μια δοκιμή: Βάλε να σβήνονται μετά από μια μέρα τα μηνύματα (ώστε να μην περιμένεις πολύ) και πριν κράτα ένα backup των μηνυμάτων που έχεις λάβει ήδη και θα δεις τι γίνεται αφού έχουν διαγραφεί τα μηνύματα.

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι Δεν διαγραφονται απο το Evolution και αμεσως θα σας δειξω τι εχω κανει στις ρυθμισεις http://img148.imageshack.us/f/screenshot5dt.png/

Ενω εχω ορισει 1μερα μετα δεν βλεπω να σβηνονται μεσα απο το Evolution τα  email...